Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Kevin!!

Με αφορμή το μουσικό όργιο που με έπιασε από χθες σαλιάγκι θυμήθηκα το παιχνίδι μας με τον Κέβιν. Τι ποιον Κέβιν?? Τον Bacon φυσικά!!!

(πολύ καλλιτεχνική η φωτογραφία...με άρεσε! Επαιζε και σε μπάντα)

Με τον Kevin που λες έχουμε μια μεγάλη αγάπη εγώ και το σαλιάγκι. Έχουμε δει πολλές από τις ταινίες του (το όλες θα ήταν υπερβολή καθώς έχει κάνει 71!! ταινίες-όλο και κάποια θα μας έχει ξεφύγει) και από αυτές που είναι κακός (το αγαπημένο μας είδος) , αλλά και από αυτές που είναι καλός (είναι σπάνιες η αλήθεια είναι, αλλά υπάρχουν).. 

Έχουμε δει ταινίες μεσημέρι Κυριακής στο Mega που είναι ο κακός υπεύθυνος κατασκήνωσης, βράδυ Παρασκευής που προσπαθεί να σκοτώσει την Μέριλ Στριπ, αφού τον περάσει με το κανόε/καγιάκ (δεν ξέρω τι σκατά ήταν) απέναντι στο ποτάμι, ξημερώματα Τετάρτης να γίνεται αόρατος και να πασπατεύει μία όσο αυτή κοιμάται, μεσημέρι Πέμπτης (μετά από μάθημα εξεταστικής) να χορεύει ωσαν το δαιμονισμένο.. Βάζουμε και στοιχήματα για το αν πεθαίνει ή όχι στο τέλος της ταινίας..Τον αγαπάμε!!! Και κάπως έτσι είχαμε βρει και το παιχνίδι..


Το πρωτότυπο παιχνίδι λοιπόν που λες, φίλε αναγνώστη, έχει ως εξής: Σκέφτεσαι έναν ηθοποιό και μετά τις ταινίες που έχει παίξει αυτός και τις ταινίες που παίξανε οι υπόλοιποι ηθοποιοί και μετά τις ταινίες που έπαιξαν οι συνάδελφοι αυτών και κάπου εκεί θα βρεις τον Bacon. Δεν κατάλαβες...Είμαι σίγουρη. Ας το κάνουμε παραστατικά με ένα αντίστροφο παράδειγμα.. 

O Kevin Bacon έπαιξε στην ταινία wild things  μαζί με την Denise Richards που έπαιξε στην ταινία the world is not enough (υπέροχη τζιμποταινία που δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάστε αυτήν την ηθοποιό αφού έπαιζε και η sophie marceau, αλλά δεν μας ενδιαφέρει το ότι δεν την θυμάστε, μας ενδιαφέρει ο σύνδεσμος μεταξύ των ηθοποιών) μαζί με τον pierce brosnan.

Πάλι χάθηκες? Μφ, οκ τότε, ας στο δείξω γραφικά: 


Μπορείς να μπεις στην σελίδα http://oracleofbacon.org/index.php και να παίξεις και εσύ!!
Και άμα είσαι πιο θεωρητικός ιδού: http://en.wikipedia.org/wiki/Six_Degrees_of_Kevin_Bacon 

Και όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή ο Bacon κάποια στιγμή δήλωσε ότι έχει παίξει με όλους τους ηθοποιούς στο Hollywood ή με κάποιον που έχει δουλέψει με αυτούς.. Πέσανε εκεί που λες πάνω του μαθηματικοί, βγήκαν θεωρίες, φτιάξανε μέχρι και βάσεις ρε σαλιάγκι με σκοπό να το αποδείξουν... Μέχρι και διαφήμιση έχει κάμει ο Bacon βασιζόμενη σε αυτήν την ιδέα:


Εμείς το παίζαμε πιο απλά. Και φουλ συνειρμικά. Και δεν ήταν πάντα ένα πρόσωπο που θέλαμε να συνδέσουμε με τον Bacon, μέχρι και με φακές έχουμε ξεκινήσει και καταλήξαμε σε αυτόν (ή στον Πάνο? Δεν θυμάμαι... Μια περίοδο το παίζαμε και με Πάνο, αντί για Bacon..Το καμένο μου μυαλό αδυνατεί να θυμηθεί. Νεραιδοκεραυνοβολήθηκα πάλι!!)


2 σχόλια:

  1. καλά ε??θεός ο kevin στη φωτογραφία!!!πολυτάλαντος τελικά!!!καλά το παιχνίδι που παίζαμε καμία σχεση αλλα και σχετικό!!Τον συνδέαμε με λέξεις και δεν είχαμε βάλει φακές....φασολάδα είχαμε βάλει και ήμασταν μέσα σε μάθημα κυκλωμάτων!!
    Αλλα οτι τύποι θα καθόντουσαν να κάνουν βάση δεδομένων για τον kevin δε το περίμενα!είναι αγάπη!!Αυτή την εφαρμογή λές να τη γράψαν και στο βιογραφικό τους???
    Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα ήταν όντως Πάνος... Εδώ οι μαθηματικοί έχουν γράψει την θεωρία για τον Bacon στα βιογραφικά τους, δεν θα την γράψουν οι προγραμματιστές την εφαρμογή?

    Και για το παιχνίδι εγώ δεν ήξερα, εσύ μου το έμαθες λάθος... Αλλά μεταξύ μας, το δικό μας είχε περισσότερη πλάκα. Αυτό ήταν ξενέρωτο. Άσε που δεν έχεις δει και ταινίες για να παίξουμε! Η διαφήμιση μόνο ήταν καλή.

    Πληντύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή