Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η σκοτώστρα..

Κατα καιρούς, έχουμε βιώσει επικές στιγμές στο σπίτι του σαλιαγκιού. Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για τις επικες στιγμές που οι γείτονες ζήσανε εξαιτίας μας (Weeeeee are the champions ma friend!!!!), αλλά για αυτές που ζήσαμε εμείς εξαιτίας της διοικήσεως της σαλιαγκοπολυκατοικίας (οι ιστορίες για την προηγούμενο σπίτι-ποντικότρυπα είναι κατηγορία ξεχωριστή από μόνη τους και θα τις αναπτύξουμε ίσως μελλοντικά <όταν η νοσταλγία θα έχει υπερνικήσει την τραγική ανάμνηση της διαμονής στην μαγευτική Νάξο>)

Η διοίκησις λοιπόν στο σαλιαγκόσπιτο (θυμίζει κλικλικόσπιτο...) θες λίγο από την ζέστη, θες από το γεγονός ότι είναι Ελληνες νεόπλουτοι που η κρίση τους στέρησε δια παντώς τα όνειρα για μια ζωή μέσα σε πλούτο μεγέθους Σκρουτζ (φήμες λένε ότι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είχε ήδη αγοράσει το χρυσό σωβρακομαγιουδάκι για να ταιριάζει με τα νομίσματα στα οποία πίστευε ότι θα κολυμπούσε εν ευθέτω χρόνω) διακρίνεται από μεγάλη κακία και απειλητική διάθεση.



Εδώ θέλω να κάμω μια ερώτηση σε σένα σαλιάγκι, αλλά και στους αγαπητούς αναγνώστες.. Είναι σοβαρό και μην με κοροιδέψετε που δεν ξέρω, ένα ταπεινό πληντυριάκι είμαι!! Δείξτε έλεος. Τί σκατά είναι η διοίκηση σε μια πολυκατοικία; Τι αναλαμβανει; Ήξερα για τους διαχειριστές, αλλά για διοίκηση δεν ήξερα τίποτα. Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.

Συνεχίζω λοιπόν την αφήγησή μου. Κατα καιρούς στον πίνακα ανακοινώσεων (που μετά από την μυστηριώδη εξαφάνιση ορισμένων πολύ σημαντικών ανακοινώσεων που είχαν να κάνουν με ζητήματα ζωής και θανάτου, αντικαταστάθηκε από μια γυάλινη προθήκη με μια κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας) έχουν εμφανισθεί ορισμένες πολύ ευφάνταστες ανακοινώσεις.

Έχουμε δει τις γνωστές του στυλ 'ελάτε όλοι μαζί να μαζέψουμε λεφτά να φτιάξουμε το γλυκό μας ασανσερ που χάλασε για άλλη μια φορά, εκ νέου' ή 'παρακαλώ να εξοφλήσουν όλοι οι ένοικοι τα υπόλοιπα που έχουν σε κοινόχρηστα', αλλά η αλήθεια είναι ότι περάσανε μια περίοδο αχαλίνωτης φαντασίας και κακίας που δεν προλαβαίναμε να διαβάζουμε ανακοινώσεις.

Εκ της διοικήσεως λοιπόν έχουν δεχθεί απειλές:

  •  οι ένοικοι που έχουν μπαλκόνια και κοιτάνε στον δρόμο ότι αν συνεχίζουν να πλένουν τα μπαλκόνια τους εν ώρα λειτουργίας των μαγαζιών θα κινηθεί (η διοίκησις) δικαστικώς εναντίων τους.
  •  ο ένοικος που χαλάει το φως του ασανσέρ είναι γνωστός και αν το επαναλάβει, θα κινηθούν δικαστικώς εναντίον του. 
  • αυτός που πειράζει την πόρτα του υπογείου είναι και αυτός γνωστός και θα κινηθούν εναντίον του. Δικαστικώς πάντα. 
  • (Νομίζω ότι κάποια στιγμή εμφανίστηκε και κάποιος που πείραζε το φωτοκύτταρο, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη.) 
  • Τέλος, οι ίδιοι οι σπιτονυκοκυραίοι δεχτήκαν απειλές ότι αν δεν ξοφληθούν τα λεφτά για τους καυστήρες δεν θα ανάψουν ποτέ τα καλοριφέρ. Και αυτή η απειλή έγινε τον Νοέμβρη. Και φυσικά οι σπιτονυκοκυραίοι που αποφασίσανε ότι η πολυκατοικία τους πέφτει πολύ μπανάλ για να ζήσουν σε αυτήν, οπότε είχαν κάνει τα σπίτια τους αλλού και νοικιάζανε τα διαμερίσματα σε καημένους φτωχομπινέδες φοιτητάκους θεωρήσανε περιττό να ξοφλήσουν τα χρωστούμενα. Ας βάλει άλλη μια κουβέρτα πάνω του ο φοιτητάκος, που θέλει και καλοριφέρ χειμωνιάτικα...


Πρόσφατα λοιπόν, μια γνωστή άγνωστη οικογένεια (ο παππούς, η γιαγιά, η μάνα και το εγγόνι) μπήκε μέσα στο ασανσέρ/σκοτώστρα της πολυκατοικίας. Η διαδρομή ξεκίνησε ευχάριστα μέχρι που το ασανσέρ σκάλωσε στη μέση και αρνήθηκε να συνεχίσει. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου, τίποτα. Και εντάξει, μπορεί να χωράει συνολικά 3 άτομα μέσα, αλλά το εγγόνι είναι βαριά βαριά 10 κιλά. Μετά από αυτό λοιπόν είναι που σε 4 διαφορετικά σημεία μέσα και σε κάθε όροφο από έξω από το ασανσέρ γράφει την λακωνική φράση : 3 ατομα μόνο, με όλους του πιθανούς συνδυασμούς στην σειρά των λέξεων (μονο 3 ατομα, 3 μόνο άτομα κλπ)



Εδώ να σημειωθεί επίσης:

  • δεν έχουμε μπαλκόνι που να κοιτάει στο δρόμο. Λάθος!! Δεν εχουμε μπαλκόνι!
  • δεν πειράξαμε ποτέ το φως του ασανσερ (προσωπικά το φοβάμαι και δεν το πειράζω για να μην με πειράξει, σχεδόν δεν αναπνέω εκει μέσα σε λέω)
  • δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με την πόρτα του υπογείου (πιστεύουμε ότι βγαίνουν ποντίκια από εκεί μέσα και δεν πλησιάζουμε)
  • (δεν φτάνω μάνα μου να πειράξω το φωτοκύτταρο, δεν είμαι 4 μέτρα ψηλή)
  • δεν είμαστε σπιτονοικοκυραίοι!
  • εντάξει, ίσως να ξέρουμε την οικογένεια των γνωστων αγνώστων λιγουλάκι...
Σήμερα λοιπόν, και πάνω σε ένα ασανσέρ που αγκομαχά και κριτσινάει κάθε που επιβιβάζεται ένας άνθρωπος (1 μόνο άτομο, μόνο 1 άτομο, 1 άτομο μόνο, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε δηλαδή) βρίσκεται η εξής ανακοίνωση:



ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΣΥΡΜΑΤΟΣΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ
Ή
ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ-ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΚΑΛΕΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 
ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΥΓ: Σε περίπτωση που ένοικος βρεθεί μαζί με το ασανσέρ στο υπόγειο, θα κινηθούμε δικαστικά!!!



ΥΓ: Αυτό το φετίχ της διοικήσεως με τις δικαστικές κινήσεις είναι πολύ καλό!
ΥΓ1: Επίσης αφού ξερουν ποιοί κάνουν την μαλακία, γιατί δεν τους πιάνουν προσωπικά να τελειώνουμε; Ή τέλος πάντων ας πούνε και σε μας που τους έχουμε βγάλει όλους ένοχους, μέχρι και το δίχρονο κοριτσάκι του πρώτου ορόφου (τα έχεις δει πόσο ψηλά μπορούν να πηδήξουν άμα θέλουν; το έχει άνετα το φωτοκύτταρο!)
ΥΓ2: Σήμερα ξύπνησα κακιασμένη!Αμέ!

3 σχόλια:

  1. χαχαχαχα! Τρελαίνομαι για ιστορίες πολυκατοικίας, έχω ζήσει και γω αρκετές.

    Η διοίκηση με τις απειλές και τον γνωστό-άγνωστο απλά τα σπάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καλωσορίζουμε με χαρά λοιπόν (είσαι το πρώτο σχόλιο ενός έτερου μπλόγγερ και πολύ μας συγκίνησες..Να φανταστείς το σαλιάγκι κόντεψε να γκρεμίσει την πολυκατοικία από την χαρά του!!) και σου υποσχόμεθα πολλές και διάφορες ιστορίες πολυκατοικίακής τρέλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ η πολυκατοικία μου έχει επιτροπή διοίκησης! έχουμε δώσει τα κοινόχρηστα σε εταιρία γιατι πιστευαν οτι η προηγουμενη διαχειριστρια τους έκλεβε,οπότε έχουμε την επιτροπή που είναι ο μεσάζων μεταξύ της εταιρία και των ενοίκων!!
    Πολύ προχώ η πολυκατοικία μου???? Όσο για το φετίχ με τα δικαστήρια πιστευω οτι οφειλται στο οτι έχουμε καμια 10ρια δικηγόρους στον 1ο και 2ο οροφο!μας βγαίνει φθηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή