Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εργαζόμενο κορίτσι!!!

Ή πως το Σαλιάγκι αποφάσισε να μη γίνει ποτέ μάνα!!!

Αρχικά,θέλω να μου θυμήσετε στις 10 Νοεμβρίου να κάνω μια αρτοκλασία(ξέρω οτι σου αρέσει πολυ αυτη η λέξη πλυντήριο),μια φανουρόπιτα ή να αναψω μια λαμπάδα τελος πάντων προς τιμή αυτού του Αγιου ανθρώπου που λέγεται Ηρώδης!Εμπρός στο δρόμο που χάραξε,λοιπόν!!

Αλλα ας τα πάρουμε απο την αρχή!
Εχω χρόνο φέτος και λέω αντι να κάθομαι και να μαλακίζομαι ας κάνω κατι χρήσιμο!!! Τι ξέρω να κάνω;;;κατα βάση τίποτα αλλα μετά σκέφτηκα οτι αφού ξέρω να λύσω το ολοκλήρωμα του fourier μπορώ να κάνω μάθημα και σε παιδιά γυμνασίου!!!

Στη θέα αυτού οι απανταχού ημμυ παθαίνουν 5 εγκεφαλικα και 3 καρδιακα επεισόδια



 Γράφω τα προσόντα μου,λοιπόν, σε μια αγγελιά και γεμίζω χαρτάκια όλη τη πόλη!Μετά απο μέρες,χτυπά το τηλεφωνό μου...Δε το σηκώνω αλλα βλέπω οτι ήταν άγνωστος αριθμος!!!Κάνω την προσευχή μου να μην είναι απο το γραφείο για τα κοινόχρηστα ή απο τη σπιτονοικοκυρά μου και αποφασίζω να πάρω εγω τον άγνωστο!! Έπρεπε να την είχα μυριστεί τη δουλειά απο εκείνη τη στιγμή γιατί όσο περίμενα να το σηκώσουν με διασκέδαζε αυτή η μουσική


Πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που μπήκε στο κόπο να πληρώσει κιολας για να βάλει για ήχο αναμονής το παραπάνω! Το σηκώνουν όμως και ακούγεται μια ευγενική φωνή που μου λέει οτι έχει 2 παιδιά και άλλα 2 παιδιά της γειτόνισσας που θέλουν ιδιαίτερα! Η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο προσωπό μου και στα μάτια μου αρχίζουν να εμφανίζονται εικόνες με ευρώ!!!
   Η ταρίφα μου 6ευρώ/ωρα! Μάλλον όμως δεν ήμουν αρκετά σαφής,οπότε ήθελαν να μου κάνουν και παζάρια!
"Με 5 ευρώ την ώρα είμαστε εντάξει;;" με ρωτάνε
Αν και θα ήθελα πολύ να πω "5 ευρώ την ώρα αλλα τα προφυλακτικά δικά σας!",τελικά μετα την επέμβαση του πλυντηρίου είπα:"οχι,νομίζω οτι είναι ήδη αρκετά χαμηλή η τιμή!" Δείλιασα η κότα!το παραδέχομαι!

    Έρχεται η μέρα του πρώτου μαθήματος και ξεκινώ με το δισάκι μου στον ώμο για το δρόμο για το δρόμο, να βρώ το σπίτι!Δε θεώρησαν σκόπιμο να μου δώσουν οδό και αριθμό...Μου μιλούσαν με σημάδια:στο πρώτο σουβλατζίδικο αριστερά,μετά δεξια στο φούρνο,περνάς κάτι κληματαριές και μετά το μαγαζί με τα αλουμίνια είμαστε εμείς! Μετά απο 20 λεπτά περιπλάνησης και αφού ανέβηκα και 2 σκάλες, εμφανίζομαι στο κατώφλι τους σε μια ημιθανή κατάσταση!Το όνομα της μάνας Λίτσα(αυτη με τον ηλιθιο ηχο κινητου)!Το όνομα του γιου Γιάννης ή πιο απλά για μας "το μουλικο"!Το μούλικο ήταν πιο ξενέρωτο και απο γκαζόζα Γεράνι,που είναι πιο ξενέρωτη απο πορτοκαλάδα Κλιάφα,που είναι πιο ξενέρωτη και απο το Μανώλης!(Nicotine με πιάνεις έτσι;)Το παληκάρι δε το χει γενικά με το σχολείο αλλα δε κάνει και τίποτε άλλο που να μπορεί!Γίνε ρε αγόρι μου λίγο τσογλάνι,15 χρονών κωλόπαιδο είσαι!Πάρε ένα μηχανάκι,παίξε με καμιά γκομενίτσα!!Κάτι τέλος πάντων!Τίποτα!Αυτό όλη μέρα πρέπει να τον παίζει και να βλέπει τηλεόραση!

    Με βάζουν κατευθείαν στο δωμάτιο του Γιαννάκη και επιτόπου μου ανοίγει βιβλία τετράδια και ξεκινάμε!Η μάνα έμπαινε κάθε λίγο και λιγάκι μέσα να ρωτήσει τον Γιαννάκη αν θέλει πορτοκαλάδα!!!(Αχου το μωρέ το χρυσό μου μη πάθει και καμιά αδυναμία με τόσο διάβασμα!)Εμένα ούτε νερό δε μου έδωσαν και να μαι λαχανιασμένη απο το δρόμο και να πρέπει να του εξηγήσω πως να κάνει πράξεις με αρνητικούς αριθμούς! 10 φορές του τα είπα η βαριόμοιρη!Τίποτα αυτό! (-2)*(-2)=-4 Γιατί ρε Γιαννάκη αγόρι μου γαμώ το κερατό σου το τράγιο γαμώ!πρίν δεν είπαμε οτι (-)*(-)=(+)? ΝΑΑΑΑΑ ένα + σαν το κεφάλι σου!!  Δε χρειάζεται νομίζω να σας πω τι έγινε οταν προσπάθησα να του εξηγήσω τις δυνάμεις!! Πανωλεθρία! Δε φτάνει που δεν ήξερε να τις υπολογίσει...δε ήξερε ούτε να τις πει! Μου τις έλεγε σαν αριθμο ταυτότητας :" Χ εικοσι τρία"! "ΕΙΣ ΤΗΝ εικοσιτρία,αγόρι μου!!!"
   
      Αφου έχει περάσει κάνα 40 λεπτο με μαθηματικά(1η φορά στη ζωή του το έκανε αυτό είμαι σίγουρη!) το μούλικο αρχίζει να κουνάει το πόδι του σα δαιμονισμένο και να έχει το βλέμμα "Τώρα θα σου καρφώσω μωρή τον bic στη καρωτίδα!" !Πήγα να φοβηθώ λίγο αλλα μετά το ξεπέρασα αφού το μούλικο δε υπήρχε περίπτωση νε με σκοτώσει με το στυλό γιατί πολύ απλά δεν έπιασε ούτε για μια στιγμή το στυλο! Για την ακρίβεια η στιχομυθία ήταν η εξής:

Ευγενικό Σαλιάγκι:  "Θές να λύσεις την άσκηση αυτή μόνος σου τώρα;;;"
Το μούλικο απαντώντας με φυσικότητα:  "Οχι, προτιμώ να τη λύσεις εσύ!"

Helloooooooo!!!!Ηταν ρητορική η ερώτηση!!! Τελικά την έλυσα εγώ την άσκηση γιατί φοβήθηκα μην είναι δυσλεκτικό το παιδί και γίνω κακιά χωρίς λόγο!Αλλα μη το λυπάστε δεν είναι!Τίποτα δεν έχει!Μόνο βαρεμάρα!Το μούλικο! Άσχετο αλλα το σπίτι τους ήταν πολυτελέστατο μέσα και είχαν και υβριδικό αυτοκίνητο!Οι γύφτοι θέλανε και 5 ευρώ!

   Πάω και στην άλλη οικογένεια με κρύα καρδιά γεμάτη απελπισία και απόγνωση!Με το που μπαίνω μέσα, μου έπιασαν κουβέντα...μου είπαν να καθήσω λίγο να ξαποστάσω!!Μου έβαλαν ένα ολόκληρο ποτήρι νερο και μου φτιάξαν και ελληνικό καφέ με ένα κομμάτι κέικ απο δίπλα!!!Εγώ τα εκτιμώ αυτά!!!Δεν ήταν γύφτοι αγάπη μου!!!Νεράκι του θεού ειναι καλέ!!!βάλε εκει χάμω ενα ποτήρι και αν το θέλει ο άλλος ας το πιεί αμα δε το θέλει ας πάει καλιά του!!!Αι στα διάλα με τους μίζερους!
  Το κοριτσάκι Α' γυμνασίου,ευγενέστατο,κοινωνικότατο,λαλίστατο και κυρίως γέλαγε και με τα αστεία μου!!!Ενω με το άλλο το μούλικο τίποτα μούγκα 1,5 ώρα!Είχα πάει εγώ με το ωραίο το χαμογελό μου,τη καλή μου τη διάθεση,το πετυχημένο το χιουμορ μου και αυτό καμία αντίδραση!!Απλά με κοίταγε με το πηχτό στη μαλακία βλέμμα του!!
    Αυριο που έχω μάθημα πάλι με το κοριτσάκι, της έχω βρει ένα καταπληκτικό ανέκδοτο που είμαι σίγουρη οτι θα το εκτιμήσει!Ακούστε το και σεις να μου πείτε τη γνώμη σας:
 "Γιατί τα μαθηματικά είναι πάντα λυπημένα;;;;
  Γιατι έχουν πολλά προβλήματα!!!"
Ντάξει δεν είναι και το πιο ξεκαρδιστικό που έχετε ακούσει αλλα για Α γυμνασίου καλό είναι!!
Και για την ιστορία...Τελικά τα 4 παιδάκια γίναν 2!ΟΧΙΙΙΙΙ!ΔΕ ΤΑ ΣΚΌΤΩΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ!!!Αλλα η Λίτσα,που είναι και μπάτσος στη δίωξη ναρκωτικών, δε μου είπε με ποσα παιδιά θα κάνω μάθημα!Μου είπε απλά ποσα παιδιά έχει κάθε οικογένεια! Με είδε για απογραφέα τι να πώ!!!

Μονο εμενανε σηκώνει.....να πω μάθημα η δασκάλα.....θα τη σφάξω σαν κουνέλι.....και θα βγώ να παίξω μπάλααααααααα
Πιστευω οτι ταίριαζε αυτή η μουσική επένδυση στην ανάρτηση!!

--ΣαλιάγκιΤοΕκπαιδευόμενο

22 σχόλια:

  1. Άγιος άνθρωπος ο Ηρώδης, γιαυτό του κάνανε και το Ηρώδειο. Χαρά στο κουράγιο σου να ασχολείσαι με τα κωλόπαιδα. Να σου πω, τώρα πλέον ο ορισμός του ξενέρωτου είναι Γιάννης; Δεν είναι το τυχαίο που ο πιο αγκάφστος (σωστά το έγραψα, μην γοογλάρεις) άνθρωπος που γνώρισα πότε λέγεται Γιαννακός. Παω να κάνω έναν Γιάννη, πρέπει να πλύνω τα πιάτα... Μεγάλη η χάρη σου, το σχόλιο αυτό το έγραψα από κινητό, δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαλιάγκι παράτα το γιάννη το μαλακομπούκωμα όσο είναι νωρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σόρρυ που γέλασα με τα δεινά σου (και είμαι και στο γραφείο και με κοιτάνε περίεργα), θέλω μόνο να σου πω ότι τα κορίτσια είναι αστέρια, αμέ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Nicotine...Με συγκίνησες που μου έγραψες σχόλιο απο το κινητό σου!!!Μου δίνεις κουράγιο στον αγώνα μου για το μεροκάματο του τρόμου!!!
    Όσο για τον ορισμό του ξενέρωτου:δεν είναι Γιάννης...Είναι μούλικο!
    πχ. Γαμώτο μου!"Έκανα μούλικο" τώρα!Πρέπει και τα πιάτα να πλύνω και να σφουγγαρίσω γιατι έρχεται το πλυντήριο!
    (θυμησέ μου να μη χρησιμοποιήσω την έκφραση που μόλις εφήυραμε μπροστά στο μπαμπά μου!Επίσης μου τη σπάει που έγινα προβλέψιμη!Και ναι το έψαξα στο γοογλε παροτι μου είπες οτι υπάρχει!)

    Καλή μου sewsome,μόνο εσύ θα το εκτιμήσεις αυτό που θα πώ!Τη περασμένη βδομάδα που ήμουν άρρωστη εβηχα επίτηδες δίπλα του μπας και το κολλήσω το μουλικο και γλυτώσω!Αλλά δεν έπιασε!Έχει γερό οργανισμό απο τις πορτοκαλάδες!

    Αγαπητή μου Koueen,χαίρομαι που το μαρτυριό μου έκανε κάποιον να γελάσει! Και απο τη προσωπική μου εμπειρία πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι τα κορίτσια είναι όντως αστέρια! Αλλα και τα αγοράκια άμα είναι είναι λίγο τσαχπίνικα έχουν και αυτά το κέφι τους!Το δικό μου όμως βγήκε πολύ μαμούχαλο!

    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σε ενημερώσω ότι έχω ΦΕΤΙΧ με μπλόγκερς που κάνουν ιδιαίτερα και μας εξιστορούν τις περιπέτειές τους! Φετίχ λέμε!

    κουμπάρα το πλυντήριο, κουμπάρος ο τουίστεντ, έλα σαλιάγκι φτιάχνω και γεμιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γεμιστά σου δε με ρίχνουν Αμερικλάνε...( μια καρυδοπιτα που είχες φτιάξει ίσως!!!) Την αιώνια πίστη μου σε σενα θα την κερδίσεις μονάχα αν πλένεις πιάτα ή αν μου αγοράσεις πλυντήριο πιάτων!!! Και για να σε παγιδευσω περισσότερο στον ιστό μου,η γυναίκα αράχνη θα σου πώ ετούτο: Το μούλικο γνώρισε και τις τετραγωνικές ρίζες μαζί μου!! Σε έφτιαξα βραδιάτικο(μεσημεριάτικο για σενα)???
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ ναι πες μου κιαλλαααα! αχαχαχαχα

    περασε μια βολτα σε παρακαλω απο το μπλογκ της κορης μου! σε ενδιαφερει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ σαλιαγκάκι μου, τα βλέπεις που το αγοράκι ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΞΕΝΕΡΩΤΟ είναι ήδη ΖΟΡΙΚΟ?

    Όχι για να μη λενε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δώστου του μικρού καριόλη άφθονο βήχα να ψοφήσει καμμια βδομάδα! δεν είναι οι πορτοκαλάδες είναι το μπατσικό γονίδιο που είναι ανθεκτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δίκιο sewsome! Πόσο δίκιο! Τί στο διάτανο τους ποτίζουν εκεί χάμο στα μπατσομαζέματα και αποκτούν τις κατσαριδοαντοχές πολύ θα 'θελα να το μάθω (κάτι πήρε τ'αφτί μου τελευταία πως και καλά είναι αστικός μύθος πως οι βρωμιάρες θα επιζούσαν μετά από πυρηνική καταστροφή, αλλά εμένα δε με ψήνει ετούτη η εκδοχή. Μελανιάζουν τα νερά οι σιχαμένες για να την σκαπωλάρουν όπως και να ΄χει)

    Καλό μου Σαλιάγκι... κουράγιο και...τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς. Ένα θα σου πω για παρηγοριά πήγαμε σήμερα να δούμε το εξής... http://www.youtube.com/watch?v=z6fHig8KRbA εορταστικό (Τρομάάάρα μας!) με άπειρα μούλικα-και-μη. Αφότου κόντεψαν να γκρεμίσουν συθέμελα από τον ποπ-κορνπαρασκευαστή (τα βέβηλα!) μέχρι την λεκάνη της τουαλέτας σκάγανε λατρεμένες ερωτήσεις τύπου: η ταινία θα είναι θρι-ντί; θα μας δώσουνε και ειδικά γυαλιά για να νομίζουμε πως βγαίνουν τέρατα απ'την εικόνα;

    Μετά το πρώτο σοκ του 'Θεέ μου! Γέρασα ή είναι τυχαίο το χάσμα γενεών που μόλις διέκρινα;' ήθελα με θέρμη να απαντήσω 'Αμέέέέέ!! Ένα σκασμό τέρατα δεξιά-αριστερά μας έχουν περικυκλώσει -και δε χρειάζεσαι και γυαλιά για να τα δεις!!' ... συγκρατήθηκα ωστόσο η δόλια απλήρωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ Αμερικλάνε,στάμάτα!!!Μας διαβάζουν και άλλοι!!!Σα δε ντρέπεσαι!

    Ναμναιρα:Ε όχι και ζόρικο το μούλικο!!!ο φλώρος του κερατά!!!
    sewsome,να ξέρεις οτι εκτιμώ βαθιά αυτό το καριόλης που είπες!!!και νευριάζω με τον εαυτό μου που δε το σκέφτηκα πριν το μούλικο!

    Εμάς,Γυάλα, σε μια άλλη επέτειο μας είχαν πάει να δουμε την Ηλιάδα στον κινηματογράφο της γειτονιάς!!!Αλλα επειδη εγώ δεν είχα ακούσει καλά το όνομα του έργου,οταν γύρισα σπίτι τους είπα οτι είχα δει την Αμαλιάδα!Μην είσαι σκληρή μαζί μου...ήμουν μόλις 6 ετών!Καλέ,μη πηγαίνεται τα παιδιά σε ασπρόμαυρες ταινίες!! Μετά θα γελάνε και με τον μαυραγορίτη που πεθαίνει!!(όλα τα μαθα!!)
    Σχετικά με το χάσμα γενεών: http://www.youtube.com/watch?v=GSKy1ZFIz0M
    --ΑλληλέγγυοΣτηνΑπληρωτηΓυάλαΣαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο Γιαννακης,θα μεινει Γιαννακης και οταν μεγαλωσει.Ολοι ξερουμε τι σημαινει ελληνιδα μανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγωνιστικα χαιρετισματα και κουραγια απο μια ομοιοπαθουσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. update απο το σημερινό μάθημα με κοριτσάκι: Βιάστηκα να το παινέσω!!!Τίποτα δεν είχε διαβάσει απο θεωρία!
    Αλλά σήμερα κατάλαβα οτι το μούλικο έχει πάρει την εξυπνάδα απο τη μανα του!!!Η Λίτσα που λέτε νομίζει οτι είμαι μαθηματικός και ως μαθηματικό με σύστησε και στην άλλη οικογένεια!!!Ε ρε γιουχου!!Στην αγγελία ωστόσο είχα γράψει με γιγαντιαία και bold γράμματα το ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΗΜΜΥ)!ΝΑΑΑΑΑΑΑ κατι γκουμουτσες!σαν τη βλακεία της! Μου ακύρωσε και το μάθημα της Παρασκευής με το μούλικο γιατί είναι αργία μωρέ!!Να μη ξεκουραστεί λίγο ο Γιαννάκης;;;Αμαρτία το παιδί...σα σκυλί διαβάζει μέρα νύχτα!!
    --Σαλιάγκι(Venceremos christina!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΑ 6 ΕΥΡΩ! ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΕΣ ΤΟΥΣ 12 ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ 10 ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ρε Σαλιάγκι οι μπάτσοι δεν μπορούν να πουν τη λέξη πολυτεχνείο!! την έχουν απορρίψει από το λεξιλόγιο. μαθηματικός είσαι λοιπόν.
    το Γιαννάκη μπορείς να τον φωνάζεις χαιδευτικά Λίνο. από το καργιολίνο. και το κοριτσάκι Νάκι. από το πουτανάκι!! χαχαχαχαα με κάτι τέτοια καφριλίκια πολύ διασκεδάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επίσης Γυάλα, we are on the same page

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Nicotine: Έψαξα κι εγώ αυτο το 'αγκάφστος' και ακόμα δεν έμαθα τι είναι
    @Αμερικλάνος: Με συγκίνησες βρε! Μεγάλη χαρά μου έδωσες. Να αποκαταστήσω έτσι το σαλιάγκι, να ειμαι και κουμπάρα. Και είσαι και καλό παιδί: μαγειρευεις(θα φαω εγώ τα γεμιστά αν δεν τα θελει αυτη), σου αρέσει ο Χαρυ Ποτερ και βγάζεις και τους Κινέζους έξω..
    @Γυάλα: μου λειψες
    @christina & Effie's Sweet Home Designs: Καλως ορίσατε
    @mr.alobar : είπες σωστή κουβέντα
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΛΙΑΓΚΙ!!!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τα αγόρια σ αυτή την ηλικία είναι...κάπως.
    άμα το βλέπεις πως είναι αλλού, κάνε του τεστ απλής αριθμητικής!
    πιθανόν να μην ξέρει ούτε την προπαίδεια.
    και φτου κι απ' την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πλυντήριο και μένα μου 'λειψες. Θα κατέβω Πειραιά να πάρω τη δόση μου.

    Αθώο μου Σαλιάγκι ... τί νόμιζες; Τίποτις καλό δε συμβαίνει με τις τυφλές αγγελείες. Τίποτις(εκτός από την απολαυστική δυνανότητα να ενημερώνεις τούτο το μπλόγκιο).

    Κουράγιοοο αδέρφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για την λέξη αγκάφστος:

    you will never know, i will never show....

    Εκτός αν θες να κάνουμε μια δίκαια ανταλάγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θα αφήσω τους whitesnake να μιλήσουν για μένα:
    http://www.youtube.com/watch?v=CtI1v10pBf8
    Ελπίζω να το πιασες το νόημα Nicotine!

    summertime,σου λέω με βεβαιότητα οτι δεν τη ξέρει τη προπαίδεια!!Με τα δάχτυλα μετράει ακόμα!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή