Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Σώθηκα σαλιάγκι...

Νιώθω μια βαθύτατη συγκίνηση που μπορώ και γράφω αυτές τις γραμμές. Χθες το βράδυ πίστεψα πραγματικά ότι είχε έρθει το τέλος. Αναβίωσα στο μυαλό μου τις λίγες στιγμές από τον Τιτανικό που θυμάμαι (από ένα σημείο κι έπειτα κατουριόμουν, νερά μπάζανε από παντού, ο μπαμπάς μου έκανε μπάνιο, ξυριζότανε, ακολούθησε η αδερφή μου με αποτέλεσμα να επισκεφτώ την τουαλέτα μετά από καμιά ώρα και καθε φορά που ακούω τιτανικός πλέον μου έρχεται κατουρημα)

Που λέτε, η θάλασσα χθες δεν ήθελε να υποδεχτει με χαρά τα πλοιάρια που αποφασίσανε να την διασχίσουν! Αυτό όμως δεν ήταν κάτι πρωτότυπο. Το έχουμε ξαναζήσει. Έχει αράξει λοιπόν το πλυντήριο με όλα τα συμπράγκαλά του (ταξιδεύω πάντα σαν χελώνα: γκαρνταρόμπα στην πλάτη και σλίπινγκ μπαγκ στο χέρι) στο κατάστρωμα καθώς δεν έχει καλύτερο από το να το χτυπάει ο αέρας όταν ταξιδεύει (αλλιώς το στομάχι του γίνεται φραπές, ή μάλλον μπύρα και από το πολύ το ταρακούνημα οι συνεπιβάτες κινδυνεύουν να ζήσουν επικές στιγμές αηδίας! Είμαι βουνίσια λέμε και μου φαίνεται!)

Και εκεί που κάνει πάρτυ με την μουσικούλα του, ξάφνου όλο το κατάστρωμα γεμίζει 2 δάχτυλα νερό το οποίο μέσα σε 2 λεπτά είχε μουσκέψει και την τελευταία βρωμερή γωνίτσα του δαπέδου. Και δώστου να κουνάει το πλοίο, και δώστου να αυξάνεται το νερό. Εγώ μέσα μου να επεξεργάζομαι την κατάσταση και κατα πόσο θα μπορούσα να πείσω αυτούς τους κακιασμένους υπαλήλους του πλοίου (ρωτήστε και το σαλιάγκι, είναι προϋπόθεση πρόσληψης το να είσαι βρωμίλος, αγενής και μπουρτζοστρουγκανόβλαχος!!!!) να πάρω μαζί μου και την τσάντα με το λαπτοπ που περιέχει όλη τη διπλωματική μου στην σωσίβιο λέμβο και να είμαι έτοιμη να πεθάνω για να διεκδικήσω μια θέση σωτηρίας για το μήλο μου!




Καπως έτσι φαντάσου το το κατάστρωμα...

Τελικά σε μια ανοδική κίνηση που μετακίνησε όλα τα νερά στο πίσω μέρος, άρπαξα τα πράγματά μου, όρμηξα μέσα και σε 5 λεπτά είχα γίνει ένα γιγαντιαίο κόκκινο σκουλήκι στο πάτωμα (καταρραμένο σαλιάγκι, το είπες να τις πάρω τις δραμαμίνες προληπτικα! Δεν σε άκουσα η ανόητη!) Και εκεί είναι που ακούω μια ανακοίνωση που απαγορεύει στους επιβάτες να βγουν στα καταστρωματα λόγω ολισθηρότητας αυτών.. Δεν κατάφερα να κοιμηθώ όλο το βράδυ!!

Η φρίκη μου όμως συνεχίστηκε και το πρωί στην Αθήνα, που αξημέρωτα βγαίνω σε έναν κρίπυ σταθμό (αφού πέρασα από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που σου δίνουν οι τρεις!!! γραμμές του ηλεκτρικομετρού) και εκεί είναι που ξανακάνω την σκέψη ότι είμαι έτοιμη να παλέψω, όχι για την τιμή μου, αλλά για την ακεραιότητα του λαπιτοπίου μου!!

Έχω και ορισμένες παρατηρήσεις-απορίες :

  1. Ρε Λαρσσαίε Nicotine, λύσε μου μια απορία, η Λάρσσα γράφεται με ένα ή δύο ‘σ’; Είμαι στο μετρό και ζω τον εξής παραλογισμό:
        ‘επόμενη στάση: σταθμός λαρίσης’

        ‘next station: larissa station’
    (σου χρωστάω φωτογραφία από τον σταθμό Λαρίσσης, αυτόν που βρίσκεται όντως στην Λάρσσα από ένα δέμα του οποίου ο προορισμός ήταν ‘ιχτέλ λαρσας’ )
  2. Σαλιάγκι, το hightech background του σταθμού ‘κάτω πατήσια’ είναι η ωδή στη δύναμη του 2!! Έχει στους τοίχους κάτι βουλίτσες και άλλοτε είναι 2 μεγάλες, άλλοτε 4 μικρότερες και άλλοτε 8 ακόμα πιο μικρές... Είναι παλιάς τεχνολογίας βέβαια, δεν βρήκα πουθενά 64, ούτε καν 32!!
  3. Ρε, εδώ έχει κρύο!!!! Κάνω πάρτυυυυυ!! Είμαι η τρελή που κυκλοφοράει με τις μπαλαρίνες χωρίς κάλτσες και έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.
  4. Πούλησα τα ιδανικά μου, ρε σαλιάγκι! Είμαι μέσα σε ένα Starbucks και πίνω καφέ, για να ξεζουμίσω το ιντερνέτι του. Είχα να μπω σε Starbucks από την Σινγκαπούρη! Ντροπή μου!
  5. Άσχετη παρατήρηση, αν είχα έστω και ένα ρούχο GAP θα το είχα κάψει λόγω του άμεσου συνειρμού ΓΑΠ που μου βγάζει!
  6. Και μόλις η τζαζολίστα του starbucks έβαλε αυτο το κομμάτι:

Και αφού ξεπέρασα το σοκ του 'με παιρνουν τηλέφωνο. Μα πού σκατά το έβαλα πάλι' βρήκα την αδερφή ψυχή μου!! Αλήθεια σου λέω σαλιάγκι. Γουστάρει όσο κι εγώ και χοροπηδάει οπως κι εγώ κάθε που το ακούω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περιμένω τουλάχιστον 10 χρόνια πριν του την πέσω, γιατί αλλιώς θα έχω ντράβαλα... Άδικη κενωνία!

6 σχόλια:

  1. Δε τον ακους τον πάλιακα:
    α)Δε σου είπα να πάρεις δραμαμίνη????στο είπα!
    β)δε σου είπα να κάνεις back up????ωστε ακόμα και αν ναυγήσεις να μείνει το έργο σου στην αιωνιότητα!Στο είπα!
    γ)Δε σου είπα οτι τίποτα καλό δε συμβαίνει οταν βγαίνεις ραντεβου στα τυφλά(ασχετο αλλα στο είπα!)
    δ)Δε σου είπα οτι κάνει κρύο γιαυτό να πάρεις κάτι ζεστο???στο είπα!
    ε)Δε σου είπα οτι οι μόνοι άντρες που μπορείς να αλλάξεις,είναι τα μωρά γιατί τους αλλάζεις πάνα??(στο είπα!αλλα δεν εννοούσα να γίνεις και παιδόφιλη!!)
    Μόνο πότε θα πεθάνω δε ξέρω τελικά!
    Κουφαλίτσα!!!πήγες στα starbucks,ε???Φτου σου μωρή!
    mind the GAP Το λεγε ο ηλεκτρικός τόσα χρόνια,κανείς δε τον άκουσε!!!
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''ένα δέμα του οποίου ο προορισμός ήταν ‘ιχτέλ λαρσας’''....ε ποτε!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και νομιζα οτι τα εχω δει ολα!εγω παλι που εχω ενα σκασμο ρουχα gap(μου τα στελνουνε)πρεπει να τα αποχωριστω?αρνουμαι....ουτως η αλλως στο λαιμο μου καθετε ο ΓΑΠ!vickyyy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα τί έχουμε πάθει με τον Τιτανικό;
    όλο στο μυαλό μας γυρνάει, είναι σημαδιακό;
    να προσέχεις τα βρέφη.
    μουσική άάάψογη!!!
    κάνει κρύο παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου πω για την Λάρισα που με ρωτάς υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.
    Οι βόρειοι την προφέρουν με δύο Λ
    Οι Αλβανοί με τρία Ρ
    Οι Άγγλοι την γράφουν δυο S
    Και Λαρισαίοι την προφέρουν σχεδόν χωρίς φωνήεντα.
    Θα σου πω μονο για τους Άγγλους. Στα αγγλικά το s όταν βρίσκεται ανάμεσα σε φωνήεντα προφέρεται ζ, ενώ τα δυο s προφέρονται σ. Οπότε σωστά γράφεται Larissa.
    Και κάτι βασικό, οι λαρισαίοι δεν έχουν και τόσο καλές σχέσεις με καράβια και θάλασσες, και όταν ακούνε για καράβι που κουνάει ζαλίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Σαλιάγκι: είσαι παλιογρουσούζης ρε πάλιακα!
    @Vickyyy: Ακόμα δεν μπορείς να μας κάνεις σωστά σχόλια? Σας χρωστάω φωτογραφία. Αντε καλά, μην καψεις τα ρούχα, δεν έχουμε και λεφτά για καινούργια...
    @Summertime Blues: περιεκτικότατη!!!!Σημαδιακό πιστεύω κι εγώ! Το κρύο μας παράτηεσ σήμερα. Τοση ήταν η χάρη του...
    @Νicotine: Εχεις δίκιο για το s το σκέφτηκα μετά.. Ούτε κι εγώ η μακεδονίτισσα τα αντέχω τα καράβια! Η άλλη η τρελή, όσο περισσότερο κουνάει, τόσο μεγαλύτερο πάρτυ κάνει!!!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σορυ,μα φρεντ!!!Ο πάλιακας δεν είναι γρουσούζης!!Απλά πρέπει κάποια στιγμή να πάρεις απόφαση οτι όπου και αν πάς τραβάς μαζί σου και τον ήλιο!!! Στο έχω ξαναπεί οτι αυτο είναι κρυφή δύναμη!!!
    7 μποφόρ!!!!Γιουχούυυυυυυ!! partyyyyyyyyyyyyy!!!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή