Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σαν σήμερα...

    Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ σημαντική μέρα αλλα τι να την κάνει άραγε τόσο ιδιαίτερη;

    Μήπως το οτι σαν σήμερα το 1606 αρχίζει στην Αγγλία η δίκη του Γκάι Φωκς  για τη συμμετοχή του στη συνωμοσία της πυρίτιδας;
    Άραγες μην είναι οτι το 1963 τίθεται σε εφαρμογή σε ολόκληρη την ελλάδα ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας;
    Βρε λες να είναι οτι το 1979 καθιερώθηκε,σου λέει, η σημαια που έχει 9 λευκές και μπλέ λωρίδες;
   Ίσως το οτι ο Μοτσαρτ και ο Βυρων Πολύδωρας γεννηθηκαν σαν σήμερα,να έχει ένα ενδιαφέρον βέβαια! Αλλα και πάλι,εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορη ετουτη η πληροφορία!

    Το οτι σαν σήμερα όμως ένα μικρό κοριτσάκι κάπου στην Ελλάδα άνοιγε για πρώτη φορά τα ματάκια του,αφού πρώτα λύσσαξε να βγει και να μην αφήσει τη μάνα του να δει το τέλος του Μάγου του Οζ,σα να μου κάνει κλικ ως πληροφορία. 

    Μιαν άλλη λοιπον 27η Ιανουαρίου πρίν 28 χρόνια(σε κάρφωσα για να μάθεις) γεννήθηκε κάπου μακριά ένα μικρό κοριτσάκι που το λέγαν πλυντήριο. 543 χιλιόμετρα παραπέρα,ένα άλλο μικρό κοριτσάκι που το έλεγαν Σαλιάγκι,θα έκλεινε ακριβώς 7 μήνες ζωής και για τα επόμενα 17 χρόνια και 6 μήνες δε θα είχε δει ποτέ αυτό το άλλο κοριτσάκι.Παρολαυτά για τα επόμενα 10 χρόνια και 5 μήνες ,που ακολούθησαν μετά τα 17 χρόνια και 6 μήνες που έκαναν για να συναντηθούν,το κοριτσάκι που έχει γενέθλια σήμερα θα του χτυπούσε με κάθε ευκαιρία αυτήν την 7μηνη διαφορά. Δε βαριέσαι,καλή καρδιά!
     Πριν συνταντηθούμε το πλυντήριο έσβησε πολλές τούρτες,άλλες με επεισοδιακό κι αλλες με πιο προβλέψιμο τρόπο! Απο τότε όμως που βρεθήκαμε και μετά,έχει σβήσει  τουρτες, σοκολάτες ,φανουρόπιτες, σαμπούκες, τσιζκεικ, τιραμισού, μιλφειγ! Έχει κάνει beach party για τα μισά της γενέθλια,εχει κάνει πάρτυ λουκάνικου στο μπαλκόνι,έχει κάνει πάρτυ με γλυκά επισης σε μπαλκόνι. Έχει κάνει το πάρτυ μια μέρα πριν τα κανονικά γενέθλια,έχει κάνει 3ημερους εορτασμους για γενέθλια και τέλος έχει συμμετάσχει και σε κυνήγι θησαυρού για γενέθλια(γιατί αν θες να σβήσεις τη τούρτα σου,πρέπει πρώτα να τη βρεις!) 

Για κάποιους το πλυντήριο,είναι απλά το πλυντήριο. Για κάποιους άλλους είναι μια παλιά φίλη ή απλώς μια γνωστή. Κάποιοι την φωνάζουν μόνο με το ονομα της,άλλοι μόνο με το επιθετό της.Η εφορία την ξέρει απλά με έναν κλειδάριθμο! Για άλλους είναι μια ΗΜΜΥ ή αυτή η κακιασμένη η βοηθός που μας βάζει να λύνουμε τις ασκήσεις. Για μερικούς όμως μπορεί να είναι και το φυσικό ηρεμιστικό τους.Ενας απο τους πιο αγαπημένους ανθρωπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία τους ή ένα χαμόγελο παρέα με μιαν  αναμνηση που περιμένει να γεννηθει την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε!
 Επειδη λοιπον όπως καταλαβαινετε ανήκω στους τελευταίους, θα της ευχηθώ να φτάσουμε στο πρώτο μαξιλαράκι(βλ.1000) μαζί! Γιατί ο Χαιλάντερ είναι φίλος μας και δε νιωθουμε απειλή απο αυτόν,αν και διατυμπανίζει στο κόσμο οτι there can be only one!
Να σε χαιρόμαστε!!!!!!!
--ΣαλιάγκιΤοFestive

11 σχόλια:

  1. ΑΑΑ να την χαιρόμαστε καλέ!!!
    Που είναι τα γλυκά? Που είναι οι ρακές? Που είναι οι μεζέδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ! Να με χαίρεστε και να σας χαίρομαι κι εγώ και όλοι μαζί ό,τι ποθούμε!

      Θα επιληφθούμε επί του ρακοθέματος λίαν συντόμως.

      --πλυντήριοΤοΡακόφιλο

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Να παίξουν οι τσαμπούνες! (https://www.youtube.com/watch?v=8KjpjqeCS_o)

      Πιο εύκολα προσβάσιμα τα ουίσκια εδώ που είμαι μανόλο, αλλά στο πλυντηριόσπιτο έχει και ρακή που θα προτιμηθεί ένεκα της ημέρας.

      Αντε γεια μας!

      --πλυντήριοΤοΌλαΤαΠινωΌλαΤαΚατεβάζω

      Διαγραφή
  3. Είναι εξαιρετικό παιδί το πλυντήριο και πάνω απ' όλα τρέ σικ και με πολύ στυλ!
    Είχα τη χαρά να την γνωρίσω το καλοκαίρι που πέρασε (δεν ξέρεις εσύ) και εντυπωσιάστηκα από την παρουσία της, καθώς και από τους καλούς της τρόπους!
    Το χαμόγελό της αφοπλιστικό και το πουά της φόρεμα αξιοζήλευτο!
    Η αύρα της, ίδια με δροσιά που σου δίνει τις απαραίτητες ανάσες εν μέσω καλοκαιριού!
    Να την χαίρεσαι τη φίλη σου! Έτσι κι αλλιώς είναι απόλυτα δικαιολογημένο!
    Να την χαιρόμεθα κι εμείς που την συναντήσαμε!
    Της εύχομαι από εδώ, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκινείς κι εσύ καλλιτέχνιδα των καλοκαιρινών αναμνήσεων (ακόμα δεν έχω φτιάξει εκείνη την κανελλόπιτα που λέγαμε, αλλά την έχω στο μυαλό μου! Είναι που όταν μου ήρθε το σαλιάγκι δεν μπορούσε να φάει τίποτα και τσιμπούσε σαν πουλάκι).

      Να με χαίρεστε και να σας χαίρομαι και όλοι μαζί (σκυλιά και δίποδα) να χαρούμε και άλλα πολλά καλοκαίρια.

      --πλυντήριοΤοΝοσταλγησαΤαΜαλλάκιαΤουΣηφη

      Διαγραφή
  4. Άντε μωρή σιχαμένη παλιοσυναισθηματικιά (και το παλιό το εννοώ με όλους τους 7 μήνες έξτρα που κουβαλάς πάνω σου), μας συγκίνησες όλους (άντε καλά, ίσως μόνο εμένα)!
    Στα 1000 και ακόμα παραπάνω (αρκεί να είμαστε στο ίδιο ΚΑΠΗ. Αλλιώς δεν παίζω)!!!!

    Παρεμπιπτόντως αυτό με τον Πολύδωρα με τσάκισε.

    --πλυντήριοΤο+1Χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, τότε να ζήσει το πλυντήριο, να ευτυχίσει και γιατί όχι, να βάλει και στεγνωτήριο με την υγρασία που έχει πλέον το Άστυ, όχι το παγωτό, η πρωτεύουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες ομως πως περνά ο καιρος...Πλέον δεν έχει υγρασία το Άστυ αλλα ζεστηηηηηηηηηηηηηη!
      --ΣαλιάγκιΤοΠαρανοικόΓιατίΈτσι

      Διαγραφή
  6. Καλα που θα εγραφες και μια φορα την εβδομαδα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω οτι έχεις άδικο,θα ήταν ψεμα! Οποτε θα επιβεβαιώσω οτι έχεις δίκιο και θα δεχθώ με σκυμμένο το κεφάλι την ειρωνία σου!
      --ΣαλιάγκιΤοΝτροπιασμένο

      Διαγραφή