Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Εντυπώσεις ενός ζωντανου-προς το παρόν- Κερκυραίου απο το Ναυπλιο!

     Αρχικά θέλω να πω οτι η Αίγινα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους και όχι το Ναύπλιο ,κάτι που επιμένω να ισχυρίζομαι σε όλα τα παιχνίδια γνώσεων κατα καιρούς παρά την αντίθετη άποψη των δημιουργών τους. Ας είναι! Περνώ φίνα έτσι κι αλλιώς με τις μούτζες απο τους συμπαίκτες μου!
     Οι Κερκυραίοι δεν ειχαν μεγάλη τύχη σε τούτο τον τόπο,αφου ο πρώτος κυβερνητης της Ελλαδος εφαγώθει μπαμπέσικα μπρος στην εκκλησία του Αγιου Σπυρίδωνα-μεγάλη η χάρη του- πριν 184 χρόνια. Έτσι και σήμερα,εν έτει 2015, οι Ναυπλιώτες έχουν βάλει στόχο να ξεκάνουν μιαν άλλη Κερκυραία που βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στη πόλη τους.

1) Το νερό!
    Ενημερώθηκα αφου είχα καταναλώσει περι το 1,5 λίτρο καθαρό νερό βρύσης,οτι αυτό το πράμα δε πίνεται! Λέγεται οτι πρόκειται για ενα μείγμα γλίτσας ,ομβρίων υδάτων και θαλασσινού νερού. Κάτι το οποιο δεν εντόπισαν οι γευστικοί μου κάλυκες τη πρώτη μέρα παραμονής μου σε αυτό το μέρος.

2)Επικίνδυνοι γείτονες.
    Έχοντας συμπληρώσει 2 λεπτά διαμονής στο σπίτι που με φιλοξενεί,βγαίνω στο μπαλκόνι για να δω και την εκει θέα. Απο κάτω ενας γέρος με κοιτούσε επίμονα κι εγω δείχνοντας καλή διάθεση του χαμογέλασα, αφου πίστευα οτι είναι καποιος γνωστός της οικοδέσποινας. Στο χαμόγελο μου,εκείνος ανταποκρίθηκε με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο για απόγονο του homo sapiens: άρχισε να με βρίζει και να μου λεει να βαλω το χαμογελο εκει που ξέρω. Οτι θα μου βγουν ξινα τα γελια και εμένα και αυτης που έχει τα κλειδιά και κάτι άλλα που δε τα καταλαβαινα αλλα απο τη γλώσσα του σώματος έδειχναν να μην πλησιάζουν στο "καλως ήλθατε!" που είχα αρχικά στο νου μου. Οταν μπαίνω μέσα και λέω οτι είναι ενας έξω που με βρίζει,η ιδιοκτήτρια του σπιτιου με δυο δρασκελιές φτάνει μπαλκόνι όπου τον απειλεί με καταγγελία και του λέει και κάτι άλλα που η ανατροφή μου και κυρίως η επτανησιακή καταγωγή μου δε μου επιτρέπει να τα αναφέρω!
    Στη συνέχεια μαθαίνω οτι πρόκειται για τον γέρο του απο κάτω διαμερίσματος,ο οποίος έχει καταφέρει να συσφίξει τους δεσμούς της φίλης ενοίκου με την τοπική αστυνομία, αφου ανα τακτά διαστήματα τους στέλνει σπίτι της για διατάραξη κοινής ησυχίας.
    Επίσης έμαθα οτι της κλέβει τα γράμματα,τους λογαριασμούς και τα δέματα που της στέλνουν. Την παρακολουθεί και της μετράει τους γκομενους που βάζει μέσα στο σπίτι,ακόμα κι αν αυτοι δεν ειναι γκόμενοι. Και τέλος την αποκαλεί με διάφορα κάθε φορά που εκείνη βγαίνει στο μπαλκόνι ή μπαίνει στην είσοδο. Δεν τον συμπαθεί κανένας στην πολυκατοικία γιατι προφανώς αυτά τα κάνει και σε άλλους. Χρωστάει τα κοινόχρηστα εδω και κάτι χρόνια και πλέον μπορουμε να πουμε με βεβαιότητα οτι μετά απο την παραμονή εμενα και του πλυντηρίου για 2 συνεχόμενες μέρες στο απο πάνω ακριβως διαμέρισμα απο αυτόν,εκτός όλων των άλλων βρίσκεται τωρα που μιλάμε στο πάτωμα ανάποδα σα κατσαρίδα,με επιληπτική κρίση τραβώντας τα βυζιά του.

3) Το Μπούρτζι απο μακριά το πέρασα για πλοίο της ΑΝΕΚ. Ισως να φταίνε οι 2 βαθμοί μυωπίας μου και τα γυαλιά που επιμένω να μη φοράω σε πείσμα όλων των γνωστών που δε χαιρέτησα ποτέ και των αγνώστων που βαφτίστηκαν με άσχετα ονόματα!

4)Στο λιμάνι δεν έχει αδέσποτους αρουραίους,όπως έχει κάθε λιμάνι που σέβεται τον εαυτό του, αλλα νυφίτσες! Αλήθεια λέω!!

5)Μέχρι στιγμής κανένας Ναυπλιώτης δε μου έχει μιλήσει ευγενικά ή μου έχει χαμογελάσει. Γενικά ό,τι και να κάνω ,ακόμα και τσιγάρα που πήγα να πάρω,νομίζω οτι θα με φτύσουν στα μούτρα! Και αυτή τη στιγμή είμαι εξαιρετικά άδικη,διότι έτυχε να μου καλομιλήσουν και κάποιοι αλλα είμαι πεπεισμένη οτι δεν ήταν ντόπιοι!

6) Είναι πολυ fit όλοι οι ντόπιοι. Τρέχουν ολημερίς και ολονυχτίς ,όπου και να βρεθουν! Τωρα ειναι ενας μπρος μου που κάνει διατάσεις,στηριζόμενος σε εναν φοίνικα!

7)Σημασία δεν έχει ούτε το μέρος,ούτε οι γείτονες,ουτε καν το ποτό που δε μπορώ να πιώ! Σημασία έχει η παρέα που είναι η καλύτερη που έχω βρει μέχρι στιγμής σε όοοοοοοοοοολο τον κόσμο!!! Γιαυτό και έχουμε γελάσει τόσο πολύ που έχει γίνει εθισμός! Λέμε κάτι που δεν ειναι αστείο και βάζουμε τα γέλια γιατί δεν ήταν αστείο!

--ΣαλιάγκιΤοΚουφάλεςΘαΜαυρίσω
ΥΓ. Μη δοκιμάσετε ποτέ να ξυπνήσετε πρώτοι σε ένα σπίτι που ζει μια wanna be ηθοποιός!!! Το μόνο βιβλίο που είναι κάπως χαλαρό στη βιβλιοθήκη της για να διαβάσετε μέχρι να ξυπνήσουν,είναι ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον! Κατα τα άλλα Τένεσι Ουίλιαμς και ξερό ψωμι!!!

10 σχόλια:

  1. 1.Τα ρωτάνε αυτά μαντάμ. "Πίνετε το νεράκι;". Και, αναλόγως, σου λένε.
    2. Δεν έχεις γνωρίσει τη χήρα της γειτονιάς μου, γι αυτό λες για τον γέρο.
    3. Καλά κάνεις και δεν φοράς τα γυαλιά σου. Πιθανόν να με βλέπεις πιο αδύνατη χωρία αυτά.
    4. Χωρίς γυαλιά πώς είσαι σίγουρη ότι ήταν νυφίτσες και όχι σκίουροι;
    5. Εκπλήσσομαι.
    6. Δεν είναι φιτ. Καριδοχειρουργημένοι είναι.
    7. Γιατί δεν μπορείς να πιεις ποτό; Δεν βλέπεις το ποτήρι χωρίς τα γυαλιά σου;

    ΥΓ. Άσε την γουόναμπι ηθοποιό κι έλα να μείνεις σε εμένα. Έχω και την "Εισαγωγή στη φαινομενολογία του πνεύματος" του Φόυερμπαχ. Και φρέσκο ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο "3." εκεί που λέει "χωρία", έπρεπε να λέει "χωρίς". Και να φανταστείς ότι το έγραφα φορώντας τα γυαλιά μου. Τα συμπεράσματα δικά σου.

      Διαγραφή
    2. Ήταν νυφίτσες,σου λέγω!!! Μου το επιβεβαίωσαν και άλλοι...Βέβαια μετά διαπίστωσα οτι όλος ο νομός Αργολίδας είναι γεμάτος νυφίτσες,μερικές και ύπουλες μάλιστα!
      Αλλα πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!!!Αμέ!!!

      Όσο για το νερό...Τωρα που μιλάμε ξύπνησα σε ενα σπίτι χωρίς ουτε μια σταγόνα εμφιαλωμένου ύδατος! Οποτε αποφάσισα οτι δεν διψώ αλλα πεινώ κι εφτιαξα εναν φιδε να μας βρίσκεται! Οχι που θα σκάσω!Αμέ!
      --ΣαλιάγκιΤοΑγουροξυπνημένο
      ΥΓ.Καλέ,μη τα συζητάμε αυτά!Εδω έχουτε και Καστοριάδη! είμαι σίγουρη!

      Διαγραφή
    3. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά; Τι έγινε Ρόζα; Θες να αρχίσουμε τις παροιμίες; Εντάξει λοιπόν, πάρε μία: Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του.

      Διαγραφή
    4. ιιιιιιιιιιι και κατάφωρες απειλές κατα της σωματικής μου ακεραιότητας???Τέτοια είσαι!
      --ΣαλιάγκιΤοΕπαναπατρισμένο

      Διαγραφή
    5. Τέτοια ήμουν παιδιόθεν. Απλά εσύ με γνώρισες προσφάτως και ανακαλύπτει τώρα τις χάρες μου!

      Διαγραφή
  2. Ωστε δεν πίνεται το του Ναυπλίου; Επίσης δεν ήταν νυφίτσες αλλά καλοταϊσμένα αρούρια χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ,γιατί δε με πιστευει κανένας? Αλήθεια λέω! Για να σου δωσω να καταλάβεις,αν δεν ηταν νυφίτσα,θα ήταν ενας κακοταισμένος και με σοβαρό ορμονικό πρόβλημα -σχεδον κολοβός- αρουραίος!
      --ΣαλιάγκιΤοWeaselWatching

      Διαγραφή
  3. Μπλοκαρισμένα τσάκρα θα χει ο γέροντας, να του κάμετε φενγκ σούι να συνεφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταγγελία θα του κάμει μάλλον! Αυτη συνεφέρει καλύτερα και γρηγοροτερα απο το φενγκ σουι!
      --ΣαλιάγκιΤοΧωριςΧολήΑλλαΠανταΚακιασμένο

      Διαγραφή