Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νίκησε με αν τολμάς!(vol2)

Σήμερα θα μιλήσουμε για τέχνη και πιο συγκεκριμένα για σουρεαλιστική τέχνη!Τα επόμενα αντικείμενα  δεν είναι διακοσμητικά κουζίνας,είναι μέρος του σκηνικού ταινίας του αλμοδοβάρ ή καποιας σύλληψης του νταλί!

Ποτήρια!
κάνουν μπάμ οτι αγοράστηκαν δεκαετία '90!
Φαντάζομαι να το κρατά ο φοίβος απο το ρετιρέ,ενώ τον σερβίρει η χαρουλα πεπονάκη!
Καθαρά σκηνικό απο Τρείς χάριτες!
 Διακοσμητικά Κουζίνας!
Ο Πήγασος!!!
Κόκκορας-κανάτα! αυτόν τον συμπαθώ!
το καλάθι με τα φρούτα έχει και παιδάκι!!!!
Υπήρχε και ταιριαστός αμφορέας αλλα -τι κρίμα!- έσπασε!

 Για το πλυντήριο:
  


Μιλάμε για μια τσίγγινη ζυγαριά,απόκτημα του '95 με ανακύκλωση περί των 500 κουτιών αναψυκτικών! Το δέχομαι οτι πίναμε πολύ fizzy drink αλλα είχαμε και οικολογική συνείδηση! Κάποιες αλήθειες θέλω να ειπωθούν!

Για την Αθηνά:
Έτσι απλά,χωρίς σχολια! Η μοβόρικη και μοχθηρή κοτο-οικογένεια στα ράφι της κουζίνας μου!


ΥΓ. Αφου κατάφερα να σε εμπνευσω ρε "παιδί της",μου αρκεί! Αυτή είναι η πραγματική νίκη για μένα! Αφιερωμένο σε σένα αυτο το post λοιπόν!















8 σχόλια:

  1. Αρχικά, και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, να πω ότι είμαι ένθερμη θαυμάστρια του Αλμοδοβάρ. Θα μπορούσε κάποιος να με αποκαλέσει αλμοδοβαρίτσα (κατά το ρουβίτσα).

    Κοιτώντας προσεκτικά τα ποτήρια, καθώς και την κούπα του 20ου αιώνα, θέλω να καταθέσω ότι μπορεί τέτοια ποτήρια να μην έχω, αλλά μου έχει ξεμείνει μια ανάλογης τεχνοτροπίας κούπα την οποία φυλάω ως κόρη οφθαλμού, διότι μου χρησιμεύει σαν μεζούρα μέτρησης υγρών και στερεών για την παρασκευή της κανελόπιτας (οικογενειακή συνταγή ή τουλάχιστον έτσι διατείνονται στο σόι μου μέσα).

    Προχωρώντας στα διακοσμητικά, δεν μπορούσα να μην θαυμάσω τον καλπασμό του Πήγασου, το καλάθι με τα εσπεριδοειδή και τα άλλα φρούτα.
    Ένα δάκρυ κύλησε από το αριστερό μου μάτι βλέποντας τα μικρά βάζα που έμειναν μόνα τους, χωρίς τον αμφορέα.
    Εκεί όμως που έμεινα σπίτσλες, ήταν όταν είδα την κανάτα-κόκκορα! Σκέφτηκα: "Ω! Πόσο ταιριαστή θα ήταν στο βλογ μου μέσα αυτή η κανάτα-κόκκορας"!

    Και δεν περνούν παρά λίγα δευτερόλεπτα και αντικρίζω το υπερθέαμα!!!
    Το ζεύγος κότα-κόκκορας! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και η αποκάλυψη ότι είναι μια φωτογραφία για εμένα!

    Κράτα ευλαβικά το ζεύγος των πουλερικών Ρόζα! Και έχε το εις περίοπτη θέση στα ράφια της κουζίνας ως ανάμνηση τούτης εδώ της ανάρτησης!

    Βαθύτατα συγκινημένη και μη έχοντας αρκετά λόγια για να σε ευχαριστήσω, παίρνω την φωτογραφία και πάω να την δημοσιεύσω μετά την δωδεκάτη νυχτερινή στο "Σιγά τ' αβγά".
    Έτσι για να ζηλέψει όλη η Πλάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωωωω αγαπημένη,με συγκινείς! Θα σου πρότεινα να σου χαρίσω όλη την κοτοφαμίλια -εμένα δε θα μου λείψει σίγουρα- αλλα δεν είμαι σίγουρη αν θα ήθελες να διακοσμεί το δικό σου χώρο!
    Εκτιμώ επίσης την επιλογή της ώρας που θα την αναδημοσιεύσεις: στις 12 μαζί με τα φαντάσματα!Δε θα ζηλέψει απλώς όλη η πλάση...θα σκιαχτεί κιόλας!

    Όσο για το αλμοδοβαρίτσα,έχω να σου πώ οτι μόλις συνάντησες αλλες δύο φανατικές του είδους! Φαντάσου οτι στις εποχές πρό ίντερνετ,εμφανιστήκαμε 3 το βραδύ να ζητάμε τη δόση μας απο το βιντεοκλαμπ της γωνίας. Τόσο εξαρτημένες!

    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ότι δεν τα λάτρεψα τα κοτερά. Είναι που δεν έχω ράφια στην κουζίνα.
      Από την άλλη την σερβάντα-σύνθετο-σκρίνιο-βιτρίνα την έχω μετατρέψει σε βιβλιοθήκη και δεν χωράει ούτε αυγό, πόσο μάλλον ζεύγος πουλερικών!
      Δια τούτο και πήρα την φωτογραφία εις ανάμνηση!

      Α ναι, η ώρα είναι πάντα 12.01, εκτός έκτακτου σοβαρού γεγονότος π.χ. πραξικόπημα, γεννητούρια, αιφνίδια προκήρυξη εκλογών, απωλείας βάρους μου άνω των 200 γραμμαρίων κ.ά.

      Ωραία, να μαζευτούμε οι φαν κανένα καλοκαίρι να κάνουμε αφιέρωμα!

      Διαγραφή
    2. Καλέ,γιατί να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι? λές για να το συνδυάσουμε με κοκτέιλ πάρτυ?αντε καλά! έτσι το δέχομαι!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  3. δώσε πόνο ρε σαλιάγκι!!!!!!!!!!!!!!!!
    μπορώ να σε κονταροχτυπήσω με μπιμπελό περιστέρι,με χρυσές λεπτομέρειες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πόνο δίνω! και τα εκτρώματα δίνω αμα λάχει!πάρε κόσμε!

      ΥΓ.Ξέρω ακριβώς πως είναι αυτο το μπιμπελό!!! και μάντεψε γιατί....
      πλέον όμως τα έχουμε εξαφανισει,ευτυχως!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  4. Πωπω ρε παιδί μου,,,την Ηλεκτρονική ΙΙ τι την πήρες; Δε σου έφτανε η Ι ;; ( Παπανάνος κάνει ακόμα;) ... Βλέπω και ΣΑΕ νομίζω πίσω από τα μπιμπελό...(Παπαμπίλ forever).... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! σιγα μη σταματουσα στην Ι...εγω αμα παρω φόρα,φόρα κατηφορα...κι ο θεος ο ιδιος δε με σταματα!Τα χει πει και η χαρούλα!
      Ομολογώ όμως οτι με σκάλωσες με το σχόλιο σου,γυρισα κι εγω να δώ τι βιβλία έχω εκει πίσω! Και ναι ειναι ΣΑΕ αυτο παραδίπλα του! Είσαι ήμμυ και σου φαίνεται! Γιατι μόνο ο ημμυ θα προσπερνούσε τα εκτρωματα-μπιμπελό και θα πρόσεχε τον Μάργαρη και τα μικροηλεκτρονικά! Ευγε!
      --Σαλιάγκι
      ΥΓ.Δεν άργησα πολύ να το δώ...μόνο ένα μήνα μου πήρε να σου απαντήσω! Έχω γρήγορη απόκριση!

      Διαγραφή