Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο σενάριο!

Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι περσινής παραγωγής, αλλά λυσσιαξε το σαλιάγκι να την ανεβάσω τώρα που ειναι πάλι επίκαιρη και θα το κάνω. Μιας και φέτος την έβγαλα εκτός Ελλάδας τα χριστούγεννα δεν γνωρίζω αν ισχύουν οι περσινές μου παρατηρήσεις, οπότε παρακαλώ ενημερώστε με! Στο BBC πάντως τα ίδια ισχύουν ακομα...

Το χουμε δει όλοι! Σε όλες του τις εκδοχές! Με όλες τις πιθανες εξελίξεις και ανατροπες (ο θεός να τις κάνει!) Μιλάω για το σενάριο της ρομαντικοχριστουγεννιάτικης ταινίας που γυρίζεται 2 μήνες πριν τα χριστούγεννα για να προβληθεί απευθείας στην τηλεόρασή μας τις χρονιάρες αυτές μέρες.

1. Ξεκινάμε με μία ώριμη γυναίκα (28 χρονων?) που κάνει κρα να παντρευτεί σύντομα γιατί περνάνε και τα χρόνια και τα ωάρια λιγοστεύουν.

2. Στα πρώτα 5 λεπτά αποκαλύπτεται ότι η ωριμη γυναίκα είναι κολλημένη με τον πρώην/περνάει τον παροξυσμό αλλη-μια-χρονια-φτάνει-στο-τέλος-της-κι-εγώ-είμαι-ακόμα-ανυπαντρη-και-μόνη/ο νυν δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τα υπονοούμενα για γάμο που του έχω κάμει.

3. Η γυναίκα αυτή έχει μια μάνα που από τα 10 της, περιμένει να την δει νύφη και της γκρινιάζει που δεν εχει παντρευτεί ακόμα. Κατα προτίμηση κάπου εκει γύρω χρονικά θα αρραβωνιάζεται/παντρεύεται κάποιος από το σόι!!

4. Στην συνέχεια μαθαίνουμε ότι ο πρώην έχει ήδη βρει την γυναίκα των ονείρων του και ετοιμάζεται να την παντρευτεί μετά από τρεις μήνες γνωριμίας (ώριμος και αυτός!). Στην περίπτωση που είχε νυν, μαθαίνουμε ότι την απατάει με μια γκομενάρα (γιατί κι εγώ μόνο έτσι θα το δεχόμουν!). Για κάποιον ανεξήγητο λόγο θα σκυλιάσει παραπάνω με την πρώτη εκδοχή από ότι με την δεύτερη...

Δεν την έχω δει, ήταν τυχαία αναζήτηση στο ιντερνετ. Προκαλώ τον θαρραλαίο αναγνώστη να την δει και να μου πει αν ανταποκρίνεται στην ανάρτηση!


5. Ταυτόχρονα υπάρχει πάντα ένα αρσενικό μοντέλο με πολύ γλυκιά ψυχή, τέλειες μαγειρικες γνώσεις και φυσικά μεγάλα αποθέματα τεστοστερόνης (για να μην τον πουμε και γκέυ) που την ερωτεύτηκε όταν είδε τα μάτια της (γιατί ποτέ δεν θα κατέβαζε τα ματάκια του πιο χαμηλά για να μην την προσβάλει!!!), το οποίο όμως η ώριμη γυναίκα δεν έχει προσέξει ποτέ στο παρελθον/τον βλέπει ως φίλο ακόμα και όταν αυτός της την πέφτει ξεκάθαρα/δεν θέλει να μπλέξει μαζί του γιατί είναι ανώριμος.

6. Απαραίτητη σκηνή σε παγοδρόμιο (ακόμα και σε αυστραλέζικες παραγωγές) στο οποίο όλοι έχουν μαθητεύσει στο πλάι του Ευγκένι Πλούσενκο πλην ενός από τους δύο πρωταγωνιστές για να υπάρχει και η χαριτωμενιά του παω-να-πέσω-αλλα-με-έσωσες!

 
Αυτοί την κάνανε την αρχή! Και μετά όλοι να τους αντιγράψουν.


7.  Ο Αη-Βασίλης/κάποιος απεσταλμένος του απο-πανω εμφανίζεται στην ζωή της ώριμης γυναίκας που δεν πιστεύει στην ύπαρξή του, αλλά κάμει μια ευχή να πάει στο διάολο και πάντα αυτή περιλαμβάνει κάτι σε σχεση/γαμο/οικογένεια, η οποία (spoiler alert!!!!) πραγματοποιείται λόγω της μαγείας των ημερών. Φυσικά μετά από αυτό η ώριμη γυναίκα θα πιστεύει για πάντα στην μοίρα.

8. Εδώ κάπου αναπτύσσουμε το γιατί θα μπορούσαν να είναι τέλοιοι το μοντέλο και η ώριμη ο ένας για τον άλλο!!

9. Απαραίτητη σκηνή στην οποία αποκαλύπτεται η αγάπη και των δύο (ώριμης και μοντέλου) για τα σκυλιά (για κάποιον ανεξήγητο λόγο ποτέ δεν ενώνουν τους ανθρώπους οι γάτες στις ταινίες..)

10.  Κάπου προς το τέλος πετάμε ένα δράμα μεταξύ του μοντέλου με την τεστοστερόνη και της ώριμης γυναίκας (είναι παντρεμένος/έχει βάλει στοίχημα με τις φίλες της/την προσβάλει για τις επιλογές της σε παπούτσια) που φυσικά αποδεικνύεται στο τέλος ότι είναι παρεξήγηση, αλλά μέχρι τότε τους διαλύει τους κόσμους τους!!!

11. Συγκινητικό τέλος: το μοντέλο την κυνηγάει και κάνει ένα σωρο ρομαντικοαηδίες και την κερδίζει ξανα με τρόπο που να καλύπτει και την ευχή που είχε κάμει αυτή στο παρελθόν (μην ξεχνάμε τη μαγεία των ημερών) και ζούνε όλοι καλά και η μάνα της ακόμα καλύτερα...

12. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι το σάουντρακ πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από  διασκευες χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών τραγουδιών από όλο τον κόσμο!

 
Εντάξει το ομολογώ, αυτή είναι μια από τις λίγες χριστουγεννιάτικες
ταινίες που μου αρέσουν... Εχω κι εγώ τις αδυναμίες μου.


Τώρα λοιπόν που σας μετέφερα τις γνώσεις μου είστε έτοιμοι να καθίσετε μπροστά στον υπολογιστή σας και αρχίσετε να διανθίζετε με λεπτομέρειες το παραπάνω σχεδιάγραμμα σεναρίου! Εξτρα πόιντς για αυτούς που μπορούν να βγουν από την πεπατημένη και να δώσουν μια ανατροπή σε κάποιο από τα παραπάνω σημεία. Θα με ενδιέφερε να δω τις ιδέες σας και στα σχόλια (υπόσχομαι να μην τις υποκλέψω!!!)


Εγώ προσωπικά θα ξανανοίξω την τηλεόραση όταν θα βεβαιωθώ ότι η ταινία που παίζει είναι η εξής (και καμία άλλη!!)



ΥΓ: Δικαίωμα στη γάτα!

YΓ2: Σας στέλνω όλες τις επίκαιρες ευχές μου. Have a fantastic life!!

12 σχόλια:

  1. Αγαπημενο Love Actually που δυστυχως το εχει φαει το κλισε των Χριστουγεννων! :P

    Πολλες ευχες για τρελες γιορτες και οχι μονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Indeed! Δεν ξέρω αν έχεις εντοπίσει και το κοινό πρόσωπο στις δύο τελευταίες ταινίες που αναφέρω που ειναι μία μεγάλη μου αγάπη!
      Τρελές γιορτές, τρελή ζωή και πολύ γέλιο manolog γιατί μας χρειάζεται!!
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  2. Θα το ήθελα λίιιιγο διαφορετικό.
    Να μην πάνε σε παγοδρόμιο, αλλά σε παγωμένη λίμνη να κάνουν πατινάζ.
    Και εκεί, στην σκηνή πάω να πέσω αλλά με έσωσες, θα ήθελα εκείνη να παραπατάει, εκείνος να πάει να την συγκρατήσει, εκείνη να χάνει ακόμα πιο πολύ την ισορροπία της, εκείνος να την γραπώνει, εκείνη να τον παρασέρνει στην πτώση, να πέφτουν και οι δύο, να σπάει ο πάγος να βυθίζονται στο παγωμένο νερό της λίμνης και λίγο πριν πνιγούν να τους σώσει ένας θεογκόμενος, να τους πάει στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για να τους δει γιατρός. Να τους νοσηλεύσουν για 5 ημέρες για κρυοπαγήματα και πνευμονία και ο θεογκόμενος-σωτήρας να τους επισκέπτεται καθημερινά και τους δύο. Στην τελευταία ημέρα και λίγο πριν πάρουν τα εξιτήρια να αποκαλυφθεί ότι ο θεογκόμενος-σωτήρας και το αρσενικό μοντέλο ηράσθησαν σφόδρα και αποφασίζουν να φύγουν για την Ζιμπάμπουε να ζήσουν τον έρωτά τους αφήνοντας εκείνη μπουκάλα και με δέρμα σκασμένο από το κρύο.
    Φυσικά, θα μπορούσα να θέλω να μην εμφανίζεται ο θεογκόμενος-σωτήρας και να πνιγούν και οι δύο στην παγωμένη λίμνη, αλλά μέρες που είναι, είπα να βάλω ένα χάπ έντ. Μην με πούνε και κακιά δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δαίμων του πληκτρολογίου ευθύνεται που έγραψα "χαπ έντ" αντί για "χάπι εντ".
      Για τυχόν άλλα ορθογραφικά, ευθύνεται η αύξηση της πρεσβυωπίας, αλλά μέσα στο πενταετές πρόγραμμά μου έχω συμπεριλάβει και επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Θα πάω. Κάποτε...

      Διαγραφή
    2. Αθηνά, εγώ το σενάριό σου θα πλήρωνα να το δω και στον κινηματογράφο!!
      Επίσης αυτό το "ηράσθησαν" που με πέταξε μέσα στα παγωμένα νερά των αρχαίων της δευτέρας λυκείου (και δεν υπήρχε και κανένας θεογκόμενος να με σώσει) θα το υιοθετήσω και θα το χρησιμοποιώ! Κατοχυρώθηκε!
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
    3. Μερσί Ρόζα- πλυντήριο. Με συγκινείς.
      Φυσικά και να το χρησιμοποιείς το "ηράσθησαν". Και εάν χρειαστείς κι άλλα τέτοια, έχω κάτι καλά στο μπαούλο από την Δευτέρα Γυμνασίου. Από το 1974. Χο χο χο!

      Διαγραφή
    4. β) το ηράσθησαν με καρακαταπάλωσε και μενα τη γυναικα,το παραδέχομαι!
      γ)είμαι υπέρ του χαπι έντ σεναρίου γιατι είμαι και σε μια αγαπησιάρικη διάθεση ένεκα των ημερών αλλα θα το ήθελα λίγο πιο "μαγικό". Αυτά που λές συμβαίνουν καθημερινά εκει που πάς μια βόλτα σε μια παγωμένη λίμνη...αν έχει όμως και ένα πνευμα χρισοτυγεννων μέσα που επεμβαινει για να κάνει τη διαφορά,αλλάζει το πράμα! και θα εξηγηθώ στο δ
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά αγαπητές Ρόζες Σαλιάγκι και πλυντήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ αρχάς καλή χρονιά κι ευτυχισμένη

    κατά δεύτερον συμφωνώ με αμφότερα τα σενάρια της Αθηνάς αλλά θα προτιμούσα, έτσι για τη σπλατεριά αυτήν να την παρασύρει φορτηγό - προαιρετικά με το "Ημερολόγιο" του Τερλέγκα στα ηχεία - την ώρα που βγαίνει απ τη λίμο ενδεδυμένη τα λευκά ως νύφη, η κάμερα να δείξει την κόκκινη γραμμή που θα δημιουργήσει, αμέσως μετά τη μάνα που πεθαίνει από οξύτατο εγκεφαλικό και το γαμβρό που φεύγει απαρηγόρητος στην αγκαλιά του κουμπάρου για Ζιμπάμπουε - γιατί όχι. Ναι, με θέλγει ποικιλοτρόπως και θέλω στο τελείωμα να τη βλέπω στον παράδεισο να την τυραννά στη γκρίνια η μάνα της που δεν πρόλαβε να παντρευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέμενς μου αγαπημένε....θυμηθήκαμε και με την Αθηνά το βρακί σου πάλι τις προάλλες και ένιωσα μια πεθυμιά αλλα ήρθες για τις ευχές και στάνιαρα κάπως!
      Την εκδοχή σου να τη πώ σπλατεριά? να τη πώ γκραγκινιόλ? να τη πώ άντε γεια? δε θα θελα να το δεσμευσω! Δηλαδή και απο τον τερλέγκα να το πάρεις,είναι τραγικό(δε το είχα ακούσει και ποτέ μου το ημερολόγιο...) Αλλα εγω θα το πάω λίγο αλλού το πράγμα, κρατώ το σκηνικό της αθηνάς μέχρι την παγωμένη λίμνη και την πτώση στο νερό στη συνέχεια θα γίνει το εξής:

      δ)μια μικρή λάμψη εμφανίζεται στον ουρανό. Τα δυο υποψήφια πτώματα θαμπώνονται και αναφωνούν "is it a bird? is it a plane? ohhhhhh it's christmas spirit!!!!!!"(γιατί θέλω να είμαι και επίκαιρη!) και εκει είναι που το christmas spirit μεταμορφώνεται σε ενα σκύλο πίσω απο κάτι θάμνους και τους βγάζει όξω απο τη παγωμένη λίμνη και εξαφανίζεται.Εκει που κρυώνουν και ψοφολογουν εμφανίζεται ενας δασονόμος που άκουσε τα γαβγίσματα και ειδοποιεί ελικόπτερα και τα σχετικά και τους πάνε στα νοσοκομεία.
      Σκηνή στο νοσοκομείο: ο δασονόμος ή αλλιώς θεογκόμενος κατα την Αθηνά ή αλλιώς ψηλός,με στιβαρά μπράτσα,αξυρισιά 3ημερών και αριστερό παρελθόν πλησιάζει τον λαβωμένο άνδρα(δε ξέρω απο τι λαβώθηκε αλλα μου έβγαζε μια λυρικότητα ως λέξη) και του τραγουδά έχοντας το μαρκουτσι του ορού για μικρόφωνο: http://www.youtube.com/watch?v=Pk0_zfnwtGU (γιατί είμαι και μια αμετανόητη ρουβίτσα κατα βάθος! ) φευγουν μαζί και τα γνωστα.
      Και το τέλος είναι ένα γνήσιο χαπι έντ βρε τσιγκουνηδες που θετε ντε και καλα να τη ψοφήσετε τη πρωταγωνίστρια:
      Αυτή μένει στο κρεβάτι του πόνου με χείλη σκασμένα και 3 σπασμένα νύχια και τότε είναι που βάζει τα κλάμματα.Την αφήνουμε να κλάψει μέχρι να πέσει η μάσκαρα και μετά είναι που με ένα "γουφ" κάνει εμφάνιση ο σκύλος-πνευμα των χριστουγεννων και έτσι παίρνει κι αυτή μια παρηγοριά μέρες που είναι!

      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    2. Αχ, είσθε ένα ρομαντικό πλάσμα εν τέλει...

      Διαγραφή
  5. Παιδιά μου αγαπημένα,Καλή χρονιά να χουμε!!!!
    α)ειμαι τόσο χαρούμενη που ανεβασες αυτη την ανάρτηση και θα ήθελα να συμπληρώσω στο στόρυ και όλες τις πριγκιπισσες που ειχαν κοψει φλέβα απο τη βαρεμάρα και ξαφνικα βγήκαν μια φορά έξω και βρήκαν τον πρόστυχο τον αλήτη τον σωστό και ζήσαν αυτες καλά και μεις καλύτερα! Αντε να χαθούν με συγχισε το χολυγουντ βραδιάτικο!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή