Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Θυμάσαι τότε .. ?

Μας κάνανε μια ενδιαφέρουσα ερώτηση κάποια σχόλια πριν και αποφάσισα σήμερα να (ξανα)απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Τί είναι ΗΜΜΥ λοιπόν? Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Διαβάζεται ίμι και όχι αγγλιστί χμι ή κάτι ανάλογο (το άκουσα και αυτό, αλήθεια σας λέω!)

Είναι αρχικά τεσσάρων λέξεων Ηλεκτρολόγοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών, και επίσης βγαίνει και σε Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών όπως επίσης και το Μηχανικοί μπορεί να γίνει και Μηχανολόγοι. Εν ολίγοις είμαστε ένα τμήμα Πολυτεχνίου, που σπουδάζει κάτι με υπολογιστές (είναι η γενική απάντησή μας το κάτι, αν θες σου αναφέρουμε αναλυτικά και τα μαθήματά μας, δεν έχουμε θέμα)

Κοίτα να δεις λοιπόν τι έπαθαν σήμερα δύο ΗΜΜΥ που από την στιγμή που μπήκανε σε αυτή τη σχολή παίζουν με ρεύματα/κυκλώματα/πηνία και πυκνωτές.



Κρυώναμε όπως ξανααναφέραμε στο σπιτικό μας και μας λυπήθηκε ένας φίλος και μας έδωσε ένα γιγαντιαίο καλοριφέρ από αυτά που είναι φορητά. Το φις του ήταν ελαφρώς κατεστραμένο και αποφασίζουμε να το βάλουμε σε ένα πολύμπριζο ασφαλείας και μετά να το βάλουμε στην πρίζα. Γίνεται λοιπόν αυτό και ξάφνου ζέστη μπαίνει στο σπιτικό μας. Τι όμορφη και υπέροχη στιγμή ήταν αυτή για εμάς.. Καθίσαμε πάνω του να ζεστάνουμε τον κώλο μας, καθίσαμε μπροστά του να ζεστάνουμε την μύτη μας, απλώσαμε τα χεράκια μας στην ζεστασιά του και την απολαύσαμε...

Θυμάσαι σαλιάγκι τότε που είχαμε καλοριφέρ για 5 ολάκερα λεπτά?

Ε, ναι λοιπόν, αυτό έγινε. Βάλαμε στο 5πριζο πολύμπριζο το μόντεμ μας με σκοπό να σερφάρουμε σε ζεστό περιβάλλον! Δεν ήθελε! Ήταν ζηλιάρικο καλοριφέρ! Επρεπε το πολύμπριζο να είναι μόνο δικό του, κανενός άλλου! Και όταν μπήκε το μόντεμ τα πήρε και ΤΣΑΚ! πάει το πολύμπριζο. Ταραχτήκαμε και δεν το ξαναβάλαμε. Το σαλιάγκι μου λέει δεν πειράζει, θα αγοράσουμε μια σόμπα αλογόνου, αλλά εγώ, γνωστό αγύριστο κεφάλι, αποφασίζω ότι όχι, θα ξαναδοκιμάσουμε.




Βγαίνουμε σήμερα να πάρουμε ένα ταφ (αυτό με τις 3 μπρίζες) με σκοπό να είναι αποκλειστικά για το καλοριφέρ. Το βάζουμε στο τάφ και πάω να το βάλω στην πρίζα.

Θυμάσαι σαλιάγκι τότε που υπήρχε το πλυντήριο ?


Βάζω που λέτε την πρίζα, ή μάλλον την πλησιάζω στον τοίχο και ΤΣΑΚ/ ΜΠΑΜ/ ΑΟΥ! / μαζί με κάτι σπίθες ακούστηκαν μαζεμένα και πέφτει ο γενικός. Το σαλιάγκι να φωνάζει ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΙΛΑ ΜΟΥ! και εγώ να προσπαθώ να αποφύγω το τρίτο απανωτό καρδιακό επισόδειο από την φρίκη..

Έζησα τελικά, αλλά τώρα είχαμε άλλο θέμα! Όλο το σπίτι σκότεινό και ο γενικός να ανεβοκατεβαίνει και φως πουθενά! ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΗΜΜοσπιτο.. Λέμε, γαμώτη κάψαμε την ασφάλεια. Κοιτάμε στον πίνακα είχε μια ακόμα, ρεζέρβα, την αλλάζει το σαλιάγκι που ήξερε να την αλλάζει και η κατάσταση ίδια...

Εντωμεταξύ έχουμε ανάψει κεράκια, έχουμε κάμει ατμόσφαιρα και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον ηλεκτρολόγο που θα μας βοηθήσει σε αυτό το σύμπαν..

Θυμάσαι σαλιάγκι τότε που είχες υπολογιστή?

Και εκεί που περιφερόμαστε το ημίφως (ή να πω ΗΜΜΥφως? ) των κεριών σκοντάφτει το σαλιάγκι στα καλώδια του μόντεμ το ξεχαρβαλώνει από τον τοίχο και παίρνει παραμάζωμα το καλώδιο δικτύου, το οποίο καταλήγει στον υπολογιστή της.. Ακούγεται ένα ΚΡΑΤΣ και ένας υπολογιστής κάνει ελεύθερη πτώση από το γραφείο στο πάτωμα. Πετάγονται αλλού ποντίκια, αλλού καλώδια, εγώ μες στο ημμυφως να βλέπω και αλλού την οθόνη, αλλού το υπόλοιπο σώμα του λάπτοπ και να σκούζω ΑΑΑΑΑΑΑ και το σαλιάγκι με υπέρτατη ψυχραιμία να με ρωτάει : Αυτό ήταν το υπολογιστής μου? Τον σηκώνουμε, τον κοιτάμε από δω, τον κοιτάμε απο κει, του λείπανε κάτι πλαστικά, γρατζουνισμένος και ολίγον τι ματωμένος, και μείον μια usb θυρα (το ποντίκι αποφάσισε ότι αν πεθάνει αυτό θα την πάρει μαζί του!) τον ανοίγουμε, μας έκανε κάτι φωτορυθμικά στην αρχή αλλά στο restart έρχεται και συνέρχεται! Τι ευτυχία!!!

Θυμάσαι αναγνώστη όμως ότι ακόμα δεν έχουμε ρεύμα?

Κατεβαίνουμε λοιπόν ξανά κάτω να ρωτήσουμε τον συμπαθητικό φούρναρη απέναντι αν ξέρει κανέναν ηλεκτρολόγο. Στο παρεμπιπτόντως όποιους πετυχαίναμε στο ασανσέρ και στον δρόμο τους ρωτούσαμε αν ξέρανε ηλεκτρολόγο. Ένας συμπαθητικός κύριος του 5ου μας λέει θα έρθω εγώ σε ένα τέταρτο να κοιτάξουμε τον κεντρικό γενικό στο υπόγειο. Πηγαίνουμε και στον φούρναρη, παίρνουμε και το τηλέφωνο του ηλεκτρολόγου γνωστού του, καθώς και κάτι να κεράσουμε τον άθρωπο που θα ερχόταν να μας βοηθήσει..

Έρχεται λοιπόν ο κυριούλης, εξοπλισμένος με ένα κατσαβίδι που ελέγχει και το ρεύμα και με ένα φως μεταλλορύχου περασμένο γύρω από το κούτελό του και κοιτάει τον γενικό. Πηγαίνει και κάτω στο υπόγειο, γυρνάει και ΤΑΤΑΑΑΑΑΑΑΝ εγένετο φως... Επιτέλους!

Έχουμε και λέμε λοιπόν,

ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ: καμμένο 14 ΕΥΡΩ
ΤΑΦ: καμμένο 2,30 ΕΥΡΩ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΑΛΙΑΓΚΙΟΥ : αθάνατος!!! Αυτός, και ο Ζακ Ρογκ!!!!  Ευκαριστούμε ατήνα, ευκαριστουμε ελλάντα!)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ: ακόμα ολάκερες και άρτιες
ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ: θα γίνει τρέντυ τραπεζάκι με σεμεδάκι απάνω:


CD 15 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: dead ! The more dead you die!!
ΚΡΥΟ: το ίδιο
ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΑΛΙΑΓΚΙ vs ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ : 1-1 (γράψε x λέμε!)

Και τώρα στα πλαίσια του νέου έτους και της αισιοδοξίας που μας διακατέχει για το νέο έτος θέλω να γράψετε από κάτω τι καλό σας συμβαίνει εσάς, μπας και φτιάξετε την διαθεση μας. Γιατί από που να το πιάσουμε και πού να το αφήσουμε είμαστε εμείς. Τα θες γκομενικά? Τα θες οικονομικά? Τα θες επαγγελματικά? ΣΚΑΤΑ!!!!!! (στα μούτρα μας!)


Όπως επίσης και


13 σχόλια:

  1. αχ κι εγώ νόμιζα που έχει κάποια μακρινή συγγένεια με το hummingbird!!!
    καλό βράδυ.
    πα πα απαίσιο ψοφόκρυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, θα κάνουμε διαγωνισμό οσονούπω για το τι πίστευε ο καθένας σας για το τι είναι ΗΜΜΥ.. Ετοιμάσου! Πάρε αγκαλιά ό,τι ζεστό έχεις σπίτι σου, εγώ αγκαλιάζω το σαλιάγκι...
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  2. Ο Κωστήκας και ο Γιωρήκας είστε εσείς, πιο Σαλιάγκι και ποιο Πλυντήριο με λες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και να ξερες... Όπως έχει πει και ο μέγας Μερφυ, αν είναι να συμβεί κάτι στραβά θα συμβούν ΟΛΑ!
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  3. ΣΚΑ-τααΑΑ!!! χαχαχαχαχαχα
    το καλό που συμβαίνει με εμένα τη νέα χρονιά είναι ότι απασχολώ το μυαλό με ο,τιδήποτε για να μη σκέφτεται
    το κακό που συμβαίνει είναι ακριβώς ΤΟ ΙΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας μπήκε καλά η πουτάνα, αλλά είναι στο χέρι μας! Τώρα έχω και την δύναμη του ηλεκτρισμού στο χέρι μου, όπως και της καταστροφής μέσα μου! Θα τις χρησιμοποιήσω με σύνεση..
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  4. θυμάσαι Ρόζα τότε που η ΝamNaira ψόφησε στο γέλιο?

    ΣΚΑΤΑ εννοείται. Δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα.
    Άντε γεια μας στη σπάνια ομορφιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου συμβούν καλά πράγματα,πρέπει να κάνεις καλά πράγματα!Αν θες κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνομοτεί για να το πετύχεις! ΠΑΠΑΡΙΑ!!! Πάω να γίνω καλικάτζαρος!Θα σου πώ αν πετύχει το αντίστροφο πείραμα ,δηλαδή αν κάνεις κακα πράγματα,θα είναι δίκαιο να οσυ συμβούν κακα πράγμτα!Αλλιώς αν κάνεις καλές πράξεις και το σύμπαν σε τσακίζει,είσαι μαλάκας απλά!!!!
      --Σαλιαγκι

      Διαγραφή
  5. Και για να συμπληρώσω την μέρα μας, Σαλιάγκι θυμάσαι τότε που προκάλεσα την τύχη μου και αποφάσισα να κάνω χούλα χουπ την ημέρα που ο Μέρφυς αποφάσισε να εγκατασταθεί στο σπιτικό μας? ΑΟΥΤΣ!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλυντήριο,θυμάσαι τότε που σου είπα να μη κάνεις χουλα χουπ γιατί θα χτυπήσεις????Γιατι ,μαναρι μου, την προκαλέις τη πουτάν τη τύχη μας???αφου δε μας θέλει!
      --Σαλιαγκι

      Διαγραφή
  6. Γρουσούζα!Μόνο αυτο εχω να πω!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλιαγκι,καποια στιγμη θα σου εξηγησω (οσο μπορω),τον νομο του καρμα.Μεχρι τοτε μην κανεις καλες πραξεις για ανταμοιβη και σιγουρα ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ COEHLIO (Αλχημιστης).

      Διαγραφή
  7. έχεις διαβάσει ήδη την ανάρτηση μου,οπότε τα λόγια είναι περιττά,ζούμε στο ίδιο σύμπαν!!!!
    είμαστε γείτονες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή