Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Γεροντομαγνήτης...

Να μαλάκα! Να μαλάκα! Να μαλάκα! Λέω στον εαυτό μου και αυτομουντζώνομαι! Και με τα δύο χέρια μαζί και με το καθένα εναλλάξ. Γιατί? Γιατί εγώ φταίω! Μεγαλώνω και γλυκαίνω και πέφτουν τα τείχη της αυτοπροστασίας που τόσα χρόνια μου πήρε να χτίσω! Και να πεις ότι τα έριξα για να μπει μέσα κανένας ολυμπιονίκης να το δεχτώ..

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Τέλος πάντων από μια αρχή. Είχαμε βγει ένα βράδυ με το σαλιάγκι και να ήταν το πολύ (αλλά πάρα πολύ) φαγητό που κουβαλούσαμε με τα χίλια ζόρια στο στομάχι μας, να ήτανε το αλκοόλ που είχε κάνει κατάληψη σε κάθε ζωντανό κύτταρο του οργανισμού μας (φήμες λένε ότι είχε περάσει και σε κάτι κύτταρα νεκρών τριχών μέσω των αναθυμιάσεων), δεν ξέρω τι ήταν, αλλά αποφασίσαμε να γίνουμε καλές. Και γλυκές.

Στο διπλανό τραπέζι καθόταν ένας φοιτητής, σχεδόν γνωστός μας (τον είχαμε γνωρίσει ένα άλλο βράδυ στο ίδιο μαγαζί) με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα! Μπαίνοντας αυτός γύρισε και με χαιρέτισε (του είχα πει δύο κουβέντες παραπάνω από το σαλιάγκι την άλλη φορά, είχαμε δεθεί σας λέω!!) Αλλά εγώ που το ινδιάνικο όνομά μου είναι: 'συγγνώμη κύριε, ποιός είστε?' δεν θυμάμαι φάτσα ανθρώπου αν δεν τον έχω δει και μιλήσει τουλάχιστον για 5 μέρες,κατα προτίμηση συνεχόμενες και αν φοράει και τα ίδια ρούχα ακόμα καλύτερα για να μην μπερδεύομαι... Έχω ελλαττωματικό face recognition, τι να κάνουμε? Εχει λήξει και η εγγύησή μου, θα με δεχτείτε έτσι.

Όπως καταλαβαίνετε όχι μόνο δεν τον χαιρετάω, αλλά τον βλέπω να με χαιρετάει και ρωτάω το σαλιάγκι: 'τον ξέρουμε?' Αφού με κορόιδεψε για άλλη μια φορά για την μνήμη χρυσόψαρου που κουβαλάω, εκεί, δίπλα από την τυρόπιτα στον εγκέφαλο, μου θύμισε ποιός ήταν. Και εκεί είναι που μιας πιάνει και μια θλίψη για τον καημό του συνανθρώπου που έβγαζε μάτι από χιλιόμετρα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι για αυτόν. Αισθανόμουν και τύψεις που δεν τον χαιρέτησα και σε εκείνη την ευαίσθητη στιγμή μου της αποκάλυψα μια γλυκιά ιστορία.

Ημαστε σε ένα πάρτυ πριν ενάμιση χρόνο στο οποίο με το σαλιάγκι σκάσαμε αρκετά αργά, αφού όλοι είχαν γίνει κουρούμπελα σε έναν διαγωνισμό ρακοποσίας αντρες vs γυναίκες. Εμείς επιχειρήσαμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο αλλά πριν προλάβει η ρακή να μας καταστρέψει (γιατί μας κατέστρεψε για τα καλά εκείνο το βράδυ..) πιάνει το μάτι μου μία κοπέλα δίπλα σε ένα παράθυρο να κάθεται μόνη της και να έχει δακρύσει. Πιθανώς και να ήταν απλά ένα σκουπιδάκι ή να συγκινήθηκε από την μεγάλη δόση τέχνης (ή και ρακής) που υπήρχε γύρω της (δεν ήταν ακριβώς πάρτυ, μια έκθεση φωτογραφίας ήταν, αλλά στο τέλος έγινε πάρτυ..) αλλά εγώ είχα πλέον την δακρυσμένη εικόνα της εντυπωμένη μέσα στο σε λίγο πάρα πολύ μεθυσμένο μυαλό μου, οπότε το σχολιάζω στον δάσκαλο που καθόταν δίπλα μου. Την κοιτάει και μου λέει "θες να την κάνουμε να γελάσει?" Και φωνάζει τρία παιδιά από τους συμφωτογράφους και τους την δείχνει. Δεν τους είπε αυτό που είπα εγώ, αλλά σχολίαζε πόσο όμορφη είναι και τι κρίμα που καθόταν μόνη της, και ας την ρωτούσαν πώς της φάνηκε η έκθεση. Για το θολωμένο τους μυαλό αυτό ήταν αρκετό για να την προσεγγίσουν και οι τρεις, σε διαφορετικό χρόνο ο καθένας, και σε λιγότερο από 10 λεπτά να γελάνε και να σχολιάζουν φωτογραφίες.

Αποκαλύπτω λοιπόν στο σαλιάγκι αυτήν την ιστορία και αποφασίζουμε εκεί επι τόπου να τον κάνουμε να χαμογελάσει. Το πετύχαμε όταν μετά από λίγο πηγαίνοντας προς την τουαλέτα τον χαιρέτησα και διαδραματίστηκε η εξής στιχομυθία:
- Γεια, τι κάνεις?
- Καλά, εσύ?
- Καλά κι εγώ..
(περιμένατε κάτι παραπάνω? Κι όμως αρκούσε.. Εντάξει όχι για πολυ, για λίγο, αλλά κατουριόμουν και λίγο..)

Πολύ του άρεσε του σαλιαγκιού αυτό και αποφάσισε να το κάνει το αγαπημένο της παιχνίδι.
Έτσι, ένα απόγευμα που πήγαμε στο καφέ που κατα διαστήματα επισκεφτόμαστε για μια τζουρίτσα ιντερνετίου (έχει τραγική συνδεση έχω να δηλώσω) έρχεται και κάθεται δίπλα μας ένας παππούλης, συμπαθητικός, που μύριζε ένα μείγμα ναφθαλίνης και ιδρωτίλας και πίνει μια γκαζοζίτσα. Λίγο το ότι έπινε γκαζόζα, λίγο το ότι ήταν μόνος, λίγο η ιστορία που της αποκάλυψα, τον λυπήθηκε και είπε να του πιάσει κουβέντα. Ανταλλάξανε όλες τις κλασικές και ουδέτερες λεπτομέρειες της καταγωγής τους και της καθημερινότητάς τους, ενώ εγώ μισοχωμένη μέσα στην οθόνη μου βίωνα προσωπικές στιγμές αντικοινωνικότητας.

Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να ξαναπάμε στο γνωστό καφέ και τσουπ, σκάει ο γεράκος και κάθεται στην ίδια θέση με την προηγούμενη φορά (κι εμείς ως πλάσματα της συνήθειας καθόμασταν στην ίδια θέση), μας βλέπει, μας αναγνωρίζει και μας πιάνει κουβέντα. Και μέσα σε όλα αυτά σχολιάζει ότι έχω αλλάξει και κούρεμα!!! Όπα κατακτήσεις από άλλον αιώνα το πληντύριο! Στην συνέχεια της μέρας μας κέρασε και μπισκοτάκια (ενω ενας άλλος συμπαθητικός γεράκος του έλεγε 'τι είναι αυτά τώρα? Μπισκοτάκι? Τον καφέ να τις κεράσεις αμα θέλεις', γιατί ξέχασα να το αναφέρω, σήμερα δεν ήταν μοναχός του), ενώ όταν πήγα στην τουαλέτα έπιασε και κουβέντα στο σαλιάγκι για να μην νιώθει μοναχό του.

Και εδώ ερχόμαστε στο 'να μαλάκα' x 3 της αρχής. Γιατί εγώ φταίω! Της λέω ιστορίες και μετά αποφασίζει να τις εφαρμόσει, και μετά καταλήγω εγώ να με κορτάρει ευγενικά ένας 70χρονος. Γιατί εμένα στην τελική, που ήμουν και βυθισμένη στην οθόνη μου και όχι αυτήν που τόσο ευχάριστα του μιλούσε? Ε? Ε? Ε? Αδικία!

Και δεν είναι καν η πρώτη φορά που μου έχει κάνει κατάσταση με άτομο της τρίτης ηλικίας. Στο πρώτο μας έτος ζούσε σε μια τρύπα (έχει ξανααναφερθεί κάπου το νησάκι νομίζω) που διαχειριστής ή ιδιοκτήτης (δεν θυμάμαι) ήταν ο Παντελής. Κάθε λοιπόν που το σαλιάγκι πετύχαινε τον κυρ Παντελή στον δρόμο του έπιανε κουβέντα, γιατί είναι ευγενικό το γλυκό μου. Μερικές φορές ήμουν κι εγώ μαζί της και κάπως έτσι με σύστησε σε αυτόν. Και όλα καλά μέχρι που μια μέρα είμαστε παγιδευμένες μέσα στο πλοίο περιμένοντας να ανοίξει η μπουκαπόρτα να κατεβούμε επιτέλους στην στεριά να φιλήσω στέρεο έδαφος τσουπ να τος ο κυρ Παντελής, εμφανίζεται και μας πιάνει κουβέντα για κανένα 20λεπτο. Αναγκάστηκα να του πω και κάτι παραπάνω από το κλασικό 'γειά σας'. Αυτό ήταν! Την επόμενη φορά που τον πήρε το σαλιάγκι για να του πει χρόνια πολλά (τα κάνει αυτά, είναι τυπικός άνθρωπος) ο κυρ Παντελής της λέει
- Ελα να σε κεράσω κάτι για την γιορτή μου. Και πες και σε εκείνη την φίλη σου να έρθει.
- Ποιά φίλη μου την Γειτόνισσα? (αυτή έμενε στο νησάκι μαζί με το σαλιάγκι κάποτε και την ήξερε ο κυρ Παντελής)
- Όοοοοχι, εκείνη που ήσασταν μαζί στο πλοίο...
Ε, ναι λοιπόν, ο κυρ Παντελής ζητούσε εμένα! Τι επιτυχία!! Βέβαια ο κυρ Παντελής ήταν τζόβενο μπροστά στον γεράκο, ήταν μόνο 65!!

Και επειδή ξέρω ότι τώρα κάποιοι σκέφτεστε 'μα τι φταίει το σαλιάγκι? δεν έκανε αυτό κάτι.. Δεν το ζήτησε για σένα.' σας έχω και εσάς απάντηση-ιστορία. Πριν από κάτι χρόνια το σαλιάγκι χρωστούσε κάτι λεφτά στον διαχειριστή. Και εκεί είναι που ένα βράδυ το υποσυνείδητό της της δίνει την λύση. Ερχόταν λέει ο διαχειριστής να πάρει τα λεφτά και προσπαθούσε να μπει με κάθε τρόπο μέσα στο σπίτι. Και τί διακανονισμό βρήκε να κάνει? Όχι για μαντέψτε... Αν του καθόμουν εγώ τότε δεν θα πλήρωνε τίποτα!!!! Το βλέπετε ότι υποσυνείδητα με προωθεί προς την τρίτη ηλικία συστηματικά.. Το βλέπετε..

Νιώσε λοιπόν την αυτοεκτίμηση που έχει τώρα το πλυντήριο! Που ο τελευταίος άνθρωπος που την κόρταρε (και μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει σε αυτό που βιώνω) ήταν 70 χρονών.. Άρχισα να σκέφτομαι βέβαια μήπως φταίει η γκαρνταρόμπα μου, γιατί το πρωί στο ασανσέρ μια γιαγιά μου σχολίασε πόσο της αρέσει η κάπα μου.. Σαλιάγκι, αύριο πάμε για ψώνια!

Παρεμπιπτόντως, δεν έχω αλλάξει κούρεμα, για την ακρίβεια κοντεύει το μαλλί να φτάσει στον κώλο αλλά δεν έχω λεφτά και για αυτό..
Παρεμπιπτόντως2, λέω να μην ξαναεμφανιστώ κοντά στο παραθυρο, φοβαμαι τον γερο με την μινερβα μην με εντοπίσει και έχουμε και άλλα στην πολυκατοικία.
Παρεμπιπτόντως3, έγινε λίγο μεγάλο, αλλά είχα μεγάλο πόνο μέσα μου, το άμοιρο και κακιασμένο πλυντήριο (είναι που χθες πήγα σε μια γιατρό και αύριο έχω κι αλλες..Δεν θελωωωωωω)

13 σχόλια:

  1. εγώ αυτό που απεκόμισα ήταν ότι οι ηλικιωμένοι αντί να πηγαίνουν να παίζουν πρέφα,τάβλι,πόκα,πάνε σε ίντερνετ καφέ!!!
    ωραίοι!!!
    καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν ήμασταν σε ιντερνετ καφέ! Σε μια καφετέρια με ασύρματο δίκτυο ανοιχτό ήμασταν (ποτέ Starbucks να σημειωθεί!)
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ μπερδεύτηκα πάλι και δεν θυμάμαι ποια είναι το σαλιάγκι και ποια το πληντύριο!!! Ποιανής είναι που εκρεμεί η ψυχανάλυση??

    Εγώ μια φορά μικρός ήμουν στο λεωφορείο με παρέα και μας την έπεσε ένας γέρος! Από τότε φοβάμαι τους πορνόγερους και όσα άτομα γνωρίζω στο ίντερνετ πρώτα σκέφτομαι μην τυχόν και είναι τίποτα πορνόγεροι!

    Δεν πιστεύω να είστε τίποτα πορνόγεροι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α)Δε τους πιάνω εγώ κουβέντα...αυτοί μου μιλούν πρώτοι και γω ως ευγενικος(νταξει και λίγο δειλός) άνθρωπος τους απαντώ με χαμόγελο!
    β)φαντάσου τι άγχος είχα για τα κοινόχρηστα που χρώσταγα, που μέχρι και τον γαλήνιο ύπνο μου τάραζε ο αλήτης...και αν θες να ξέρεις είχα πολλές τύψεις που θα σε έβγαζα στο κλαρί!Εφιάλτης ήταν εκείνο το όνειρο!
    γ)Δε πήρα εγώ τηλέφωνο τον κυρ-Παντελή,ο κυρ-Παντελής με βρήκε στο δρόμο και μου είπε οτι είχε τα 65 γενέθλια του και ήθελε να τα γιορτάσει και μαζί σου!!Αλλα εσυ δεν ήθελες...ζωντόβολο!3 ορόφους νοίκιαζε δίπλα στο Δημαρχείο ο κυρ-Παντελής και έχει και μαγαζί με γεωργικά προιόντα!!!(Πάλι σε έφτιαξα αλλα κλώτσησες τη τύχη σου)
    δ)Με το τελευταίο κόρτε σου έχουμε γίνει πια φίλοι,τη βγάζουμε και οι 2 στα ίδια τραπεζάκια της καφετέριας κάθε απόγευμα και λέμε τα δικά μας,δηλαδή εγώ παίζω με τον υπολογιστή μου και αυτός πίνει τη γκαζόζα του!Εχει και γιο μηχανολόγο που τον σπούδασε στη Αθήνα θαρρώ!!Μπορεί να σε θέλει για νύφη του βρε,αλλά εσύ πάλι κλωτσάς τη τύχη σου και κατηγορείς εμένα!!(Αχχχχ δε τη βαστώ τέτοια αχαριστία!!!)

    Αμερικλάνε μην άγχεσαι...τρυφερούδια είμαστε και οι 2! ούτε τα 25 δεν έχουμε πατήσει ακόμα!
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα να πώ οτι: ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!
    PARTY: http://www.youtube.com/watch?v=dqEFEUq4N7c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρα πάει το καφέ....θα περιμένει ο συμπαθητικός γεράκος το φλερτ του να έρθει και θα τον στήσετε έτσι... άκαρδες!! Χωρις μια προειδοποίηση.. δεν χωρίζουν όμως έτσι οι ζωές.. που λέει και το άσμα!! Είναι και σε επικίνδυνη ηλικία.. αααα πλυντήριο!! αν είναι να σε δώσουμε στον προηγούμενο αιώνα εδώ έχουμε καλύτερους και με προίκα!!! τραγουδάνε κιόλας άμα θες και θα σου μείνει και η γόνδολα... να πηγαίνεις βόλτα το σαλιαγκι!! θα φανει σαν ατυχημα σου λέω!!

    loutsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχαχα! Πόσο γαμάτο θα ήταν όλο το μπλογκ αν ήμασταν πορνόγεροι ρε σαλιάγκι? Τι σάπια ιδέα ήταν αυτή βρε αμερικλάνε?
    Λούτσα ψήθηκα! Ετοιμάσου!
    Και για να ξεκαθαρίσουμε και κάτι, η ιστορία που το υποσυνείδητο του σαλιαγκιού την κάνει τσατσά είναι όνειρο και όχι πραγματικότητα.. Λυπάμαι που σας παραπλάνησα!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχα όσο διάβαζα σκεφτόμουν τον παππού με το μινέρβα! Και μετά χαρας, είδα στο τέλος ότι είναι και αυτός στο τάργκετ γκρουπ σου!

    Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι τρέφουν πολύ γλυκά συναισθήματα για σένα. Η προσέγγιση τους δείχτει σοβαρό σκόπο, να το λάβεις υπόψη σου.
    Ελά μώρε, δυο τρεις ζάρες παραπάνω είναι στην τελική! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε, με έχει πάρει χαμπάρι και το διαδίκτυο. Σερφαρα ασύστολα και μου σκάει προτεινόμενο αρθράκι : Υπάρχει σεξ και στην τριτη ηλικία! Βρε ουστ!
    @NamNaira: Δεν έχω πρόβλημα με τις ζάρες, αρκεί να είναι σε bulldog! Κατα τ αλλα, εγώ κρύβομαι λέμε. Μακρυά από τα παράθυρα και το οπτικο πεδίο της μινέρβας!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.Παππους την εχει πεσει και σε εμενα,αρα εμενα μου ετυχε παππουςπουστ***,ακόμα χειρότερα.
    2.Εγω αργώ τα κοινοχρηστα απο ιδεολογία,αυτό όμως ειναι μεγάλη κουβέντα.Φυσικά με τον διαχειριστη εχουμε γίνει κ****.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω ψοφήσει στο γέλιο! Εναποθέτω ελπίδες στον Μινερβοπαππού (πλυντήριο, για τους αναγνώστες σου θα κάνεις θυσίες...)

    Και στην τελική: Δικαίωμα στην Τρίτη Ηλικία ρε Πλυντήριο. Και για να σε φτιάξω δες τί λένε εδώ οι μελέτες:

    http://www.inews.gr/59/sex-kai-triti-ilikia.htm
    Αχάριστη!

    @Αμερικλάνε: 'Δεν πιστεύω να είστε τίποτα πορνόγεροι!!!!!' ... με άκουσε όλο το τετράγωνο - και εξακολουθεί να με ακούει δλδ!!
    @@ Και ναι! Είναι απ' αυτούς τους πορνόγερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ρε δεν ντρέπεσαι λίγο; έβγαλες την κοπέλα στο κλαρί για τα κοινόχρηστα! Αυτα περί ονείρου, με συγχωρείς αλλά εγώ δεν τα πιστεύω. Ο Μανώλης πάντως θα στεναχωρηθεί αν το μάθει, θα έχουμε εμφράγματα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mr.Alobar,τι εννοεις στα αλήθεια όταν λές οτι αργείς τα κοινόχρηστα απο ιδεολογία;;;Γίνε πιο σαφής σε παρακαλώ γιατί θα με ενδιέφερε πολύ να ενστερνιστώ αυτή σου την ιδεολογία!!!

    Μόνο εσύ με υποστηρίζεις ρε Γυάλα!Και έχεις και γελοίο όνομα παναθεμάσε και δε μπορεί να σε πάρει κανένας στα σοβαρα!!! Κρίμα!!!

    Πάλι εγώ φταίω,ρε Nicotine???Με έχεις παρεξηγήσει!!Είσαι άδικος μαζί μου!!Και θα σου κάνω μια ερώτηση για να σου αποδείξω την αδικία: Γιατί γουστάρουν αυτή και όχι εμένα που τους μιλάω?? ε?ε?ε? Γιατί κουνάει την ουρά της,παιδί μου η γεροντόφιλη, ενώ εγώ είμαι μια Κυρία!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ!!!ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ!!!!
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή