Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οδηγίες για επιβίωση.(Ημμοκατάσταση)

Αν έχεις υποψίες οτι κάτι δε πάει καλά με τον υπολογιστή σου τότε ίσως τα παρακάτω βήματα σε βοηθήσουν!!( Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις,δεν είναι συμπτωματική)

1) Εγκατεστησε το hard disk sentinel για να δείς σε τι κατάσταση είναι ο σκληρός σου δίσκος που χουρχουρίζει. Επουδενί όμως,μη το κάνεις στις 4 το πρωί αν δεν είσαι έτοιμος να δείς αυτό το μήνυμα στην οθόνη σου:

9% υγεία και 10 μερες ζωής ακόμα,είναι μια καλή εκτίμηση για να βάλεις τις φωνές και στις 4 όλοι κοιμούνται!

2)Κάνε τα κονέ σου με άγνωστους αλλα φιλότιμους και ευγενικούς συναδέλφους και ξεκίνα την έρευνα αγοράς σου για τον δίσκο.

3)Μούρλανε τον υπάλληλο στο πλαίσιο λέγοντάς του απνευστί ποιον συγκεκριμένο δίσκο ψάχνεις και όλα τα χαρακτηριστικά του.

4)Δες ο,τι βιντεάκι υπάρχει και δεν υπάρχει, οπου να ξαντεριάζουν υπολογιστές.

5)Αποφάσισε οτι δεν έχεις το ψυχικό σθένος για κάτι τέτοιο και ζήτα τη βοήθεια ενος μεγαλύτερου(μάστορα...όχι ηλικιακά μεγαλύτερου!)

6)Κλείστε ραντεβού σε ένα καφέ και δώσε του την ευκαιρία να κάνει ζωντανή διαφήμιση της δουλειάς του! Γιατί πόσες φορές είχες την δυνατότητα να δεις live σε μαγαζί αλλαγή δίσκου? Απονομή δίσκου ίσως,αλλαγή όμως ποτέ!!!

7)Παρακολούθησε την όλη διαδικασία με το διερευνητικό βλέμα του γύπα πάνω απο την περιοχή του.

8)Νιώσε σαν βοηθός χειρουργού πάνω απο το κρεβάτι του πόνου, όταν ακούγεται το
"φέρε κατσαβίδι"
"βίδα"
"πληκτρολόγιο"
ή το μεγαλειώδες "ωχ! ξέχασα να βάλω μια βίδα,ας τον ξανανοίξουμε!!!"

Και κάπως έτσι... 30 βίδες αργότερα,το αποτέλεσμα θα είναι αυτό

Το συναίσθημα μετά απο όλα αυτά:

Κι έτσι απλά για το τέλος ας πούμε ακόμη ένα Ευχαριστώ!

--Σαλιάγκι

13 σχόλια:

  1. Αυτό το σέντινελ το εγκαθιστάς απαραίτητα ή βγαίνει και σε πορταμπλ; Κι αν δεν βγαίνει σε πόρταμπλ, το εγκαθιστώ, ελέγχω και το απεγκαθιστώ ή πρέπει να το έχω για πάντα. Το ρωτάω, διότι μου άρεσε το όλο κόνσεπτ, ιδιαιτέρως η ώρα που συνέβη το γεγονός και μιας και δεν έχω κάτι να κάνω την Κυριακή το πρωί, μήπως το δοκίμαζα αύριο κατά τις 3.00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εγκαθιστάς αλλα τι έιναι 3 next για μια τόσο πλούσια όσο εσείς? Το βάζεις εκεί,σου ρχονται τα μαντάτα και μετά το διαγράφεις βρε αδελφέ!
      Γιαυτό μη διστάσετε! Τολμήστε να ζήσετε ενα περιπετειώδες Σαββατόβραδο!
      -Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στον συνάδελφο! Πολύ καλό παιδί φαίνεται να είναι. Να τον πάρουμε και στα δικά μας χειρουργεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ήξερα οτι θα σε άγγιζε το 8 λόγω επαγγέλματος!
    Δεν ξέρω πως θα τα πάει ο άγνωστος,φιλότιμος και ευγενικός συνάδελφος στα δικά σας χειρουργεία,πάντως τη δική μου συστατική την έχει αν τη θέλει κι αν μετράει η γνώμη μου!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα αυτα ολα τα διαγνωστικα ειναι μουφα για να δειχνουν τους δισκους χαλασμενους και να πηγαινουμε να αγοραζουμε αλλους. Πεταμενα λεφτα δηλαδη.

    Και σιγα μη χρειαζεται να λυσεις ολοκληρο λαπτοπ για να αλλαξεις εναν δισκο... σε καναν υδραυλικο θα επεσες μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ρε συ! Δουλειά τώρα του 5λεπτου,αυτός την έκανε σε 1 ώρα! Φιγουρατζής,παιδί μου! Δε τους ξέρεις τώρα τους ημμυ τι είναι?
      Άσε που σε κάποια φάση...Βγάζει κινητο για να δει βιντεάκι ξαντεριάσματος hp! Επαγγελματίες σου λέει μετά!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  5. έχω έναν τέτοιο σκληρό από το 2012 χωρίς υγεία και λίγες μέρες ζωής και ακόμα δουλεύει χωρίς θέμα
    περιμένω την ώρα που θα γίνει το μπαμ, τρώω ξυροκάρπια και με πιάνει μια λύπη για τις φοιτητοώρες και τα γκιγαμπάιτ που ξόδεψα να κατεβάζω πολιτισμό από το ιντερνέτ και που τώρα δε μπορώ να προστατέψω από το βέβαιο τέλος που εγγενώς συνοδεύει τέτοια μέσα αποθήκευσης

    κάτι πρέπει να γίνει και να αποθηκεύουμε μουσικές, ταινίες, φωτογραφίες κλπ στο ντιενέι μαζικά, να τα έχουμε για πάντα, να τα κληροδοτούμε με την αναπαραγωγή
    μαζί με το χρώμα των ματιών μου (τίποτα το ιδιαίτερο) να βάζω και λίγο Στραβίνσκι εγώ, να βάζει και η άλλη τα μαλλιά και κανά Φελίνι να βγαίνει το παιδί Α ρέζους θετικό, με σκούρα μαλλιά και μάτια και να έχει την τέχνη μέσα του, να του στάξουμε και τη μισή wikipedia με δυο εμβόλια, να έχει να πορεύεται
    αλλά τίποτα από αυτά δε θα γίνει, η πρωινή περίπολος θα μας συλλάβει όλους, παγιδευμένους κάτω από τόνους αρχέγονου κινηματογραφικού φιλμ ή θα σκάσει κάποιο ηφαίστειο μετά σεισμού και θα μας βρούνε θαμμένους σε ηφαιστειογενή πετρώματα με καπνό στα ρουθούνια και σκόνη στα εσώρουχα, μια νέα Φαιστός που οι δίσκοι της θα είναι το ίδιο αινιγματικοί και ανερμήνευτοι για τις ερχόμενες γενιές, όσο είναι σήμερα για εμάς ο αντίστοιχος αρχαίος
    ίσως πάλι η υπερσυμπύκνωση πληροφορίας να μας δώσει μια νέα ματιά για τα πράγματα, ίσως καταφέρουμε να γίνουμε δυαδικό σύστημα ολόκληροι- μια ατέρμονη λούπα αρνήσεων και καταφάσεων ΝΑΙ/ΟΧΙ και ίσως εκεί να είναι η λύση και ίσως τελικά να έχει δίκιο ο Τζήμερος και τα τσακάλια του ΗΜΜΥ, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι περισσότερη καινοτομία, entrepreneurs στο big data να χτίζουν το μέλλον για εμάς τους γραφικούς πίσω από τα καλογυαλισμένα παράθυρα κάποιων γραφείων στον 14ο όροφο ενός κτιρίου στην καρδιά του Λονδίνου ή στα δροσερά δωμάτια συνεδριάσεων του Χάρβαρντ, κάνοντας τα όρια μεταξύ ανθρώπου-χαρντγουεαρ και σοφτγουεαρ-ανθρώπου ακόμα πιο δυσδιάκριτα
    ίσως στο μέλλον η ουτοπία και η δυστοπία να είναι ακριβώς το ίδιο μέρος, μια υπέροχη νέα αντίφαση να λύσουμε- αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπότητα, δηλαδή


    λυπάμαι που είμαι μακριά από εκείνο το νησί, μου λείπουν πράγματα τόσο απλά και ανθρώπινα που δεν τολμώ ούτε να τα καταγράψω
    αλλά πριν μερικές εβδομάδες ήθελα λίγο ακόμα περισσότερο να είμαι εκεί, να δω τον άνθρωπο/πηγή Ρίτσαρτν Σταλμαν να ξεβρακώνει τα ΔΕΠ, που ξεκάθαρα πλέον λένε πιο πολλά από όσα ξέρουν και αυτός είναι ένας καλός λόγος να τους πει κάποιος να το βουλώσουν επιτέλους (ή μήπως ο Σταλμαν τους το είπε ήδη;)

    Ακνολετζμεντζς
    Κανέναν απολύτως, αλλά σόρι για το εκτός θέματος, παραληρηματικό wall of text

    Ρεφερενσιζς που χορεύουν γύρω από και μέσα στα παραπάνω
    [1] http://en.wikipedia.org/wiki/DNA_digital_data_storage
    [2] https://www.tuc.gr/2786.html?&cHash=c1ec5c6f9213e7b8fd09941c6a416eb4&tx_ttnews[tt_news]=12990
    [3] http://www.wired.co.uk/news/archive/2015-06/05/computer-develops-scientific-theory-independently

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε οι τελευταίοι ηλίθιοι(εσυ το έχεις πει) και γιαυτό ζούμε για να διαψευδουμε τις ελπίδες τους!Τις ελπίδες οτι θα μεγαλώσουμε και θα αλλαξουμε! Μπορεί να είμαστε λίγοι αλλα τουλάχιστον εμείς ξέρουμε και ποιοι είμαστε και τι θέλουμε! Δε κρυβόμαστε πίσω απο μεγάλα γυαλιστερά πράγματα.
      Επίσης, ποτέ δε διαλέξαμε τον ευκολο δρόμο,ωστε να ενθουσιαστούμε με το πόσο απλή θα ήταν η ζωή αν υπερσυμπυκνώναμε την πληροφορία! Είμαστε τόσο ηλίθιοι που πάντα μας γοητευε ο λάθος δρόμος και η σπατάλη χρόνου σε άυλα πράγματα,οσο αντιφατικό κι αν ειναι αυτό το τελευταίο. Λενε πολλά και πάντα έλεγαν,τώρα τα λένε και χωρίς να ντρέπονται!
      Στο είπα και τις προάλλες οτι εχουν μάθει να ζουν φορτώνοντας τη ζωή τους μόνο με μαλακίες και όταν βλέπουν εναν σκληρό δίσκο να αναγνωρίζουν μόνο bits,ψηφιακά δεδομένα! Δεν μπορώ να τους κάνω να δουν οτι εκει μέσα υπάρχουν και αναλογικές αναμνήσεις και συναισθήματα! Είμαστε στη ψηφιακή εποχή,φίλε μου,νιώσε και ζήσε μόνο με αριθμούς.
      Δε θα καταλάβουν ποτέ οτι πρέπει να το βουλώσουν γιατί δεν είδαν ποτέ το κοσμο με τη δική μας ματιά. Κι εμεις θα είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε να ζουμε έχοντας δει την αλήθεια και ξέροντας οτι αυτή η αλήθεια που ζήσαμε κάποτε σε ένα νησί θα μας τυραννά με τις αναλογικές αναμνήσεις και την αναλογική νοσταλγία. Γιατί είμαστε αναλογικά γραφικοί και αναλογικά ηλίθιοι!
      "Κι οταν πεθάνουμε, να μας θάψετε κοντά.Για να μη τρέχουμε μέσα στη νύχτα για να συναντηθούμε"
      Γιατί ξέρω οτι μιλάμε την ίδια γλώσσα και θα νιώσεις την αιωνιότητα του αναλογικού ακόμα κι αν είναι γραμμένη σε τετοια μέσα αποθήκευσης!
      ΥΓ.Μου χρωστάς μια βραδιά fireball και τσιγάρου αλλα επειδη εχω ακόμα θέμα με το skype μετά το format,θα την εξαργυρωσουμε προσεχώς.
      --ΣαλιάγκιΤοΕναΑποΤουςΤελευταίουςΗλίθιους

      Διαγραφή
  6. Ρε συ ανώνυμε, εξαιρετικό! Μου έχουν λείψει τέτοιες παρανοικές (ή όχι και τόσο;) συζητήσεις. Με παίζετε κι εμένα στο fireball?

    --πλυντήριοΤοΖηλιάρικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω οτι έχει έρθει η ώρα για dooooooodle poll!!! Τα βράδια του Ιουνίου πήραν άλλο χρώμα ξαφνικά!
      --ΣαλιάγκιΤοdoodlepollόπληκτο

      Διαγραφή
    2. οι "Τελευταίοι Ηλίθιοι" δεν πάνε και τόσο καλά, έχω πέσει σε κενό αέρος, αλλά επειδή αφορά μια γενιά που την αγνοούν επιδεικτικά, κάποια μέρα θα σκάσει στις φάτσες τους με πάταγο

      έχω να καπνίσω πάνω από μήνα, αν και αυτό δεν μας χαλάει το σκηνικό καθόλου αλλά, αγαπητές ρόζες, το φάιερμπολ είναι πολύ κοντά στο συνδυασμό ντραμπούι ταμπάσκο που τόσο αγαπήσατε (και έχει τόση ζάχαρη που αν στάξει στο χέρι σου κολλάει λες και βούτηξες σε ένα ταψί μπακλαβά)
      προτείνω να το αποφύγουμε

      θέλετε να βρούμε κάτι διαφορετικό; μετά χαράς θα πιω μαζί σας και το ξέρετε!

      Διαγραφή
  7. παρε ενα αλλο να τελιωνεις χαχα
    τη καλημερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε,μη μπίγεις τα μαχαίρια στη καρδιά της μάνας και μου ζεσταίνεται το πουλάκι μου τώρα μετά το άνοιγμα και ψάχνω πως θα το δροσίσω!
      --ΣαλιάγκιΤοαγχωμένο

      Διαγραφή