Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μωρή κακομοίρα...



Εσυ κακομοίρα που αγόρασες 10 κιλά μακαρόνια το Σαββατο για να έχεις καβάτζα σε περίπτωση πτώχευσης,θέλω να μου απαντήσεις: πιστευεις οτι αν τα πράγματα πάνε τόσο σκατά που να σου χρειαστούν οι προμήθειες για τον πόλεμο,θα χεις λύσει το πρόβλημά σου με 10 πακέτα σπαγγετι νο6??? Τις ίδιες γάτες θα τρώμε,μωρή κακομοίρα, αλλα επειδή εσυ είσαι και ηλίθια δε θα σου δώσω απο τις δικές μου! Να πας να βρεις δικές σου!

Εσυ,κακομοίρα, που τρέχεις πανικόβλητη σα τη κατσαρίδα που τη κυνηγάς για να τη ψεκάσεις. Δείξε λίγη ψυχραιμία! Αλήθεια! Μόνο λίγη ψυχραιμία χρειάζεται!

Ναι,ναι! Για σένα λέω..για σένα που χθες παραδέχτηκες οτι τα χρήματα που έτρεξες να σηκώσεις απο τα ΑΤΜ ήταν τα 800 ευρώ του μισθού σου που μπήκε και οτι δεν έχεις τίποτε άλλο στη τράπεζα γιατί πληρώνεις και το δάνειο. Τι ακριβώς πήγες να σηκώσεις και γιατί? Θελω να μάθω το γιατί στήθηκες για ώρες έξω απο τα ΑΤΜ και γιατί ξόδεψες όλη τη βενζίνη, με την οποία φούλαρες το αυτοκίνητο για να μη ξεμείνεις τώρα που θα γίνει το μπαμ, στο να ψάχνεις μηχάνημα που έχει λεφτά στο λεκανοπέδιο.

Εσυ η άλλη η κακομοίρα εκει στον Περισσό...για τον Βελουχιώτη περίμενες 60 χρόνια για να τον αποκαταστήσεις. Τώρα πόσα θα περιμένεις? Μια φορά ,γαμώ τη πουτάνα μου γαμώ, συγχρονίσου με την ιστορική αναγκαιότητα και μη γίνεσαι κατώτερη των περιστάσεων.

Μπορείς να αποφασίσεις οτι θα μείνεις σταθερός στη καθαρότητα των αποψεων σου.Μια καθαρότητα για την οποία μιλάς κάθε βράδυ πίνοντας μπύρες στη πλατεία Μαβίλη με αλλους 5 ομοιδεάτες σου. Είναι η ίδια καθαρότητα που σου δίνει το προνόμια να πεις "εγω τα έλεγα..." και να βγεις για άλλη μια φορά εσυ άμεμπτος. Άμεμπτος αλλα και ατσαλάκωτος όμως, γιατί ποτέ δε μπλέχτηκες σε τίποτα! Γιατί εκτός απο την καθαρότητα που σου κάνει παρέα,ζεις σε μια απέραντη μοναξιά! Και ναι! Ο αγώνας σου είναι μάταιος και χαμένος γιατί δεν δόθηκε ποτέ! Δόθηκε μονάχα μέσα στο μυαλό σου ή με σχόλια στο youtube. Συγχαρητήρια!

Σε μένα η μπίλια της ρουλέτας έκατσε να είμαι σε αυτή τη ζωή με τη πλευρά των γραφικών! Πάντα με αυτούς ήμουν και για αυτό δε φοβάμαι και κυρίως δε ντρέπομαι να είμαι με τους ηττημένους και με τους λάθος! Υπάρχουμε και κάποιοι τρελλοί σε αυτόν τον κόσμο! Αλλοι είναι λογικοί κι άλλοι τρελλοί! Τι να κάνουμε τώρα? Το σίγουρο είναι πως μήτε οι τρελλοι,μήτε και οι λογικοί όμως έχουν το αλάθητο!

 Κι αν το γράφω αυτό σήμερα,είναι γιατί θέλω να υπάρχει κάπου η απόδειξη οτι σε αυτή την ιστορική συγκυρία ήμουν με το οχι κι ας αποδειχτεί οτι ήταν το ολέθριο σφάλμα και λάθος. Θα ζήσω αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτης της αποφασής μου! Εγω τουλάχιστον θα την αναλάβω αυτη την ευθύνη και δε θα ξεγλυστρίσω μη παίρνοντας θέση. Γιατί αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα και για τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης μόνο η ιστορία θα αποφανθεί σύντομα ή αργά, αν είναι θετικά ή αρνητικά . Αλλα εγω θα έχω τη πολυτέλεια να πω οτι ήμουν με τους λάθος ή με τους σωστούς,έχοντας αυτό το κείμενο για απόδειξη. Εσυ,κατα πάσα πιθανότητα,θα διαλέξεις μετά απο χρόνια τη θέση που έπρεπε να είχες πάρει και θα λες στα παιδιά σου την εκδοχή που σε βολευει!Δε πειράζει! Ξεγλύστρισε όσο μπορείς. Να θυμάσαι όμως οτι δεν είναι κακό να φοβάσαι,αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλα το να είσαι λαμόγιο και κακομοίρα που περιμένει άλλους να βγάλουν το φίδι απο τη τρύπα για να καπηλευτεί μετά τα όποια κεκτημένα τους,είναι!


--ΣαλιάγκιΤοΕκνευρισμένο
ΥΓ.Αυριο στο Μένουμε Ευρώπη στο Συνταγμα,να ξέρεις οτι θα με βρεις κάπου εκει γύρω να καγχάζω με τη τρομοκρατημένη πάρτη σου! Κακομοίρα!

46 σχόλια:

  1. Είσαι με το ΟΧΙ; Τι θα πει το ΟΧΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://big.assets.huffingtonpost.com/2806j.pdf

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τώρα 30 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:04 σημαίνει αυτό που λέγει το ΦΕΚ που σου έστειλα
      "Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την
      πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
      Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ. "

      Διαγραφή
    3. Να ρωτήσω καλύτερα: Έχεις καταλάβει τι θα πει το ΟΧΙ ; Έχεις καταλάβει τι θα συμβεί αν περάσει το ΟΧΙ;

      Διαγραφή
    4. Α μάλιστα..Αυτό πιστεύεις ότι σημαίνει το ΟΧΙ....Μάλιστα

      Διαγραφή
    5. Νομίζω οτι έκανα σαφή τη θέση μου με την αναρτηση,οτι έχω πλήρη επίγνωση αυτης μου της απόφασης και θα ζήσω αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθυνης που μου αναλογεί!

      Διαγραφή
    6. Δε σε ρώτησα αν θα αναλάβεις την ευθύνη της απόφασής σου, σε ρώτησα αν έχεις καταλάβει αυτό που όλος ο κόσμος εκτός από την Ελλάδα έχει καταλάβει:

      Ότι ΟΧΙ σημαίνει έξοδο από την ΕΕ.


      Με γεια σου με χαρά σου ό,τι ψηφίσεις. Με ενδιαφέρει όμως να καταλάβεις ότι η επιλογή του ΟΧΙ δε συνεπάγεται αυτό που σου λέει το ΦΕΚ.

      Διαγραφή
    7. Αν θαρρείς πως μιλάς σε κάποιο αφελές παιδάκι ή σε κάποιον άτακτο και απείθαρχο έφηβο που κάνει του κεφαλιού του,να σου πω πως κάνεις λάθος!
      Εχω πλήρη επίγνωση των συνεπειών και για να σε σοκάρω περισσότερο:η έξοδος απο την ΕΕ δε θεωρώ οτι είναι η χειρότερη συνέπεια που θα ζήσουμε!

      Διαγραφή
    8. Και επίσης με ρώτησες τι σημαίνει το ΟΧΙ στην αρχή και ουχί αν το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο απο την ΕΕ. Αν ήσουν πιο σαφής στην ερωτησή σου απο την αρχή,δε θα είχε χρειαστεί να κάνεις 5 σχόλια.

      Διαγραφή
    9. Σε ρώτησα "τι σημαίνει το ΟΧΙ". Σε ρώτησα δηλαδή αν, αφου πήρες θέση, αν κατάλαβες τι θέση πήρες. Η θέση που πήρες σημαίνει, παρά το ΦΕΚ τη κυβέρνησης (που έτσι κ αλλιως δεν έχει πει και πολλές αλήθειες ή έχει κάνει σωστές προβλέψεις), θέλησα να ξεκαθαρίσω ότι σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

      Διαγραφή
  2. Κατ' αρχάς δε θεωρώ ότι μιλάω σε κανενα παιδάκι. Και κρίμα όμως γιατί ένα μη παιδάκι δε θα κορόιδευε την αγωνία των συμπολιτών του....

    Άρα θέλεις να βγούμε από την ΕΕ. Μάλιστα. Να σταματήσει η χώρα όχι μόνο να εχει το ευρώ ως νόμισμα, αλλά να χάσει τα πακέτα στήριξης που έκαναν όλα τα μεγάλα έργα από το 79 και μετά, να σταματήσουνε τα ΕΣΠΑ, να σταματήσουν όλα τα πυλωτικά προγράμματα σε όλα τα επίπεδα (ερευνητικά, ακαδημαϊκά, επιχειρησιακά) κλπ κλπ...

    Να βρεθεί μία χώρα σε μία πολύ κακή γωνιά της Μεσογείου, με μία οικονομία που δεν έχει τις πρώτες ύλες να φτιάξει ό,τι παράγει, με ένα τεράστιο χρέος (το οποίο δε διαγράφεται _ έχουμε 3 χρεοκωπίες από καταβολής μας αλλά κανένα χρέος δεν κουρεύτικε) σε ένα νόμισμα πολύ πιο ισχυρό από τη νέα δραχμή που σε καμία περίπτωση δε θα είναι η δραχμή του 2000.

    Σε αυτό το πλαίσιο οι ήδη τραγικές μέρες της πραγματικής οικονομίας (στις ζωές των ανθρώπων) με κάποιο τρόπο θα βελτιωθούν....Ποιο τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα μία απάντηση στην τελευταία μου ερώτηση.

      Αν η έξοδος από την ΕΕ δεν είναι η χειρότερη συνέπεια που θα ζήσουμε, με ποιο τρόπο το ΟΧΙ θα βελτιώσει την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση; Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί κάποιο τρόπο...ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Περιμένω μία απάντηση...

      Διαγραφή
  3. Οου ντιαρρς! Σας παρακαλώ! Ας φάμε παντεσπάνι στην τελική. (http://hysteria.gr/18200/)

    Κύριε Λάκωνα, εγώ δεν ξέρω να σας απαντήσω τι θα γίνει αν βγούμε από την ΕΕ. Πιθανώς και κανένας. Δεν ξέρω όμως και τι θα γίνει αν μείνουμε στην ΕΕ. Και για να μιλάμε με τους όρους του δημοψηφίσματος (που δεν ρωτάει για έξοδο από την ΕΕ αλλά για συμφωνία ή μη στη συμφωνία) θέλετε να μου πείτε εσείς τι καλό θα φέρει αυτή η συμφωνία με τους θεσμούς να με διαφωτίσετε; Και πότε θα ρθει αυτό το καλό; Γιατί μέχρι τώρα οι συμφωνίες μόνο κακά έφερναν. Καλό δεν θα δουμε που δεν θα δούμε (εμείς οι αγρότισσες, δεν ξέρω τι κάνουν οι επιχειρηματίες), ε τουλάχιστον ας μην το δούμε με δικούς μας όρους. Δεν έχω μάθει και να σκύβω το κεφάλι και να λέω γες σερ, τόσα χρόνια το προπονώ, τίποτα.

    Όταν δεν έχεις τι άλλο να χάσεις, τότε είσαι ο πιο ελεύθερος ανθρωπος. Ας επιλέξουμε όλοι με γνώμονα την δική μας οπτική, ούτως ή άλλως ειναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να λειτουργούμε.

    ΥΓ: δεν ειμαι η παραπάνω γραφική, ειμαι μια άλλη ρομαντική. Απλά γράφουμε από τον ίδιο λογαριασμό. Για να μην μπερδευτείτε το λέω, και περιμένετε απάντησή μου, γιατί δεν μπαίνω συχνά στο διαδίκτυο, έχει πέσει κάπιταλ κοντρολ και σε αυτό και έχω περιορισμένα ΜΒ.

    ΥΓ2: Μην χάνετε τον χρόνο σας διαφωνώντας στο διαδίκτυο. Θα πρότεινα να βγείτε και να γνωρίσετε κόσμο στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις. Είτε ειναι για 'ναι' είτε για 'όχι' εκείνοι, οι πραγματικοί άνθρωποι, τα πραγματικά μάτια και όχι τα 0/1 πίσω από τις οθόνες σας, έχουν πολύ περισσότερα να σας πουν για το πού οδήγησε το 'ναι σε όλα' τόσα χρόνια.

    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τώρα με μπερδέψατε αγαπητή...Πριν λίγο μιλούσα σε ένα μη αφελές παιδάκι που είχε αρκετά κατασταλαγμένη άποψη για να μοιράζει πιστοποιητικά κακομοιριάς στους συνανθρώπους του που ...αδίκως αγωνιούν με ένα πακέτο μακαρόνια στο χέρι ή περιμένοντας στα ATM. Τώρα ως ρομαντική δε γνωρίζετε τι θα γίνει αν περάσει το ΟΧΙ;

      Μα αγαπητή μου δε γνωρίζετε;

      Όλα τα εναπομείναντα χρήματα των τραπεζών είναι δεσμευμένα στον ELA ; Το άνοιγμα των 90δις του ELA προς εμάς τους τελευταίους μήνες είναι δάνειο για να διαπραγματεύεται υπερήφανα ο Τσίπρας (και να φωτογραφίζεται ο Γιανης στο Paris Match με τα δικά του παντεσπάνια); Είναι δάνειο με collateral (καλέ τι είναι το collateral) τις καταθέσεις και τα δάνεια των πολιτών; Ότι τη Δευτέρα του OXI, τίποτα από αυτά δε θα υπάρχει στις τράπεζες; Αυτό εξηγεί τους κακομοίριδες που περίμεναν στην ουρά των ΑΤΜ. Αυτό εξηγεί και ότι από τη δευτέρα οι μισθοί θα πληρώνονται σε IOU....

      Μα αγαπητή μου δε γνωρίζετε; Τι καλό θα φέρει η συμφωνία; Απείρως καλύτερο από αυτό που θα φέρει η μη συμφωνία αλλά πολύ χειρότερο από αυτό που ζούσες μέχρι τώρα.

      Και ξέρεις γιατί;

      Γιατί όλοι πάντα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των επιλογών μας χωρίς να χρειάζεται να το γράφουμε στα μπλογκς σαν διακύρηξη. Η ζωή μας φέρνει πάντα προ των ευθυνών μας:

      Επιλέξαμε να πορευθούμε διχαστικά 5 χρόνια τώρα και να πιστεύουμε τη μία παπαριά μετά την άλλη...Η ανικανότητά μας να ενωθούμε με πρώτους τους πολιτικούς και να περάσουμε όλοι μαζί τη δυσκολία είναι ο λόγος της δυστυχίας που έβλεπες μέχρι τώρα. Είναι ο λόγος που άλλες χώρες μπήκαν πιο μετά από εμάς στα Μνημόνια, βγήκαν πιο νωρίς και τώρα δε θέλουν να μας ξέρουν;

      Αγαπητή μου δε γνωρίζετε ότι;

      Έχουμε όλο τον κόσμο εναντίον μας...Όλες οι χώρες (έχουν δημοκρατία και αυτές ξέρεις) 18 μελη ευρωζώνης, 188 χώρες μέλη του ΔΝΤ, υπερδυνάμεις ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα...μας λένε να μην πάμε σε ρήξη...Όλοι θέλουν το κακό μας; Όλοι ;

      Αγαπητή μου δε γνωρίζετε ότι:

      Πέντε χρόνια ύφεσης μας έμαθαν ότι πάντα υπάρχει κάτι να χάσεις; Ότι πάντα μπορείς να πέσεις σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια; Ότι όσο επιλέγεις τις κινήσεις σου με το σκεπτικό "εγώ ό,τι έχασα έχασα, να χάσουν και οι άλλοι" τελικά βυθίζεστε όλοι μαζί σε ακόμα χαμηλότερο σημείο ; Είναι επιχείρημα ακαδημαϊκού πολίτη (φοιτητή ΗΜΜΥ) ; Σε παρακαλώ πες μου πως εσύ η ρομαντική δεν είσαι φοιτήτρια και φοιτήτρια είναι η άλλη η γραφική...

      Αγαπητή μου δε γνωρίζετε ότι:

      Έξοδος από το ευρώ είναι μόνο εφικτή με έξοδο από την ΕΕ ; Υπάρχει συγκεκριμένη γνωμοδότηση σχετικά. Όμως η διεθνής απομόνωση της χώρας στην οποία ζεις, όσες φορές στην πρόσφατη ιστορία της έγινε είχε μόνο τραγικά αποτελέσματα (1922,1974). Όμως αυτό το ρίσκο παίρνεις με το ΟΧΙ.

      Κυρία μου και τώρα κάτι που δε γνωρίζετε:

      CsLaKoNaS απαντάει στο όνομα Χριστόφορος Σωμαράκης, απόφοιτος ΗΜΜΥ, διδάκτωρ/λεκτορας πανεπιστημίου του Μέρυλαντ, κάτοικος ΗΠΑ.

      Αυτό εξηγεί γιατί χάνω την ώρα μου διαφωνόντας στο διαδύκτιο. Δε μπορώ να έρθω εκεί.


      απροπό : ιδιαίτερα ρομαντικός (ίσως περισσότερο από εσάς)....γιατί ;

      Γιατί εγώ έχω πολλά λεφτά σε τράπεζες εδώ και θα ήταν πολύ ωραίο να κάνω τις διακοπές μου του χρόνου στην ωραιότερη χώρα του κόσμου...ίσως για 2 ή 3 πακέτα μακαρόνια νο.6 άντε και λίγη σαλτσούλα.

      Δε είναι τόσο ρομαντική αλλά σίγουρα γευστικότατη πρόταση διακοπών...

      Έχω πολλά χρήματα και κάθε λόγο να γράφω υπέρ του ΟΧΙ....Ειναι πολύ ελκυστική ιδέα να πολλαπλασιάσω την περιουσία μου από τον πόνο και τη δυστυχία που συνεπάγεται το ΟΧΙ της Κυριακής και που άλλοι που ζήσαν ανεξέλεγκτες χρεοκωπίες γνωρίζουν. Δεν το κάνω γιατί αν και τα χρήματά μου είναι ασφαλισμένα, παραμένω αθεράπευτα ρομαντικός...

      Φοβάμαι ντίαρ πως εμείς οι ρομαντικοί δεν είμαστε η πλειοψηφία...

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ρωτάς γιατί μου επιτρέπει να σου απαντήσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το κρίμα,λοιπον,με τη πάρτη μου δεν είναι οτι είμαι ενα μη παιδάκι που κοροιδευει τους συμπολίτες του αλλα οτι είμαι ενα μη παιδάκι που τους νιώθει. Και τους ένιωθε πάντα,όχι μόνο τη τελευταία βδομάδα!
    Είναι πολύ ωραία τα υποθετικά σενάρια που βάζεις αλλα εγω θα σου μιλήσω με ήδη εφαρμοσμένα.
    Δεν έχω παιδιά αλλα ΝΙΩΘΩ πως είναι να έχεις παιδιά και να σκέφτεσαι οτι δε μπορώ να τα στείλω Αγγλικά και οτι μας ταίζει η γιαγιά γιατι ο αντρας μου είναι απλήρωτος εδω και 5 μήνες απο τα ναυπηγεία.
    Δεν είμαι συνταξιούχος αλλα ΝΙΩΘΩ πως είναι να είσαι συνταξιούχος και να πληρώνεις τη δόση του ΕΝΦΙΑ και μετά να μένεις με 200 ευρώ για να βγάλεις το μήνα.
    Δεν έχω δάνειο αλλα ΝΙΩΘΩ πως είναι να τρέχει η κωλοδόση κι εσυ να μη μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ γιατι μόλις έμεινες άνεργος.
    ΝΙΩΘΩ πως νιώθουν όλοι αυτοι που τη βγάζουν στα επειγοντα κάθε βράδυ για να λάβουν τη διάγνωση οτι έχουν κρίση πανικού. Η μισή Ελλάδα ειναι με Ζαναξ κι αλλη μισή με Ταβόρ.
    ΝΙΩΘΩ την ανεργία,ΝΙΩΘΩ τις αυτοκτονίες που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και που ουσιαστικά είναι δολοφονίες απο ένα σύστημα που ΔΕ ΝΙΩΘΕΙ! Νιώθω τα γαμημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να ανεβαίνουν. Νιωθω τους απλήρωτους γιατρούς,τους απλήρωτους ιδωτικούς υπαλλήλους,νιώθω τους συναδέλφους που έφυγαν στο εξωτερικό.
    ΝΙΩΘΩ το άγχος,τον φόβο,την απελπισία,τη ντροπή και την απόγνωση γιατί τα παραπάνω όπως και άλλα συμβαίνουν στους ανθρωπους του κύκλου μου.

    Αλλα βέβαια...Οι Γάλλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα. Αλλα βέβαια.. οι Αγγλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνουν στην ΕΕ τώρα που ξαναβγήκε ο Κάμερον και θα το δρομολογήσει για το 2017.( Ωωωωω κοίτα να δεις...μια χώρα που είναι σκεπτική απέναντι στη σύγχρονη Ευρώπη!!!) Κανείς δεν αμφισβήτησε το δημοκρατικό δικαίωμα των παραπάνω,ούτε αμφισβητήθηκε η εθνική κυριαρχία τους. Αλλα βέβαια...το δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων αποτελεί casus belli. Δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου γιατι είμαστε μια σύγχρονη αποικία χρέους. Αμεσοδημοκρατία ,φίλε μου,πάρε εσυ την απόφαση και πάψε να νιώθεις τις τεχνητές κοινωνικές ενοχές που σου φορτώνουν. Ποιο είναι το Ευρωπαικό ιδεώδες στο οποίο πιστευεις? Ποια είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ? Πότε ήσουν ισότιμο μέλος και πώς πιστευεις οτι θα γίνεις ? Απαντησέ μου κι εσυ λοιπόν στα παραπάνω. Καγχάζω με τους Μένουμε Ευρώπη γιατι αυτοί όντως δεν έχουν σκεφτεί με ποιους όρους μένουμε ευρώπη και με ποιες ισορροπίες δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To OXΙ,είναι το οχι της δημοκρατίας απέναντι στους συγχρονους νεοπραξικοπηματίες που θαρρούν οτι αφου δε μπορούν να διορίζουν κυβερνήσεις,μπορούν να τις ρίχνουν και να ανεβάζουν τις δικές τους όποτε γουστάρουν εκβιάζοντας έναν ολόκληρο λαό. Είναι το όχι της εθνικής μας κυριαρχίας απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν την Ελλαδα μια αποικία χρέους. Είναι το όχι στους ληστρικούς και ταπεινωτικούς όρους που επιβάλλουν.Είναι το όχι για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων απέναντι στα διεθνή κοράκια. Είναι το οχι σε μια Ευρώπη που 3 αιώνες μετά την Γαλλική επανάσταση,ακόμα αμφισβητεί το τρίπτυχο “liberte,egalite,fraternite”.
      Είμαστε ήδη χρεωκοπημένοι για όσους δεν το έχουν καταλάβει επειδή δε βγήκε ενας Τρικούπης να μας πει “Κύριοι ,επτωχευσαμεν”. Χρεωκοπήσαμε απο το 2012 κι απλά δε το έχεις καταλάβει γιατί δε το άκουσες να στο λένε στα ίσα. Ένας καθηγητής κοινωνικών επιστημών,μου είχε πει κάποτε οτι οι επαναστάσεις δε ξεκίνησαν απο τους εξαθλιωμένους που δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Ξεκίνησαν απο τους λεγόμενους μεσοαστούς που είναι με το ένα πόδι στη κατώτερη τάξη και με το άλλο στην ανώτερη. Οταν αυτοί χάσουν τα προνόμια που είχαν και αρχίσουν να μπαλατζάρουν με το κίνδυνο απο τη μια στιγμή στην αλλη να πέσουν στη κατώτερη ,τότε ξεκινά η αρχή του τέλους. Γιατί αυτοί ξέρουν πως είναι να έχεις προνόμια και πως είναι να τα χάνεις. Και στην Ελλάδα πλέον,έχουμε αυτό ακριβώς το σκηνικό. Το λάθος των τελευταίων 5 ετών είναι ο φόβος που σε παραλύει και σε εξοντώνει και τίποτε άλλο. Αλλα τώρα ήρθε η ώρα να σκάσει στα μούτρα όλων αυτών που τον έσπερναν!
      Κι έτσι για το τέλος θα σε αφήσω λυρικά όπως ταιριάζει σε μια γραφική,εξίσου ρομαντική με το “πλυντήριο” ήτοι συνblogger και συναδέλφισσα ΗΜΜΥ.
      “Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
      Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
      Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;
      Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί “
      “Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς "
      https://www.youtube.com/watch?v=m9rOkmTKFHI

      ΥΓ. Δεν διακηρυσσω τίποτα. Απλά κοινοποιώ τις σκέψεις μου. Την επόμενη μέρα θα επιβιώσουμε όπως επιβιώναμε πάντα,ματωμένοι ,απομωνομένοι αλλα τουλάχιστον θα είναι δική μας επιλογή. Κανεις δε σου εγγυάται οτι τα πράγματα θα γινουν καλύτερα αν αλλάξουν. Αλλα αν θες να γίνουν καλύτερα,πρεπει να αλλάξουν αλλιώς θα είσαι καταδικασμένος στο αιώνιο μαρτύριο του Σισυφου. Γιατί όσες ταμπέλες κι αν βάζουμε ,Ευρωπαίος ,Βαλκάνιος, μορφωμένος, απομωνομένος, κομμουνιστής, δεξιός, οπορτουνιστής ή γραφικός όοοοοοολοι είμαστε σίγουρα ένα: ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
      --Σαλιάγκι ή αλλιώς το μη αφελές παιδάκι

      Διαγραφή
    2. 1. Δεν ξέρω πως νιώθεις κάποιον όταν τον αποκαλείς κακομοίρη.

      2. Κανείς δεν είπε πως ό,τι νιώθεις δεν είναι αληθές. Δεν ξέρω όμως πως το ΟΧΙ θα μπορέσει να απαλύνει την οικονομική πραγματικότητα που περιέργραψες. Η πραγματικότητα είναι πως ΔΕΝ θα την απαλύνει. Θα την χειροτερέψει σε σημείο εθνικής τραγωδίας με πολύ πιθανή την απώλεια εδαφών.

      Η έννοια της δημοκρατίας δεν είναι αλα καρτ. Δημοκρατία έχουν και οι άλλοι λαοί. Αυτοί π.χ. που εγγυώνται τα (όποια/όπως) ανοιχτά νοσοκομεία. Το ΟΧΙ απλά θα τα κλείσει επ αόριστον. Και υπάρχουν λαοί φτωχότεροι από εμάς που εγγυήθηκαν για εμάς....

      3. Η κωλοκατάσταση που περιγράφεις έχει συγκεκριμένες αιτίες. Μην τις ψάξεις στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο δεν έφερε την Κρίση αλλά η Κρίση το Μνημόνιο.

      4. Τα θέματα Δημοκρατία σχετικά με το δημοψήφισμα άλλων λαών είναι άσχετα. Καμία από αυτές τις χώρες δεν έκανε δημοψήφισμα για να απαιτήσει χρήματα από άλλες χώρες. Καμία από αυτές τις χώρες δεν έκανε δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες. Το δημοψήφισμα που σου φέρανε δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, νόημα. Γίνεται για 0.5 δις μέτρα. Είναι απλά γελοίο! Δεν υπάρχει πρόταση, δεν έχει ακολουθηθεί καμία διαδικασία και ο μόνος που κερδίζει είναι η κυβέρνηση τα μέλη της οποίας θέλουν να κρυφτούν πίσω από τον κόσμο για ένα λόγο....γιατί δε μπορούν να βρουν καλύτερο δικηγόρο για τα ειδικά δικαστήρια που έρχονται. Τι σχέση έχει αυτό με τη Δημοκρατία; Καμία!

      4. Η ζωή αποτελείται απο επιλογές. Στις 25 ψηφίσαμε ένα ψέμα. Ζητάμε εκ τοτε κάτι το οποίο ήταν ανέφικτο εξ αρχής και τώρα που η πραγματικότητα δε μας κάνει τη χάρη απλά επιλέγομε την αυτοκτονία. Τα λόγια τελείωσαν και η πραγματικότητα εκδικείται. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Μέσα ή Έξω από την ΕΕ. Ψήφισε ό,τι θες.
      Δεν είναι θέση όμως από έναν άνθρωπο σκεπτόμενο πως : Δεν ξέρω τι πρέπει να αλλάξει, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει γι αυτό τα κάνω όλα μπάχαλο. Γιατί αν πρόσεξες και οι αγορές ανέβηκαν και το ευρώ...Κανείς δεν πρόκειται να διαταραχθεί όσο πιστεύαμε εμείς οι "Κουγκιώτες", Γιατί; Διότι όλοι έχουν πάρει τα μέτρα τους και διότι δε δουλεύει έτσι η οικονομία.

      Η θέση όμως ότι τα κάνω όλα μπάχαλο για να χωρέψω μια ζεϊμπεκία στα ερείπια φαντάζει ηρωικό για όσο κρατάει ο χορός...μετά είναι απλώς ηλίθιο (για όλους εμάς που είμαστε έξω) ...για τους υπόλοιπους που είναι μέσα, είναι η κόλαση, όπως ήταν η κόλαση για όλους όσους χρεωκόπησαν ανεξέλεγκτα...Η διαφόρα είναι πως θα τη βιώσετε πολύ χειρότερα μετά από 5 χρόνια ύφεσης και έναρξης Εμφυλίου.

      Δική σου η επιλογή.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς για εσάς (και κυρίως για εμένα) είμαι κι εγώ φοιτήτρια ΗΜΜΥ. Ή μαλλον ήμουν, τώρα μετά από 2 μεταπτυχιακά κάνω διδακτορικό. Αλλά αν σας χαλάει την εικόνα μπορείτε να με έχετε στο μυαλό σας σαν αγρότισσα. Μόνο σας παρακαλώ κρατήστε στο μυαλό σας ότι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν ειναι μόνο αυτοί που συμφωνούν με εμας.

      Και επειδή μου αραδιάσατε και κάποιες χώρες που ειναι εναντίον μας, και επικαλείσθε την αυθεντία, μου επιτρέπετε να κάνω κι εγώ μια αναφορά σε δύο μυαλά που ειναι αναγνωρισμένα διεθνώς (και όχι σαν το μικρό το δικό μου): 1. έναν του χώρου μας: https://stallman.org/articles/words-to-greece.html και 2. ενα που μπορείτε να πάτε και να του ζητήσετε τα ρέστα που ζητάει από τους Ελληνες να κάνουν το απονενοημένο. http://www.nytimes.com/2015/06/29/opinion/paul-krugman-greece-over-the-brink.html?_r=0

      --πλυντήριο(ή αλλιώς η παραπάνω ρομαντικιά)

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω καμία διάθεση να υποτιμήσω κανέναν είτε είναι διδακτορικός φοιτητής είτε αγρότης. Τα whereabouts μου τα έδωσα για πολύ συγκεκριμένο λόγο: Είμαι κάτοικος εξωτερικού με το ρευστό μου έξω και έτοιμος να κάνω πολύ φτηνές διακοπές και εξαιρετικές επενδύσεις με το ηρωικό ΟΧΙ. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα που σας περιμένει με το ΟΧΙ. Το απόλυτο χάος.

      Ρώτα τον Κρούγκμαν αν είχε π.χ. προβλέψει την κρίση του 2008. Ρώτα τον Κρούγκμαν αν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες θα υπάρχουν μετά το ΟΧΙ. Τι θα σου απαντήσει;

      Ούτε η μία αυθεντία ούτε η άλλη έχουν τα χρήματά τους κλειδωμένα σε ελληνικούς λογαριασμούς. Κυρίως κανείς από αυτούς δεν παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Είναι αδιάφορο αν η ΕΕ χασει πολιτικά, ηθικά ή μακροπρόθεσμα οικονομικά αν η Ελλάδα πέσει δεκάδες θέσεις στην κατάταξη των χωρών με κάποια οικονομική ανάπτυξη.

      Η ελληνική οικονομία άνθισε τις τελευταίες δεκαετίες χάρις την ΕΕ και τα πακέτα στήριξης, τις επιδοτήσεις και την κοινή αγορά. Μία οικονομία αρκετά ανεπτυγμένη ώστε η Ελλάδα να είναι χώρα σταθερότητας στη λιγότερο ασφαλή περιοχή της Ευρώπης, τα Βαλκάνια. Τώρα που χώρες πασχίζουν αν μπουν στην ΕΕ, γιατί είναι όλοι ηλίθιοι αυτοί οι λαοί και χώρες πασχίζουν αν μπουν στο Ευρώ, εσύ ζυγίζεις την κατάσταση της χώρας και είσαι εναντίων της ΕΕ και ψήφιζεις ΟΧΙ.

      Με γεια σου με χαρά σου ! Να ξέρεις όμως για τι ακριβώς ψηφίζεις.

      Ψηφίζεις την "αλβανοποίηση" (δλδ την απομόνωση της χώρας).

      Διαγραφή
    5. Αυτη είναι η τελευταία μου απάντηση στο ευρωπαικό σου παραλήρημα. Σου προτείνω να βρείς άλλους τρόπους πλεον να διασκεδάσεις τη πλήξη σου στη ξενιτειά ,πιο εποικοδομητικούς απο το να σχολιάζεις εδω μέσα.
      Ξερω ακριβώς τι ψηφίζω και γιατί. Και ναι! Με γειά μου! Με χαρά μου! Και μαγκιά μου!Μπορείς λοιπον να σταματήσεις να το επαναλαμβάνεις σε κάθε σχολιο σου! Εσυ προσπάθησε να χωνέψεις οτι σε αυτό το κόσμο υπάρχουμε και άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό αξιακό και ηθικό σύστημα απο το δικό σου.
      Κι έτσι απλά για να ξέρεις,εγω δεν περίμενα ούτε περιμένω τώρα, κανέναν απο μηχανής θεό. Όσοι τον περιμένουν, βρέχονται τώρα στο Συνταγμα παρακαλώντας. Ζω,δρω και ενεργώ στη κοινωνία που ο φόβος και η ασφάλεια είναι οι δυο πλευρές ενος νομίσματος και ανάλογα με το ποια θα κάτσει κάθε φορά,αλλάζει η επικρατούσα άποψη και η αντιληψη μας για τα πράγματα. Εγω όμως δε το γυρνάω αυτό το νόμισμα γιατι ανήκω στους τρελλούς και γραφικούς που ποτέ δε θα τους κατανοήσεις! Στους σκεπτόμενους ανθρωπους που δεν ενστερνίζονται ως θέσφατο την όποια επικρατούσα άποψη γιατί είναι της μόδας ή γιατι φοβούνται,δε φοβούνται να παραδεχθούν οτι δεν κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και δεν είναι κολλημένοι και αγκυλωμένοι πίσω απο γραμμές κομάτων. Ο αγώνας για Ελευθερία,Δικαιοσύνη και Αδελφότητα (όπως λέγουν και Γαλλοι) είναι διαρκής και ουτε θα αρχίσει με ενα δημοψήφισμα ούτε θα τελειώσει με αυτό. Κι εγω ούσα σκεπτόμενη πολίτης το ήξερα και πριν τις 5 Ιουλιου,θα το ξέρω και μετά. Γιατι για να γυρίσει ο Ηλιος θέλει δουλειά πολλή.
      Θα έμπαινα στη διαδικασία να αντικρούσω τα επιχειρήματα του συρμου που προφασίζεσαι αλλα μετά τη τελευταία σου φράση περι αλβανοποίησης κατάλαβα πως είναι μάταιος κόπος απο μέρους μου και προτιμώ να μην αναλώσω την ενεργειά μου σε αντιδικία μαζί σου. Απλα θα σου πω για το τέλος,για να γνωρίζεις εσυ και οι ομοιοι σου το εξής:
      “Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. "
      Δεν είναι δικό μου! Είναι κλεμμένο απο έναν άλλο γραφικό. Σε όλους λοιπον όσους ευχεστε τα πράγματα να πάνε σκατά για να μας τρίψετε στα μούτρα το “εγω σας τα έλεγα”,σας λέω οτι δε θα σας κάνω τη χάρη να νιώσω ηττημένη γιατί ξέρω οτι ο δρόμος του αγώνα που διάλεξα δε θα τελειώσει ΠΟΤΕ!!! Ο εθνικός διχασμός δε θα ξεκινήσει απο τις διαφωνίες αλλα απο τις διώξεις! Στις διαφωνίες σεβεσαι,τη γνώμη του άλλου. Στις διώξεις που ονειρευονται κάποιοι προσπαθεις να τον εξαφανίσεις τον άλλον,να τον πνίξεις για να μη σου θυμίζει όλα οσα θα μπορουσες να ονειρευεσαι! Αλλα εγω Αϊ Στρατη δε φοβάμαι,είναι κι αυτή μια ελληνική γωνιά!
      https://www.youtube.com/watch?v=wxFCs2IbX4A
      --Σαλιάγκι ή αλλιώς η γραφική και αφελης νεανίσκη

      Διαγραφή
    6. "Και μαγκιά μου"

      Το έχεις καταλάβει ότι ψηφίζεις το ίδιο με τους Χρυσαυγίτες, έτσι; Αλλά ναι....εγκαλιτέ φρατερνιτέ λιμπερτέ...πάνω απ' όλα.


      "τα επιχειρήματα του συρμου"

      Μα το έκανες ήδη...με τον αντισυμβατικό Κρούγκμαν.

      "αλβανοποίησης". Η Αλβανοποίηση αναφέρεται στην περίοδο του Χότζα στην Αλβανία και τα καλά που επέφερε στον αλβανικό λαό. Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

      Επαναλαμβάνω το ερώτημά μου:


      άντηση

      CsLaKoNaS30 Ιουνίου 2015 - 5:28 π.μ.

      "Σε αυτό το πλαίσιο οι ήδη τραγικές μέρες της πραγματικής οικονομίας (στις ζωές των ανθρώπων) με κάποιο τρόπο [σσ. μετά το ΟΧΙ] θα βελτιωθούν....Ποιος είναι αυτός ο τρόπος;"

      Σε αυτήν την ερώτηση έλαβα πολλά βίντεο youtube...; Αυτό θα βράσει την επαύριο του ΟΧΙ η φτωχή οικογένεια; Το βιντεάκι του youtube; Έχεις καμία απάντηση πέρα από βιντεάκια;

      Διαγραφή
  5. Καθόμουν στο ανάκλιντρο, αναλογιζόμενη διάφορες υπέροχες στιγμές, όπως τότε που ο Ανδρέας χάρισε στη Δήμητρα το ροζ κωλόσπιτο (κατά τον αείμνηστο Γιαννόπουλο), τότε που ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ και η τσίχλα από μία δραχμή έφτασε τις τριακόσιες, τότε που ο Γ. Α. Παπανδρέου μας έβαλε στο ΔΝΤ ανακοινώνοντάς το από το Καστελόριζο και ένιωσα μια συγκίνηση.
    Κι ύστερα σκεφτόμουν ότι πέρασαν τα χρόνια με πολλές όμορφες στιγμές, όπως εκείνη που μου χάρισε υπουργός που έπαιρνε με μίζες υποβρύχια που έγερναν… Τι να πρωτοθυμηθώ;
    Κι ύστερα ήλθε ο Σαμαράς και μου χάρισε τρία Ζάππεια και έκανε τις συμφωνίες τις σωστές και μου έφερε όλα του κόσμου τα καλά. Και όλα πήγαιναν ρολόι.
    Και καθόμουν, που λες, στο ανάκλιντρο και κοίταζα γύρω μου την ανάπτυξη που ήλθε, τις αγορές που άνοιξαν, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα πλήρως από ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και υγειονομικό υλικό νοσοκομεία, την ανυπαρξία αστέγων και κυρίως το δωρεάν Wi-Fi.
    Και ξαφνικά ένιωσα να βαριέμαι αφάνταστα. Και με ρώτησα: «Πόση πλήξη ακόμα θα φας στη μάπα Λουΐζα Γκανούτα; Πόσο βαρετά είναι όλα σε αυτή τη χώρα, που άνεργος δεν υπάρχει, μήτε φτωχός, μήτε σύνταξη χαμηλή και πετσοκομμένη, που οι φόροι είναι δίκαιοι και όλος ο κόσμος ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον; Πόση πλήξη θα αντέξεις ακόμα Λουΐζα Γκανούτα; Πόση;».
    Και μετά σκέφτηκα ότι υπάρχει δημοψήφισμα εν όψει και ότι μπορώ να επιλέξω το «όχι» και να τα κάνω όλα πουτάνα σε αυτή τη χώρα, που ήδη την έχουν σώσει όλοι και όλοι φροντίζουν για το καλό της και όλα, μα όλα όμως, λειτουργούν κατά πως πρέπει και να την ρίξω στα βράχια, ούτως ώστε να έχω να ασχολούμαι και να μην πλήττω πλέον.
    Και αναθάρρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σίχαμα γεμάτο πλήξη ήταν αυτός ο κόσμος! Και θα μπορούσαμε να ντύσουμε και μουσικά την αναλαμπή που είχατε στο ανακλιντρο με αυτό https://www.youtube.com/watch?v=uw-PO_puEaM
      Αδρεναλίνη,κανένας δε θα μείνει! Μαυρη κατάρα,ανία,βαρεμάρα!
      οοοοοοολα πουτάνα λοιπον,να σπάσουμε τη πλήξη!
      Γιαυτό δυναμώνουμε την ένταση,μετά την Αδρεναλίνη διαλέγουμε το τραγούδι του ανωνυμου φίλου μας και βροντοφωνάζουμε τον τελευταίο στίχο
      "κι αν μαλάκα σ' έκανε το προφανές,
      καιρός να μάθεις να λες και κάνα «όχι»."
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    2. Ραντεβού λοιπόν πριν από τα μεσάνυχτα, για το ταξίδι στο κέντρο της γης!

      Διαγραφή
    3. Στο κέντρο της γης μαζί με τους καλικάτζαρους!!!!!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  6. https://youtu.be/ihnMuamaH88

    εγώ είμαι ο τύπος που ποτέ δεν ήθελε να μπούμε, προφανώς και θέλω να βγούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι μία έντιμη τοποθέτηση!

      Διαγραφή
    2. Της αλβανοποίησης κι εσύ τεκνον βρούτε! Σε είχα καταλάβει!
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  7. Ουφ πλήττω! https://www.youtube.com/watch?v=HtwnBNyGhlg

    Να στε καλά κυρία Γκανούτα μου για το τζέρτζελο που μας προσφέρατε για να έχουμε κι εμείς κάτι να παρακολουθούμε τα βράδια με τα ποπ κορν μας...

    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως η ΣωΣω!

      Πάντα στη διάθεσή σας, ωραίο μου πλυντήριο!
      Και μια που το έφερε η κουβέντα και επειδή είστε πολύ νέα στην ηλικία και πιθανόν δεν την έχετε δει την ταινία, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα:
      Ωραίο μου, πλυντήριο (My Beautiful Laundrette)
      Ταινία του 1985
      Ημερομηνία κυκλοφορίας: Απριλίου 1986 (ΗΠΑ)
      Σκηνοθέτης: Στίβεν Φρίαρς
      Διάρκεια: 1 ώ. 38 λ.
      Υποψηφιότητες: Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, Περισσότερα
      Βραβεία: Βραβείο της Εθνικής Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ Καλύτερου σεναρίου
      Με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Γκόρντον Ουάρνεκι, Ρόζα Σέθ, Σεντ Τζάφρει

      Διαγραφή
    2. Ωωωωω παίζει και η Ροζα Σεθ...Να δεις που θα ναι καρμικό! Πρέπει να την δούμε και μετά να την συζητήσουμε όλοι μαζί!
      --ΣαλιάγκιΤοΣινεφιλ

      Διαγραφή
  8. Νομίζω πως σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανένας με την απόφαση που θα πάρει στο 100% από την στιγμή που είναι μια απόφαση που αφορά κι εμάς και τον κόσμο ολόκληρο. Θα ψηφίσουμε με την ελπίδα πως πήραμε την καλύτερη απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς μπορείς να έχεις την ελπίδα ότι πήρες την καλύτερη απόφαση, όταν είναι ίδια με αυτή του Χρυσαυγίτη;

      Διαγραφή
    2. http://www.stoxos.gr/2015/06/blog-post_2809.html

      Νομίζω αυτό θα πρέπει να το αναρωτηθείς εσύ. Αν βέβαια δεν σε προβληματίζει ήδη που υπέρ του ναι είναι ακροδεξιοί και Ναζιστές όπως ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Πλεύρης, ο Σαμαράς, και βλήματα όπως ο Τζήμερος.

      Διαγραφή
    3. http://www.xryshaygh.com/deltiatypou/view/nikolaos-g.-michaloliakos-ochi-stous-tokoglufous-nai-sthn-ethnikh-kuriarchi

      Διαγραφή
    4. Συνεπώς νομίζω πως η ερώτησή μου παραμένει.

      Διαγραφή
    5. Από την στιγμή που έχει δηλώσει και τα 2 η ερώτησή σου δεν ισχύει καθόλου. Επίσης και να ίσχυε δεν θα είχα κανέναν πρόβλημα να υποστηρίξω μια σωστή πρόταση αν την υποστήριζε και η ΧΑ. Δεν θα κάνω ρυθμιστή του πολιτεύματος και των αποφάσεών μου τους Νεοναζί. Οι οικονομικές και πολιτικές θεωρίες που τους δημιούργησαν όπως και τον Αδόλφο, αυτοί ας τους λαμβάνουν υπόψη τους.

      Ως συνήθως απάντηση καμία για Βορίδη, ο Άδωνι, ο Πλεύρη, ο Σαμαρά, και Τζήμερο :)

      Διαγραφή
    6. Με ξέρεις εμένα να μην απαντάω ;

      Διαγραφή
    7. Ε, απάντησε τότε. Εγώ σου είπα για τους Χρυσαύγουλους :)

      Διαγραφή
    8. Λοιπόν χωρίς διάθεση για κόντρες γιατί οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

      1. Ισχύει πάντα η τελευταία δήλωση ενός κομματος. Η τελευταία δήλωση της ΧΑ στηρίζει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (άφου άλλωστε ψήφισε και υπέρ).

      2. Αν συγκρίνεις Άδωνι/Βορίδη με ΧΑ κάνεις λάθος. Είναι (ή μάλλον ήταν) ακραίοι και αυτοί αλλά αυτοί δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν σκότωσαν το Φύσσα αυτοί. Ο Πλεύρης (ο senior) δεν ξέρω τι θέση έχει πάρει.

      3. Μην μπλέκεις τις οικονομικές θεωρίες με το δημοψήφισμα. Είσαι αρκετά έξυπνος να καταλάβεις ότι ΟΧΙ, σημαίνει ΟΧΙ στην ΕΕ. Αν το θέλεις το επιλέγεις. Αλλά αυτό επιλέγεις. Επιλέγεις τέλος στα πολλά δισ. (σε ΜΟΠ, Επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, Κοινοπραξίες) που ήρθαν στη χώρα (γιατί ήρθαν) τα τελευταία 35 χρόνια. Επιλέγεις τέλος σε αυτά, ίσως με το σκεπτικό που της Γκανούτα ότι τα χρήματα αυτά τα έφαγαν οι εδώ κλέφτες. Για να μην τα φάνε οι εδώ κλέφτες ας μην ξαναέρθουν. Αν (αν!!) αυτό είναι μία σωστή λογική εναντίων τίνος στρέφεται;

      4. Σήμερα που η χώρα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ οι αγορές ανέβηκαν. Δεν είναι παγκόσμια συνωμοσία. Είναι απλή λογική. Όσους φίλους επενδυτές ρώτησα μου είπαν πως οι αγορές δεν ασχολούνται γιατί η χώρα δε σώζεται και περιμένουν τη μετάβαση στη δραχμή για να αγοράσουν τα πάντα στο 1/4 της τιμής. Αυτοί που εσύ τους λες φιλελέδες (εγώ τους λέω ολιγάρχες_όπως Ρωσία) θα σας αγοράσουν για το τίποτα. Για το απολύτως τίποτα.

      Διότι είναι ψέμα ότι η χρεωκοπία συνεπάγεται διαγραφή χρέους. Τα χρήματά τους οι δανειστές θα τα πάρουν εκτός και αν αλβανοποιηθούμε (δλδ ζήσουμε εποχές Χότζα στην Αλβανία). Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση δεν χάνουν (θα εξηγήσω αν ερωτηθώ). Αυτό θέλουμε; Αυτό θα φέρει ανάπτυξη κι ευημερία;

      5. Κάτι ακόμα: Χθες η Τουρκία προσφέρθηκε με άτοκο δάνειο να μας καλύψει τη δόση στο ΔΝΤ. Έκανε σοβαρή πρόταση και όχι αστείο. Τι πρόταση θα κάνει όταν θα έχεις καταρρεύσει; Και τι θα ζητήσει σαν αντάλλαγμα τότε;

      Διαγραφή
    9. Ο Βορίδης ειδικά όταν έσπαγε κεφάλια ήταν κανονικός φασίστας. Όσο για την ΧΑ σου είπα δεν την λαμβάνω σοβαρά ούτε με απασχολεί τι ψηφίζει διότι έτσι θα την κάνω ρυθμιστή του πολιτεύματος. Μήπως αν έλεγε η ΧΑ ναι στους gay γάμους θα έπρεπε εγώ να πώ όχι για να μην ταυτιστώ μαζί τους;

      Όσο για τα οικονομικά, εδώ δεν θα κάνω ανάλυση γιατί κανείς μα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα αντιδράσει η διεθνής κοινότητα και η οικονομία την Δευτέρα σε ενδεχόμενο όχι.

      Ναι τα χρήματα καλύτερα να μην έρθουν μέχρι να μάθει αυτός ο λαός να τα αξιοποιεί σωστά. Γιατί θα πάνε χαμένα όπως έγινε 30 χρόνια τώρα. Όταν ωριμάσουμε ας μας ξαναδώσουν.

      Η χώρα και τώρα αγοράζεται μπιρ παρά. Αν δεις το πώς έγιναν οι αποκρατικοποιήσεις επί Σαμαρά θα καταλάβεις.

      Για το χρέος δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά δεν θα δώσω και κώλο για αυτό. Θα μπορούσαν να βρουν με τους δανειστές μια καλή πρόταση. Θεωρείς πως το επεδίωξαν αυτό από την πλευρά των ξένων; Με τα μέτρα που πρότειναν πιστεύεις θα το αποπληρώναμε ποτέ; Εδώ η χώρα βουλιάζει και τα σιχάματα του ΝΑΤΟ ζητάνε να μην μειωθούν οι εξοπλισμοί της Ελλάδας. Λογικό;

      Μακάρι να τα βρίσκαμε με τους Τούρκους και τους άλλους γύρω γύρω γείτονες, και ούτε εξοπλισμούς να είχαμε ούτε τίποτα. Γιατί 30 χρόνια έκει έγινε το μεγάλο πάρτι.

      Όπως και να έχει επειδή πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει απόλυτα την σωστή απάντηση ας ψηφίσουμε ο,τι θεωρεί ο καθένας σωστό και ας ήμαστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά την επομένη διότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης αυτό θα είναι το μέλλον για αρκετό καιρό μετά.

      Διαγραφή
    10. Διαφωνώ σε όλα εκτός από την τελευταία πρόταση η οποία είναι απολύτως σωστή.

      ΑΡΚΕΙ να καταλάβουμε για τί ψηφίζουμε. ΟΧΙ δε σημαίνει όχι στην πρόταση των δανειστώ. ΟΧΙ σημαίνει όχι σε ΕΕ. Αρκεί αυτό για το modus vivendi. Τα υπόλοια στα blog μας! :)

      Διαγραφή
    11. Τα υπόλοιπα όντως στα δικά μας :)

      Διαγραφή
  9. Εγω παντα ημουν με αυτους! https://www.youtube.com/watch?v=Uyor3LF1IIc

    Παιδια που κρυβουν τα προσωπα τους... οχι γιατι φοβομαστε αλλα γιατι το δικο μου προσωπο και οι δικες μου πραξεις θελω να αντιπροσωπευει και εκεινον που καθεται στον καναπε του βριζοντας τους πολιτικους και πιστευοντας στην αστικη δημοκρατια.

    Να καταργησουμε τις ταξεις, τα συνορα και τις πατριδες μονο αυτο.

    @ CsLaKoNaS εγω πιστηκα παντως... πριν απο τις τραπεζες θα μπουκαρω στα σπιτια των "Μενουμε Ευρωπη". :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε βρε κοίτα ποιες επέστρεψαν! Εσείς εδώ κάνετε ανάρτηση και μετά κάνετε πέντε αναρτήσεις στα σχόλια!

    Επίσης αν γίνετε θυμίστε μου ποια είναι το πλυντήριο και ποια το Σαλιάγκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή