Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τα άσχετα!

 1." Γιαγια στην Ιταλια σέρβιρε στα εγγονια της σοκολάτα ληγμένη απο το 1990 και τα έστειλε νοσοκόμειο!"
    Διαπιστώνω οτι τα σημερινά παιδιά δεν είναι τόσο ανθεκτικά! Εμείς τρώγαμε πλαστελίνες,κυπαρισσομπαλες,σαπούνι και οικοδομικά υλικά και βγήκαμε μια χαρά! Ίσως να φταίει που γεννηθήκαμε επι Τσέρνομπιλ,δε ξέρω! Για την ιστορία πάντως, εμεις είχαμε ένα ανθόνερο για τους κουραμπιέδες το οποίο είχε λήξει απο το '97 και το χρησιμοποιούσαμε μέχρι και πέρσι!Φέτος πήραμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά απο το φούρνο,δε ξέρω το γιατι...

2.   Πανικόβλητη φιλόλογος που μου έκανε μάθημα ιστορίας το 2004 (τότε με τους ολυμπιακούς θυμάμαι) με παίρνει τηλέφωνο για να τη βοηθήσω να εγκαταστήσει πρόγραμμα τύπου Excel για μια εργασία στο μεταπτυχιακό της, τονίζοντας οτι θέλει τη βοηθεια μου επ'αμοιβή.
      Κατα καιρούς έχω δεχτεί παρόμοια τηλεφωνήματα γεμάτα πανικό,άγχος και αγωνία απο γνωστούς και συγγενεις με αφορμή τα παρακάτω:

α)Δεν μου βάζει τους υπότιτλους στο DVD,τι να κάνω?
β)Θέλω να προγραμματίσω το αυτόματο πότισμα αλλα δε ξέρω πως.
γ)Θέλω να αναννεώσω την κάρτα ανεργιας του ΟΑΕΔ.
δ)Δε ξέρω πως να βάλω τον αποκωδικοποιητή στη τηλεόραση,παναθεμα το ψηφιακό σήμα.(Γενικά με αποκωδηκοποιητή παίζουν πολλές απορίες και αφου εγκατασταθεί,όπως "πως να βάλω στο 4 το mega")
ε)Θέλω να εκτυπώσω τον ΕΝΦΙΑ αλλα δε μπορώ να το βρω στη σελίδα της εφορίας.
στ)Ο μικρός μπλόκαρε το κινητό γιατι πάτησε 62 φορες(ο αριθμός δεν ειναι υπερβολή αλλα αλήθεια) λαθος Pin μήπως μπορείς να το ξεμπλοκάρεις?
ζ)Πως επισυνάπτω αρχεία στο mail μου?
η)Δεν έχω ίντερνετ,γιατί?

      Kαι αυτά είναι τα πιο πρόσφατα μόνο. Κάθε φορά ομως με εντυπωσιάζει το γεγονός οτι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν προκειμένου να μη διαβάσουν τις οδηγίες χρήσεως. Με τιμά βέβαια το οτι με σκέπτονται μόλις έχουν να κάνουν κάτι που να περιλαμβάνει οθόνη που προβάλλει χαρακτήρες αλλα η αλήθεια είναι οτι προγραμματισμό αυτοματου ποτίσματος δεν έμαθα στη σχολή!

     Παρολαυτά μου αρέσουν όλες αυτές οι παλαβιάρικες απορίες τους και γιαυτο τους ενθαρρύνω να με ξαναενοχλήσουν όποτε έχουν ανάλογες,όχι γιατι έχω σκοπό να πλουτίσω αλλα γιατι έχω να προσθέσω ακόμα μια ιστορία τρέλλας στο βιογραφικό μου(εκτος του οτι δε μπορείς να κοστολογήσεις την αναζήτηση google=>εκτυπωση ΕΝΦΙΑ=> odigies.pdf ,ειναι και γυφτιά ρε καρμιρη να παιρνεις λεφτά για τέτοια πράγματα. Ναι,για σενα το λέω εξάδελφε,ξέρεις εσυ ποιος είσαι!!Κράτα με, να σε κρατώ να ανεβουμε το βούνο ,λέγεται ρε χαμένε!!! Αααααα να χαθεις,τσίπακλα! Αλληλεγγύη ,αδέλφια!)

3. Τα ποντίκια δε ζουν μόνο εκει που είσαι,μικρό μου πλυντήριο!Νιώθω τη βουβωνική πανώλη να με κυκλώνει!
 Χθες η Γατα, μας εφερε ένα εξω απο τη κουζινα.Τη περασμένη βδομάδα μας είχε φέρει άλλο ένα μεγαλύτερο και τη προπερασμένη βρήκαμε ένα μέσα στην ηλεκτρική σκούπα! Η μητέρα έχει πάθει 2 εγκεφαλικά και 3 καρδιακά και είναι αποφασισμένη να σηκώσει όλο το καταστημα γεωργικών προιόντων προκειμένου να αφανίσει την οικογένεια των τρωκτικώνε που ζει στο κήπο μας. ΑΥΤΗ είναι αντιμετώπιση!!

--ΣαλιάγκιΤοΆσχετο
Άσχετο update
To doodle της google σήμερα είναι για τη μέρα της γης! Δοκιμάστε το Τι ζώο είσαι? Έχει πολύ ωραίες επιλογές!! Εγω είμαι μια μοβόρα γαρίδα mantis!!!!
Γιαγιά σέρβιρε στα εγγόνια της σοκολάτα ληγμένη από το 1990 Πηγή: www.lifo.gr

15 σχόλια:

  1. Κοίτα τώρα τι έγινε.
    Ανοίγω το βλογ σου και πάω προς τα κάτω να δω εάν είναι σεντόνι η ανάρτηση ή κανονική για να δω αν την διαβάσω ή όχι. Και βλέπω το άσχετο update και εκείνο το πορτοκαλί που γράφει"Τι ζώο είσαι?". Και αγνοώ παντελώς την ανάρτηση και πάω να δω τι ζώο είμαι. Και τι ανακαλύπτω; Ότι είμαι ένας δράκος του Κομόντο και ότι έχω όρεξη για ζωή, καθώς και την ικανότητα να καταπιώ μια ολόκληρη κατσίκα!
    Τώρα είμαι συντετριμμένη από την αποκάλυψη (διότι σαφέστατα δεν μπορώ να καταπιώ μια ολόκληρη κατσίκα, πρέπει να είναι σε κομματάκια για να το κάνω) και φεύγω τώρα να πάω να κάνω και αυτό το τεστ: http://freeonlinesurveys.com/app/rendersurvey.asp?sid=wslmftt8vu4laci470021&refer=l.facebook.com#.U1uf2H_eN60.facebook
    μήπως και νιώσω καλύτερα. Και κάποια στιγμή θα ξαναπεράσω, ελπίζω σε πιο ήρεμη κατάσταση από ότι είμαι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σημειώσω ότι το τεστ που πάω να κάνω είναι από το http://www.calypsoproductions.org και φυσικά παραγωγή της αγαπημένης μου Καλυψώ Λάρα.

      Διαγραφή
    2. Καλε,το έχω κάμει ήδη το τέστ! AGV
      Εμενα πολύ με άρεσε το τεστ,κυρίως για τις ερωτήσεις του σνακ και του τι ψάχνω σε έναν συνεργάτη(έντονοι ήχοι ρουθουνιάσματος?? με τρελλαίνει!!)
      Και η δική μου η γαρίδα έλεγε οτι είμαι : Μυστηριώδης και όμορφη και δεν διστάζω να χρησιμοποιήσω τα ισχυρά νύχια μου για να επιτεθω, να αιφνιδιάσω και να διαμελίσω το θήραμα μου!!
      Πιο σπλάτερ ψυχή,πεθαίνεις!!!
      --ΣαλιάγκιΤοΑιμοσταγές

      Διαγραφή
  2. Ρε σάλιαγκα, δεν σου είπα και την τελευταία ιστορία της οικογενειάς μου... Η θεία μου θα μου στείλει έναν σκληρό δίσκο 2.852Km μακρυά για να δω αν μπορώ να του κάνω τίποτα και να ανακτήσουμε κανένα δεδομένο, γιατί τον έριξε και της ζητάνε 800 ευρώ για ανάκτηση... Παραλογοοοοοοοοοοοοοοοο!!! Δεν απανταει...

    Η Γάτα ειναι θεά και μην την κατηγορείς, την δουλειά της κάμει! Τα φιλιά μου στην μανούλα και πες της και ιστορία φίλου μηχανικού περιβάλλοντος και την τύχη των κατσαρίδων ολόκληρου χωριού!

    ΥΓ: Είμαι ένας παγκολίνος! Και το μόνο που κάνω είναι να 'ξέρω ακριβώς πότε να κουρνιάσω σαν μια μπάλα για να αποφύγω τα αρπακτικά ζώα.'

    --πλυντήριοΠαγκολίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο των κατσαρίδων... Για χρόνια το τετράγωνο της 3ης παρόδου Καραϊσκάκη ήταν απροσπέλαστο έδαφος για πολλές μορφές ζωής.

      Αλλά έχω φάει και εγώ τρελή σαβούρα ερωτήσεων, κυρίως επειδή κανείς δεν κατάλαβε ποτέ τί στο διάολο κάνει ένας μηχανικός περιβάλλοντος. Έτσι έχουμε:
      -έχω μια κατσίκα και τελευταία δε βγάζει γάλα, λες να φταίνε οι ανεμογεννήτριες; (σχετικό, αλλά η πρώτη ιδέα είναι να πας σε κτηνίατρο)
      -έχω μια συκιά και δε βγάζει σύκα, λες να θέλει μπόλιασμα; (άσχετο, πήγαινε σε γεωπόνο)
      -το αριέλ τελικά στους 30 βαθμούς; (ε; μάλλον χημικός μηχανικός)
      -στα πόσα ντεσιμπέλ τους κάνω μήνυση; (αστυνομία, τα έχουμε ρυθμίσει αυτά)
      -τι κεραμοσκεπή να βάλω να έχει δροσιά το καλοκαίρι, αλλά να κρατάει μακριά το κρύο το χειμώνα; (ένας ράντομ μάστορας παίζει να ξέρει καλύτερα και θα σου πει και τις τιμές για να την εγκαταστήσεις)

      η φάση είναι: το παιδί είναι μηχανικός άρα ξέρει πάνω-κάτω για τα πάντα και περιβάλλοντος. Ό,τι μας περιβάλλει είναι περιβάλλον, άρα τα πάντα, άρα ξέρει πάνω-κάτω τα πάντα για τα πάντα!

      Τουλάχιστον εσύ είχες και μερικές σωστές ερωτήσεις...

      Διαγραφή
    2. 800 ευρω????? Απαπαπαπα!!!
      Ποσο σου αρεσει αυτο το παιχνίδι με τα χιλιόμετρα!!!
      Καλά η θειά σε έχει πάρει και για να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή χωρίς λειτουργικο! είναι εκτος συναγωνισμού λέμε!!!
      --ΣαλιάγκιΤοΚατάπληκτο

      Διαγραφή
    3. Οι δικές σου απορίες ήταν πολυ εντυπωσιακές και ομολογουμένως δε λύνοναι με ενα γοογλαρισμα! Το Αριελ μη το γελάς γιατι θυμάμαι διαφήμιση που πέταγε μέσα τη σχολή σας,μαλλον γιατι η αντιπαλη εταιρία είχε τους 120 κατασκευαστές πλυντηρίων! Αυτο με τα ντεσιμπέλ πάντως με άγγιξε! να το ξέρεις!

      Και συγνώμη,ειναι σωστη ερώτηση το γιατι δε δουλευει το ιντερνετ? Που με ρωτάνε κιολας γιατι δε δέχεται το κωδικό και μου βγάζει λάθος? Να μαντέψω δηλαδη τη πρεσβυωπία που χτυπά τη πόρτα και οτι το f το έβλεπε για 4? (true story!)
      --ΣαλιάγκιΠουΕμεινεΕνεός

      Διαγραφή
  3. Τι γλυκούλα η γάτα σας! Σας φέρνει δωράκια, μωλέ, σας αγαπάει!!! Όπως μου έφερναν και μένα οι γάτοι μου (παλιά) ψόφια σπουργίτια και σαύρες και τα άφηναν έξω από την πόρτα του σπιτιού (ευτυχώς ποντίκια δε μου έφεραν ποτέ - μια φορά μάλιστα, σκασμένο από το φαγητό γατάκι ήταν ξαπλωμένο σε ένα σκαλοπάτι, για να χωνέψει και παρακολουθούσε με το βλέμμα ένα ποντικάκι που περνούσε τρέχοντας από το σκαλοπάτι ακριβώς από κάτω του, για τέτοια αδιαφορία μιλάμε!)!

    Υ.Γ.: Είμαι ένας δράκος του Κομόντο "με όρεξη για ζωή, καθώς και την ικανότητα να καταπιώ μια ολόκληρη κατσίκα" - ΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γνώριζα για τον Δράκο του κομόντο αλλα με μια μινι αναζήτηση είδα οτι εχουμε και στο αττικό πάρκο και οτι είναι η μεγαλύτερη σαυρα στο κόσμο!!! Ανυπομονώ να σε γνωρίσω λοιπον σε μια επισκεψή μου στο πάρκο!

      Γλυκουλικα αιλουροειδη!!! Ήθελα να ξερα τις γατουλες που καθονται ησυχες πλάι σε μια μπάλα απο μαλλι με τη γριά στη κουνιστή πολυθρόνα να απολαμβάνει το παγωμένο τσάι της σε ενα μπαλκόνι του αμερικανικού νότου,που πάνε και τις βρίσκουνε!!!!
      --ΣαλιάγκιΤοΑπορημένο

      Διαγραφή
  4. Λες να αρχισω να κοστολογω τις βοηθειες που δινω; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε αλληλεγγύη ,ρε Manolo!!!! Μη γίνεσαι σα το ξάδελφο κι εσυ!!!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  5. Αντε αλληλεγγυη και να δω πως θα ζησουμε εμεις του πρεκαριατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα να δεις...Σήμερα που έμαθα οτι θέλει να της κάνω γενικά την εργασία,χωρίς να μου έχει δώσει τα στοιχεία που πρεπει να επεξεργαστει αλλα μήτε και την εκφώνηση της άσκησης....αρχίζω να αλλάζω γνώμη!!!!
      --ΣαλιάγκιΤοΣκεπτικό

      Διαγραφή
  6. Αχ η γατούλα φέρνει πόντικες. Τι καλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε να δεις...είναι ανάλογα με την οπτική που θα το δείς!
      Αν το δεις σα γάτα,τη λές και τρυφερή τη κινηση της!
      Αν το δεις σαν ποντίκι,είναι ένα απεχθές έγκλημα!
      Τέλος,αν το δουμε σαν ανθρωποι,είναι ώρα για να πάρεις τα "γαριδάκια" που λένε και στη πιάτσα των γεωργικώνε προιντων!!!
      --Σαλιάγκι
      ΥΓ. 9 Μαίου σε θέλω με τη φωτογραφική ανα χείρας,έτσι?

      Διαγραφή