Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Θυματολόγιον, academics edition!

Πλυντήριο δε καμ μπακ! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το σαλιάγκι! Είπα να βρω κι εγώ από το κουκούλι μου και να φτύσω λέξεις σε χαρτί, ή τέλος πάντων στην οθόνη μου (αφής παρακαλώ, που όταν τον παρείγγειλα τον υπολογιστή δεν το ήξερα, οπότε φανταστείτε ιστορία παραλογισμού όταν εγώ και ένας Ινδός [άστα Αμερικλάνε, έμλπεξα κι εγώ με αυτό το είδος...] κάναμε εργασία στο μασίνι μου και αυτός ο θρασύς [παρουσιάζοντας μεγάλη έλλειψη ενστίκτου αυτοσυντήρησης] απλώνει δάχτυλο να μου δείξει κάτι πάνω στην οθόνη και ξαφνικά εκεί που βλέπαμε το παράθυρο της Matlab [φιλε αναγνώστη, αν δεν ξέρεις τι ειναι η Matlab να θεωρείς εαυτόν τυχερό, και μην αγχώνεσαι, δεν θα σου χρειαστεί για μελλοντική κατανόηση της ιστορίας <αν την τελειώσω ποτε...> τσουυυυυπ βλέπουμε παράθυρο Firefox [ίσως έπρεπε να βάλω προειδοποίηση στην αρχή ότι το ποστ περιέχει τοποθέτηση προιόντων...Πολύ αργά!].

- Α, αναφωνεί, είναι αφής!
- Καλε όχι του λέω [ενώ προσπαθώ ακόμα να μην βγει η λέαινα από μέσα μου και τον κατασπαράξει που μιας μέρας μασίνι το ακουμπαει με τέτοιο θράσσος, ενώ δεν αφήνω ούτε σκόνη να το κοιτάξει]. Μάλλον πάτησες το ποντίκι όταν απλωσες την χερούκλα σου. [Όλα αυτά στα άψογα αγγλικά μου <εδώ γελάμε> δυστυχώς δεν μεταφράζονται οπότε μάλλον δεν κατάλαβε πόσο επιθετική ήμουν. Αν κάποιος αγγλομαθής ξέρει να μου μαθει μια λέξη που να δείχνει επιθετικότητα για το χέρι-εισβολέα-μελλοντικό-κομμένο-μέλος κάποιου, θα το εκτιμούσα!]
- Μα όχι, μου κάνει, κοίτα!!! Και συνεχίζει να πατάει την οθόνη μου.

Η αλήθεια ειναι ότι εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ με το ότι ήταν αφής που δεν τον έγδαρα ζωντανό. Είχε τον Βουδα μαζί του εκείνη τη μέρα. Κάπου εδώ νομίζω ότι πρέπει να κλείσω αυτήν την αρχική παρένθεση, ίσως, δεν είμαι σίγουρη, θα το προσπαθήσω) Τα κατάφερα!!!!

Και μιας και πιάσαμε ιστορίες ακαδημαικού τρόμου (ίσως να μην το καταλάβατε ότι τέτοιες ιστορίες πιάσαμε γιατί δεν ξεκαθάρισα ότι ήμαστε στο πανεπιστήμιο και όχι στην δουλειά) θα συνεχίσω σε αυτό το κλίμα. Θα σας μιλήσω λοιπόν για άτομα που δεν ξέρουμε γιατί δεν έχω σκοτώσει ακόμα!


Θύμα νο1: (τους ταξινομώ με αυξοντα αριθμό φορών που φαντασιώθηκα τον αργό και βασανιστικο θάνατό τους). ΜπουρτζοΣτρουγγανοΒλαχουτσοΕλληνας συνάδελφος, ο οποίος ειναι ευτυχής που έφυγε από την Ελλάδα και σώθηκε, αλλά του λείπει μέχρι και η πίσσα που στρώνουμε στους ελληνικούς δρόμους, γιατί εκεί ειναι καλύτερη μιας και το νερό με το οποίο την φτιάχνουν έχει άλλη περιεκτικότητα σε μέταλλα. Είναι αυτός που από τότε που ήρθε στο μακρινό τούτο νησί, δεν έκανε παρέα παρα μόνο με Έλληνες και η μόνη του ασχολία ειναι να ψάχνει να βρει το επόμενο greek party και να σε καλέσει στο facebook. Και ταυτόχρονα πρέπει να σε πείσει και ότι όχι, δεν έχει καμία σχέση με τον μέσο Έλληνα άντρα, είναι μοναδικός και αξιοαγάπητος αν του δώσεις την ευκαιρία και βγεις μαζί του ραντεβου!

Θύμα νο2: 22χρονος Γερμανός συνάδελφος που ό,τι μαλακία του λέει η Spiegel για την Ελλάδα πιστεύει ότι ειναι ένας γαμάτο θέμα για να σπάσει τον πάγο μεταξύ του και μιας Ελληνίδας. Με αποκορύφωμα τον φόρο που μου είπε ότι πρότεινε ο Τσίπρας σαν λύση στο τρέχον οικονομικό μας πρόβλημα, να φορολογήσουμε τον γύρο/σουβλάκι, τον επωνομαζόμενο και "Grease Tax". Εδώ θέλω την βοήθειά σας, γιατί εγώ είμαι και στα εξωτερικά και παρότι φέρω τον τίτλο του 'google master' δεν μπόρεσα να βρω αντίστοιχη δήλωση (που δεν ειναι ότι ακριβώς δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει στην σουρεαλιστική μας χώρα, αλλά για κάποιον λόγο μου βρωμούσε η δουλειά). Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα, ας με διαφωτίσει κι εμένα την άμοιρη. Ενας επιπλέον λόγος για τον οποίο πρέπει να εξαλειφθεί είναι ότι φοβάμαι πότε θα μπει αυτός σε killing mode και θα αρχίσει να ξεπαστρέφει βρωμιάρηδες Έλληνες που έχουν ρίξει το ευρώ στα τάρταρα!


Θύμα νο3:  Συμπαθέστατος συνάδελφος 5 χρόνια νεότερός μου, ο οποίος αν καθίσεις δίπλα του ή αν σε εντοπίσει στο χώρο πρέπει να σου μιλήσει για τα πάντα, ξεκινώντας από την τοπική ιστόρία και καταλήγοντας να σε ρωτάει για το πολιτικό συστημα της Ελλάδας και να σε ενημερώνει για το θρησκευτικό σύστημα της Ουγκάντας (δεν υπερβάλω για να ευθυμίσουμε, το εννοώ!) Τρεις ώρες μετά και με ένα κεφάλι-καζάνι θέλεις να φύγεις αλλά δεν θυμάσαι πού είσαι, γιατί είσαι εδώ, πού ειναι το σπίτι σου, τι ήθελες να κάνεις όταν μεγαλώσεις, αν πήρες την ζακέτα σου, πώς σε λένε. Α, και μαντέψτε πού ειναι τοποθετημένος ο δικός μου υπολογιστής! Μαντέψτε!

Και ενώ θα ήθελα να αύξανα τον αριθμό θυμάτων, ειναι ο ίδιος που έχει και άλλη καταπληκτική συνήθεια που θα τον φέρει πιο κοντά στο τέλος του! Κατα διαστήματα, όταν βαριέται, σε ένα γραφείο με 15 άτομα που κάνουν έρευνα/διαβάζουν/προγραμματίζουν/γράφουν διπλωματική/κάνουν εργασία αποφασίζει ότι εφόσον κανείς δεν του μιλάει (που να ναι καλά τα ακουστικά που μαζί με τα αυτιά σου καταπίνουν και όλο σου το κεφάλι) θα αφήσει τις μοναδικες μελωδίες που μπορεί να βγάλει ένα γιουκαλίλι να του μιλήσουν. Και βγαζει το γιουκαλίλι του και κόβει βόλτες, γρατζουνώντας χορδές και μουρμουρίζοντας. Έτοιμη ήμουν την άλλη φορά να βγάλω τις μπαγκέτες μου και να αρχίσω να κάνω πρόβα ντραμς στο κεφάλι του.


Θύμα νο4: Το ποντικάκι που με γυροφέρνει εδώ και ώρα στην αίθουσα που κάθομαι και συγγράφω. Είναι τόσο θρασύ που με πλησιάζει κιόλας. Κανένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, σαν τον Ινδο και αυτό. Θέλει να το φάει το τριχωτό κεφαλάκι του μάλλον. Βέβαια από την άλλη εάν τα ποντίκια δεν σε θεωρούν απειλή σε έναν χώρο ίσως και να σημαίνει ότι έχεις τόση ώρα να κουνηθείς που μάλλον δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία σου... Αυτή τη φορά θα το
αφήσω να ζήσει λοιπόν και θα μαζέψω τα πράγματά μου να γυρίσω σπίτι επιτέλους (έχει πιαστεί και ο κώλος μου από το καθισιό!). Αλλά να μην νομίζει ότι θα έιμαι πάντα τόσο ευγενική μαζί του.

Θα σας αφήσω λοιπόν, πάω να δω τι κάνει το ποντίκι που εχουμε σπίτι (ας όψονται οι χορτοφάγοι [θα σας το εξηγησω σε μελλοντικό ποστ αυτό]).

Καλως ξαναβρεθήκαμε! Θα προσπαθήσουμε να μην ξαναχαθούμε!
--πλυντήριοΤοΠοντικοπληγμένο


Update:  
Εκεί που περπατώ ήσυχα ήσυχα στο δρόμο με το κεφάλι κάτω ως γνωστή αντικοινωνικιά, τσουπ σκάει άλλο ένα ποντικάκι και περνάει ξυστά από το πόδι μου. Γυρνάω σπίτι, μιλάω με την συγκάτοικο στην πόρτα του δωματίου της, τσουυυυυπ,  άλλο ένα περνάει από δίπλα μου και μπαίνει στο δωμάτιό της (ΜπουαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Καλά να πάθει που δεν θέλει να τα φάμε! ) Βρε σαλιάγκι, λες να έχω κάποιο χάρισμα, να παρατήσω τα ντραμς και να πιάσω να μάθω κανένα φλάουτο και να βρω ένα τσίρκο να κάνω σόου, η γητευτής των τρωκτικών;


14 σχόλια:

  1. Αχ τέλεια! Χαμστεράκια!
    Να υποκρίνεσαι ότι είναι χαμστεράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς στιγμήν υποκρίνομαι ότι δεν υπάρχουν γιατί το σύστημα με τους υπερηχητικούς ήχους κάνει δουλεια. Αλλά επειδή οι σκατούλες παραμένουν πάνω στον πάγκο της κουζίνας δεν θα υποκρίνομαι για πολύ και θα περάσω σε πιο δραστικές μεθόδους... Τώρα που το σκέφτομαι όμως η μαμά ενός φίλου σκότωσε το χαμστεράκι του ταίζοντάς το τόσο που έγινε μεγαλύτερο από τη γάτα. Οπότε ίσως δεν θα πρεπε να φυλάω το φαί μου αλλά να του αφήνω και ένα πιάτο για τις πρώτες πρωινές ώρες που σε πιάνει η λιγούρα...
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
    2. Ινδικό χοιρίδιο ήταν!!!!!!!!!!!!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο το ποντικάκι, η κατσαριδούλα ή οι συνάδελφοι σου... εγώ πάντως ψεκάζω καλού κακού όταν μπει η άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσαρίδες εδώ δεν έχει, δεν τις σηκωνει το κλίμα, το ποντίκι θα το κανονίσω σύντομα, για τους συναδέλφους θα κρατήσω την συμβουλή ψέκασμα. Μπορεί και να πετύχει.
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να πώ: Αλληλουια!!!! Θα πιστευαν οι ανθρωποι οτι είμαι τρελλή.Τόσο καιρό λέω και για δευτερη που γράφει αλλα δεν εχει εμφανιστεί!!!Όχι οτι αυτό αναιρεί το γεγονός οτι μπορεί να είμαι τρελλη αλλα ντάξει!
    Δευτερον: HMMY ρε φίλε!!!Ο,τι γλώσσα και να μιλάνε...όπου κι αν εχουν γεννηθει...ο,τι ηλικία και να έχουν...θα ειναι πάντα εκνευριστικοί και σφόδρα αντιπαθητικοί!!!
    Τρίτον:Για τα ποντικάκια δε θέλω να γίνω και πάλι γραφική και να πώ οτι θα πάθετε καμια πανούκλα αλλα προτείνω να εγκαταλείψεις τα σχέδια σου για γητευτή των τρωκτικώνε. Βρες κι εσυ κανενα πιο χρησιμο ζώο όπως τις κότες ας πουμε! Αν θες έχουμε να σου στείλομε 2-3!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να είσαι τρελλή και να μην θυμάσαι ότι τα γράφεις το βράδυ όταν νομίζεις ότι κοιμάσαι. Εχουμε δει και την 'Λάμψη' (όχι του φώσκολου ανόητη, αν και μπορεί κι εκεί να είχε αντιστοιχο παρανοικό ήρωα, δεν θέλω να το δεσμεύσω-αποκλείσω) εμείς οι σινεφίλ (τρομάρα μας).
      --πλυντήριο(ή αλλιώς το σαλιάγκι όταν δεν θυμάται τι κάνει)

      Διαγραφή
  4. Μπλεκεις στα λαθος μερη με λαθος ατομα. Και δε σου εφτανε το ενα πτυχιο πας και για αλλο; Και μιλαω σοβαρα...

    Αν δεν πας για ακαδημαικος παρατα τα. Φαε το φραγκα εχεις και οταν "δαγκωσε" και τους αλλους και μολις μεινεις ταπι και ψυχραιμη γυρνα πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Manolo αυτό το να τα αφήκω όλα και να πάρω των ομματίων μου το έχω σκεφτεί πολλάκις. Αλλά έχει την πλάκα του ακόμα.

      Όταν θα μου την βιδώσει πολύ δεν κωλώνω να τα αφήσω όλα να πάρω σαλιάγκι και να ξεχυθούμε στους αγρούς της Μακεδονίας να μαζεύουμε ροδάκινα και να φτιάχνουμε κρασά! Μέχρι τότες θα συλλέγω ιστορίες καθημερινής τρέλλας και θα τις μοιράζομαι μαζί σας (και θα μπω να τσεκάρω κι εσένα γιατί το έχω αφήσει πίσω το κατσινγκ απ μου)
      --πλυντήριοΤοΞενιτεμένο

      Διαγραφή
  5. Πλυντήριο ιζ μπακ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ!! To ξερα ρε πούστη μου ότι αν ποτέ βρισκόσουν αντιμέτωπη με ποντίκια δε θα κώλωνες!!

    Το παλικάρι με το θρησκευτικό συστημα της Ουγκάντα είναι ένα και άντε να υπάρχουν άλλοι δυο τρεις σαν κι αυτό παγκοσμίως. Μην το σφάξεις, θέλω να το γνωρίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλα έγινε φίλη μαζί τους...τους εχει βγαλει και ονόματα που ξεφευγουν απο τα κλισέ του jerry...Είναι αρχαιοελληνικά και βαρύγδουπα όπως το Πελοπίδας!
      Ρε συ,πλυντήριο,κάνε ποστ με ανατριχιαστική ιστορία ψωμί του τοστ και ποντίκι!! ΑΑαααα και για το δράμα των χορτοφάγων και sustainable φίλων σου πες!!! Εεεεεεελα έχω τόσα να περιμένω απο σένα και συ κάθεσαι και πίνεις μπύρες(Οοοοοολα τα μαθαίνω!!! Έχω τους ρουφιάνους μου!)
      Και μη νομίζεις,μικρή μου νυφίτσα(λέγε με και ναμναιρα) οτι για τη δικη σου γουνα δεν εχω ράμματα! Ιζ μπακ το λες το μια αναρτηση ανα 2βδομαδο? Που ειναι οι αντικες που υποσχεθηκες στη κοντρίτσα? Τα πιτάκια της ναμναιρας παίζουν ακόμα στο παιχνίδι? Πότε θα ξεπεράσεις τον Νούσια? Τι ντύθηκες φέτος τις απόκριες? Πως πίνεις τον καφέ σου? Εγω πότε θα γίνω μάνα?(ουπς...παρασύρθηκα)
      --ΣαλιάγκιΠουΞυπνησεΜεΚεφια

      Διαγραφή
    2. Χο χο χοοοοο. Ποντικάκια beware!!! NamNaira μόνο και μόνο για σένα θα τον αφήσω να ζήσει, μη σου πω θα τονε προστατευω κιόλας από οποιοδήποτε επικείμενο κακό μπορεί να τον πλησιάσει! Σου αξίζει να το γνωρίσεις, ειναι εμπειρία!
      --πλυντήριοΤοΠοντικοφάγο

      Διαγραφή
    3. Σαλιάγκιον, έρχονται ιστορίες χορτοφαγικής τρέλλας πάρα πουλύ σύντομα! Αναμείνατε.
      Και ναι, το ομολογώ, έπινα μπυρόνια! Γι αυτό δεν απαντούσα!!! Λυπάμαι; Όχι! Θα το ξαναέκανα! Ε ναι λοιπον, το είπα! Μπούκλα!
      --πλυντήριοΠουΞύπνησεΚαιΚράτησεΤαΚέφια

      Διαγραφή
  6. https://youtu.be/TVKxkXHV1xM

    ποντίκια, χορτοφάγοι και μια εικασία για το πως θα φύγουν από τη μέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή