Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ενα διήμερο!

Ένα διήμερο που έχεις αποφασίσει οτι θα το ξοδέψεις μόνο σε φίλους και γνωστούς έχει πάντα κάποια τυπικά βήματα:

Βημα νο1:
    Έχεις μια βλακεία ιδέα (π.χ μουσειότσαρκα). Παίρνεις τηλέφωνο τους υπόλοιπους και την ανακοινώνεις,άλλοι ενθουσιάζονται και άλλοι σου λένε το προφανές "είμαι μέσα αλλα να πάμε και για ένα καφεδάκι μετά". Όμως όλοι μα όλοι αφήνουν επάνω σου την οργανωσή του!!

Βημα νο2:
  Η μουσειότσαρκα θα γίνει με την προυπόθεση οτι αυριο ειναι μια απο τις κυριακές που διάβασες σε μια σελίδα οτι γίνονται δωρεάν επισκέψεις. Παίρνεις τηλέφωνα σε διάφορα μουσεία αλλα κανείς δε σου απαντά ώσπου η μοίρα και η τύχη σε βάζει να παρεις τηλέφωνο στο Μουσείο γλυπτικής! Η σκηνή στην άλλη γραμμη του τηλεφωνού πρεπει να ήταν κάπως έτσι:

"Μια 80χρονη γριούλα καθισμένη στο γραφείο αναρωτιέται έχοντας 2 χάπια στο χέρι  
Αυτά είναι για τη πίεση ή για την χολυστερίνη? Οχι,οχι,οχι...για τη χολυστερίνη ειναι αυτά, γιατι για τη πίεση τα είχα πάρει στις 6,οπότε τωρα αν δε τα είχα πάρει..    Ντριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιν ένα ήχος απο το τηλέφωνο με το κυκλικό καντραν τάραξε τις σκέψεις της.
-Παρακαλώ απάντησε με τρεμμάμενη φωνούλα η γραία
-Καλημέρα. Ηθελα να μάθω αν αυριο οι επισκέψεις στο μουσείο γλυπτικής είναι δωρεάν όπως διάβασα σε ένα site. ρώτησε η άσχετη κοπελιτσα.
-Δεν γνωρίζω αν είναι δωρεάν αλλα το μουσειο γλυπτικής ειναι στη Πάρο,ελπίζω να το γνωρίζετε αυτό,εδω παίρνετε στο εργαστήριο του τάδε γλύπτη που γινονται επισκέψεις κατόπιν συννενοησης καθε Τετάρτη 5-7.
"
Φυσικά και η συζήτηση δε σταματά εκει αφου η γραία μου μίλησε για αλλους κυριακάτικους προορισμους πολιτισμού εντος του κλυνού άστεως, αφου μεχρι τη Πάρο δε πρόφτανα να πάω.Και όλες οι περιγραφές ήταν με κάθε λεπτομέρεια και κυρίως χωρίς να της ζητήσω να μάθω που είχε πάει εκείνη, μια κυριακή του 2008!! Πλέον η κυρία αυτή έχει και τη διευθυνση μου για να μου στειλει ενημερωτικό υλικό για το μουσείο της Πάρου αλλα και το τηλεφωνο μου για να έχουμε μια επικοινωνία για αλλες δράσεις και σεμινάρια.Οριακά δε γίναμε και κουμπάρες μετα απο αυτή τη συνομιλία!

Βήμα νο3:
Κανονιζεις καφέ μαζί με άλλα 2 άτομα.
 Το ενδεχόμενο να πείτε απλα μια ώρα και να είστε όλοι εκει φυσικά δεν υπάρχει! Πρέπει να κανονίσουμε το ραντεβού με προσεγγιστικες περιγραφές της ώρας π.χ μετά το φαί. Κι τρως εσυ στις 2, ας πούμε και παιρνεις τηλέφωνο να ανακοινώσεις το γεγονός στην μια της παρέας κι εκεινη με τη σειρά της σου ανακοινώνει οτι θα φάνε σε λίγο(γενικά αποφευγουμε να πουμε ακριβή χρόνο,μη το ξεχνάς ποτέ αυτο! η μαγεία ειναι στο μυστήριο).
Αποφασίζεις λοιπον κι εσύ οτι θα πας να δοκιμάσεις το παστίτσιο της γιαγιάς του τρίτου της παρέας μέχρι να τελειωσει το γευμα της η άλλη. Και το δοκιμάζεις το παστίτσιο,κάνετε και 2 τσιγάρα με τον άλλον και η άλλη δεν εχει πάρει ακομα τηλέφωνο.Και λέτε να πατε οι δυο σας για καφέ κι οποτε τελειωσει η άλλη να έρθει να σας βρει. Και πριν προλάβετε να κάτσετε χτυπά το τηλέφωνο και σας απορρίπτει τις μισές καφετέριες λες κι εχουμε πολλές επιλογές! Και καταλήγετε σε ένα μαγαζί και σας ξαναπαιρνει τηλέφωνο για να δει που κάτσατε τελικά. Ή εγώ είμαι παράξενη που εκνευρίζομαι με τα 5 τηλέφωνο πριν απο έναν καφέ ή αυτοί έχουν πρόβλημα! Τελικά ο καφές ήταν εξαιρετικά ευχάριστος όπως ήταν αναμενομενο και κράτησε ενα σεμνό 5ωρακι αλλα μέχρι να τον πιουμε μας βγήκε η Παναγία!

Βήμα νο4:
Φυσικά κι αφου εσυ δε κανόνισες τη μουσειότσαρκα...δεν προβλέπεται να γίνει! Και αποφασίζεις να πας στη Χαλκίδα βρε τη Κυριακή το πρωί! Αααααα να χαθούν και τα διόδια στις Αφιδνες -3,30 που να μη σώσουνε,κακό χρόνο να χουνε!!! Και πάτε στη Χαλκίδα με σκοπό να συναντήσετε και εναν γνωστό του φιλου,αυτουνού που χθες είχα φάει το παστίτσιο της γιαγιάς του ντε,ο οποίος γνωστός του είχε δουλειά τελικά οπότε και δεν έρχεται ποτέ! Ταυτόχρονα σε παιρνει και η Λούτσα η ρουφιάνα που έχει να έρθει στη Σαλιαγκόπολη απο τον 15Αυγουστο,οτι είναι στη Σαλιαγκόπολη ενω ξερει οτι λείπεις και ψάχνει που να κάτσει να φάει. Της λες να της κάτσει στο λαιμό η τυροκροκέτα και τα παίρνεις στο κρανίο λίγο γιατί έρχεται και η βροχή στην όμορφη Χαλκίδα. Και αποφασίζετε να φύγετε γιατί δε μπορεις να περπατήσεις πόλη με τέτοιο καιρό και πόσους καφέδες να πιεις βρε αδελφέ κοιτώντας τα τρελλά νερά! Και παίρνεις τηλέφωνο τη γουρούνα τη Λουτσα και της λες οτι σε καμια ωρα θα ειμαι πίσω.Εντωμεταξύ χάνεστε και λίγο στο δρόμο γιατι αποφασίσατε να μη ξαναπληρώσετε διόδια και τελικά εισαι σε 1 ωρα και 10 λεπτά πίσω. Αλλα η άλλη η μοσχάρα σε πήρε μισή ώρα πριν φτάσεις για να σου πει οτι θα φύγουν και θα πιουν καφέ στο κέντρο!



--ΣαλιάγκιΤοΕκδρομικόΚαιΕκνευρισμένο


13 σχόλια:

  1. Αυτό που για να πας για καφέ, πρέπει να γίνει σήριαλ, να καταναλώσεις 2 κάρτες στο κινητό για να συνεννοηθείς με τους άλλους , να φας 1 ώρα σκεπτόμενη μπροστά στην ανοικτή ντουλάπα σου αποφασίζοντας τι θα ντύσεις το σαλιαγκοκορμί, και τελικά να τσακώνεσαι και για τη καφετέρια, είναι επικά Κυριακατοφάγο. Όλη μέρα ένας καφές.
    Δε μπορώ τόση τρέλα και κατανάλωση χρόνου για ένα καφέ. (είπες 5ωρο όμως και κάπως δικαιολογούνται οι προηγούμενες 5 ώρες προετοιμασίας)

    Και συγνώμη, όταν προτείνεις καφετέρια ως σημείο συνάντησης γιατί να σου αντιπροτείνουν άλλη υποτίθεται καλύτερη? (με καλύτερο κόσμο, οκ, κατάλαβα. Δηλαδή περισσότερες πιθανότητες να δούμε εκεί τον Χ που τα χάλασε με την Υ και είναι ελευθερος, εκτος αν γυρίσει στην Ω, αλλά δε ξέρεις ποτέ, μπορεί και να κάτσει καμιά καλή φάση...!!!)

    αααααααααααααχ!

    Πολύ ελεύθερο χρόνο έχετε ρε κορίτσια!

    Θέλω κι εγώ

    να'στε καλά !

    μιάου
    (είδα το γατί στο φόντο και μου ήρθε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ΣΚ είναι μωρέ! Ας πάει και το παλιάμπελο! Και δεν ετοιμάστηκα καλέ 5 ώρες! Εγω ημουν έτοιμη,οι άλλοι παλευαν με τα μεσημεριανά τους! Όσο για τη καφετερια δεν είναι το πρόβλημα ο κόσμος,όσο το φενγκ σουι και η κλασσική δημωδης έκφραση: Πατρίδα είναι εκει που έχεις τον περισσότερο κόσμο να αποφύγεις!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  2. Εντάξει όλα αυτά. Ένα πράγμα μόνο δεν καταλαβαίνω. Γιατί δεν ξεκινήσες για Πάρο να πας να δεις το Μουσείο Γλυπτικής; Τι πάει να πει "Δεν πρόφτανες να πας"; Εάν δεν κανόνιζες να πας για καφέ, θα πρόφταινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα δε φέρνει ο χρόνος,τα φέρνει η ώρα! Που να ξερες,έρμε mahler οτι σε μια βδομάδα απο τη στιγμή που θα προσφωνούσες την Αθηνά κουμπάρα σε τούτο το σχόλιο,εκεινη θα είχε ήδη σημάνει τους τίτλους τέλους!
      Δε μπορώ να συνεχίσω....Ένας κόμπος στο λαιμό μου δε με αφήνει να πω κάτι άλλο...Πενθώ κι εγω σα τη Χριστίνα!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  3. Αυτό δεν είναι καφές είναι Οδύσσεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου λες? Σκέψου οτι ο Οδυσσέας για να σκεφτεί τον Δουρειο Ιππο,λιγότερη ώρα θα έκανε! Είμαι βέβαιη!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  4. Απαπα! Τρομακτικό! Όλα αυτά για έναν καφέ; Καλώς πράττω και δεν πολυκυκλοφορώ. Δέχομαι τους γνωστούς και φίλους για τσάι στο σπίτι. Άρα δεν με πολυνοιάζει τι ώρα θα καταφθάσουν!
    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας καταλαβαίνω,Λουίζα...Θα ήτο σκάνδαλο άλλωστε μια τόσο πλούσια και σίκ σαν εσάς να βιώνει τέτοια σταση ανευθυνότητος απο τους γύρω της!
      Ελπίζω τουλάχιστον οι φίλες σας να ακολουθούν το κατα Ζαμπούνη πρωτόκολλο για το τσάι και να μην αριβάρουν αργότερα απο τις 6!
      Με εκτίμηση
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    2. Όταν είναι τσάι με βουτήματα, αφικνούνται στας 5.30, ενώ τα Σαββατοκύριακα που παίζουμε και μπριτζ, έρχονται ακριβώς στις 5.
      Ο Ζαμπούνης είναι μπανάλ. Είμαι οπαδός των κανόνων του Λόρδου Τσεστερφίλντ.

      Διαγραφή
    3. Μα έχετε τόσο δίκιο,φίλτατη! Αυτος ο Ζαμπούνης έχει γίνει σκέτη μπαναλαρία τώρα τελευταία,είναι σαν αυτό το μυρωδικό που βάζει η πλέμπα στα γεμιστά και στους γίγαντες! Ενθυμείσθε μου το ονομά του...Αχ ναι! Μαινδανός!!!
      Οσο για τον Λόρδο τον Τσεστερφιλντ,δεν είναι κακός...Αλλα μου πέφτει λίγο βαρύς! Προτιμώ τον καρέλια κασετίνα. Διαφορετικά βιρτζίνια πράσινο που είναι και ο αγαπημένος μου καπνός εδω και χρόνια!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  5. Λιποθύμησε το πληκτρολόγιό μου την ώρα που πήγα να σου αφήσω μήνυμα, φαντάσου τραύμα που προ(ε)κλήθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την ταραχη είναι...σε καταλαβαίνω γιατι κι εγώ οταν άκουσα στη κονσέρβα οτι θα σε ξανακουσω σε 3 βδομάδες,σκέφθηκα αμέσως να πατήσω esc !!!
      Σχολικές διακοπές την είδαμε αγαπημένε???Τέλος πάντων! Δε θα γκρινιάξω άλλο γιατι με έχει ήδη βαρύνει το πένθος της Λεκάνας,μπαρδον της Χριστίνας εννοούσα!

      Διαγραφή