Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Οι καλικάτζαροι θα έρθουν και φέτος...

Στο παραπάνω μουσικό απόσπασμα απαριθμούνται μερικά απο τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι καλικάτζαροι,βασικά αυτα τα κάνουν τα "γατάκια" καλικάτζαροι.Ο σοβαρός όμως ο καλικάτζαρος,ο πρόστυχος, που δε φοβάται τα θεοφάνεια κάνει άλλα:

1)Αποφασίζει να βάψει ένα δωμάτιο στις 5 Δεκέμβρη με μόνο και προφανή σκοπό να εξοντώσει τους υπολοιπους του σπιτιου! Με τις αναθυμιάσεις θές?Με τη σύγχιση που προκαλούν οι λεκέδες απο χρώμα στο πάτωμα και τα παραθυρα?Το σίγουρο ήταν πως ο σκοπός θα πετύχαινε αν οι υπόλοιποι συγκάτοικοι δεν ήταν συγγενείς τους εξ αιματος και άρα ήταν κι εκείνοι κατα το ήμισυ καλικάτζαροι και αναισθητοι!

2)Βάζει μπαλαντέζες σε μπρίζες, που ξέρει πολύ καλα οτι δεν σηκώνουν ούτε καφετιέρα, με μοναδικό σκοπό να εξοργίσει τόσο πολύ τον γενικό που απο το πολύ ανέβα κατέβα να αποφασίσει οτι κουράστηκε και κάπως έτσι να κάνουμε πρόβα της Ανάστασης των μήνα Δεκέμβρη. Η έκφραση πλέον "μετα φανών και λαμπάδων" έχει πάρει άλλο νόημα εδώ μέσα.

3)Παραδίδει στη νοικοκυρά του σπιτιού μια ηλεκτρική σκούπα που "έφτιαξε", αφού πρώτα βέβαια την είχε χαλάσει ρουφώντας κάτι γύψους, η οποία κάνει τον θόρυβο της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς όμως το ένα και βασικό πλεονεκτημα της ηλεκτρικής σκούπας: Δε ρουφάει τη σκόνη ,να πουμε! Εκτός και άν πρόκειται για τη σκούπα των ghost busters και δε καταδέχεται να μαζέψει κάτι λιγότερο απο τον κάσπερ το φαντασματάκι.

4)Παίζει με τη πρίζα του τηλεφώνου!Σε ένα σπίτι που θέλει το 2013 να συνδεθεί με τον παγκόσμιο ιστό,η αλήθεια είναι οτι μια πρίζα που τοποθετήθηκε το 1978 δε βοηθάει και πολύ! Διάφορες πατέντες ίσως λύσουν πρόχειρα το πρόβλημα αλλα και η πατέντα για να λειτουργήσει θέλει να κάτσεις λίγο ήσυχος!!! Αλλα τί λέω....Αφου είναι καλικάτζαρος! Δε γίνεται να κάτσει ήσυχος! Γιαυτό και όταν αντιληφθούμε οτι πάλι δε λειτουργεί το τηλέφωνο,ξέρουμε τι να φωνάξουμε "Καλικατζαροπατέρα,που είσαι και τι κάνεις?".

5)Μεταφέρει πράγματα στο χωροχρόνο. Για παράδειγμα :
Εγώ αυτό τελευταία φορά το είχα αφήσει στο δωμάτιο της γιαγιάς μου το '98. Τώρα πως βρέθηκε στο δωμάτιο το δικό μου το 2013 δε ξέρω! Εγώ απλά μια μέρα εκει που καθόμουν στο γραφείο με τη πλάτη στη βιβλιοθήκη(άρα και στο vintage χιπστερικο τηλέφωνο) ακουσα ένα κουδούνισμα σαν τις σάλπιγγες της κολάσεως να έρχεται απο πίσω μου και μετά απο ένα μινι έλεγχο της πραγματικότητας(για μια στιγμή πίστευα οτι είχα ταξιδέψει στο χρόνο,τύπου back to the future,αλλα μετά είδα οτι είχα ανοιχτό you tube οποτε κάπως ηρέμισα) το σήκωσα για να δώ ποιος με αναζητούσε απο το μακρινό παρελθόν.

Νταξει,μη φωνάζετε,προσφέρουν και γέλιο η αλήθεια έιναι όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια-καλικατζαριλίκια αλλα αμα δε γκρινιάξω και λίγο δε θα πάει καλά η χρονιά! Οπότε ας κλείσουμε με την ευχή να είναι πάντα καλά ο καλικατζαροπατέρας να μας χαρίζει τέτοιες ασσσσυληπτες εμπειρίες!

--Το Καλικατζαροσαλιάγκι

9 σχόλια:

  1. Λοιπόοοοον... Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    1. Τι το κακό έχει να θέλει να βάψει κάποιος το σπίτι τον Δεκέμβρη;
    Το βάφει, ανοίγει τέντα τα παράθυρα για 4-5 ημέρες, ξεμυρίζει από τις μπογιές και υποδέχεται με δόξα και τιμή τα Χριστούγεννα. Τι; θα παγώσει το σπίτι; Μα έτσι κι αλλιώς παγωμένα είναι τα σπίτια μας χωρίς πετρέλαιο στις πολυκατοικίες!

    2. Δεν σε καταλαβαίνω, ειλικρινά. Πως θα βάλει κανείς φωτάκια και λαμπατέρ και την τηλεόραση και το ασύρματο τηλέφωνο και τον φορτιστή του λάπι τόπι χωρίς πολύμπριζα και μπαλαντέζες; Πρέπει να τα βολέψουμε όλα άμα είναι διαθέσιμη μόνο μια κοντινή σε όλα τα παραπάνω πρίζα!

    3. Συγνώμη... Θέλεις να πεις ότι όταν αγόραζες την σκούπα δεν είχες υπ' όψη σου να μαζεύεις με αυτή γύψους, σπασμένα σοβατεπιά, κορμούς ελιάς που πέφτουν από την ξυλόσομπα, γυαλιά καρφιά τα κάνω; Τότε τι την αγόρασες τη σκούπα; Μόνο για τη σκόνη; Α πα πα!

    4. Και πολύ καλά κάνει και παίζει με την πρίζα. Μπράβο του του χρυσοχέρη! Ξέρεις πόσο έχει στο εμπόριο μια σύγχρονη καλή πρίζα; Και πόσο θα πάρει ο ηλεκτρολόγος να την φτιάξει;

    5. Χμμμ... Πας γυρεύοντας να τα ακούσεις Σαββατιάτικα...
    Τι φταίει καλέ ο άνθρωπος που έβγαλε στο φως την παλιατζούρα (λέγε με και vintage); Αφού μπήκε στο δωμάτιο και την βρήκε. Ας την έκρυβες ή ας την χάριζες να μην την έβρισκε! Όχι Ρόζα. Δεν ακούω τίποτα. Εσύ φταις για το τηλέφωνο!

    Τα σέβη μου στον καλικαντζαρέας σας! Να είσαι σίγουρη ότι τα καταφέρνει καλύτερα από αυτόν που έχουμε στο δικό μας σπίτι!

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Δίκιο!
      2.Το οτι στην ελλατωματική πριζα βάζει έναν τεράστιο προβολέα για να φωτήσει μια απλή αποθήκη κάτω απο τη σκάλα συνεχίζει να σε κάνει να πιστευεις οτι είναι λογικός ε?
      3.Δε το είχα υπ'οψιν μου αλλα έτσι όπως το θέτεις πάλι δίκιο έχεις!
      4.Ειμαι μια αχαριστη κακιασμένη μέγαιρα,το δέχομαι!
      5.Έφταιξα! Έσφαλλα,η ρουφιάνα! Αλλα θα επανορθώσω!Θα το καταστρέψω κατα λάθος σήμερα! (αν και να πω την αλήθεια μου το παιχνιδάκι με τη ροδέλα είχα καιρό να το παίξω και την έχω καταβρεί λίγο)

      Κάθε σπίτι έχει τον καλικατζαρό του,το δέχομαι! κουράγιο! θα τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε!
      --Σαλιάγκι
      ΥΓ.Δε σε καλωσόρισα η γαιδάρα! φτου μου!Καλώς μας ήρθες,λοιπόν μελλιστάλακτη! να ξέρεις οτι είμαι με το μέρος σου!

      Διαγραφή
    2. 1. Μερσί!

      2: Στην ηλικία που είμαι και τόσα που έχουν δει τα μάτια μου, σπανίως με εντυπωσιάζει κάτι. Άρα όλο το σκηνικό κάτω από τη σκάλα το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό!!!

      3.Έτσι. Να με ακούς την μεσήλικη!

      4. Είσαι μια αχάριστη κακιασμένη μέγαιρα; Ε, καλά, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!

      5. Ταπεινή μου άποψη είναι να το κρατήσεις για πάντα. Είναι εξυπηρετικά όταν αδειάζουν από μπαταρία τα ασύρματα. Μπορείς να το χρησιμοποιείς μέχρι να φορτίσουν τα άλλα!

      ΥΓ. Ήλθα η δόλια η μελιστάλαχτη!
      Και μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι εσύ ήσουν που πάρα λίγο να πιαστείτε καούκα με καούκα με την Χριστίνα (την επονομαζόμενη και Λεκάνα) στην δημοπρασία για το βρακί του Delirium Tremens! Το πόσο το είχα διασκεδάσει, δεν περιγράφεται! Ακόμα γελάω με εκείνα τα σχόλια που αφήνατε η μία στην άλλη!
      Καλώς σε βρήκα, έστω και μετά από τόσο καιρό!

      Διαγραφή
    3. Την άξιζε τη καούκα το βρακί,να τα λέμε και αυτά! Αλλα παρότι έδωκα όλη μου τη προίκα η έρμη η κορασίδα,δε το απέχτησα ποτές! Αλλα επειδή δε το απέκτησε ούτε Αυτή,νιώθω λίγο καλύτερα η μνησίκακη!

      Διαγραφή
  2. Οι καλικατζαροι δε φευγουν ποτε. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύσσωμη η ομάδα του Σιγά τ' αβγά, σου εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύσσωμη η ομάδα του hmmy and the city (δηλαδη το σαλιάγκι και το πλυντήριο,για να σου λυθεί και η παλιά απορία. Είμαστε δύο απο τον ίδιο λογαριασμό και απλά υπογράφουμε η μία ώς σαλιάγκι και η άλλη ως πλυντήριο για τους δικους μας παλαβιαρικους λογους!ΚΑτα βάθος είμαστε και μεις καλικάτζαροι,μη νομίζεις) σας εύχονται: ΚΑλή πρωτοχρονιά!!!! (πάντα μπροστά στις ευχές ειμαι η άτιμη,έστω και ημερολογιακά!)
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    2. Μιλ μερσί για την διευκρίνηση περί σαλιαγκίου και πλυντηρίου, αγαπητή Ρόζα-Σαλιάγκι!
      Ευτυχές το νέον έτος!

      Διαγραφή