Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εκλογες vs Σαλιάγκι

Είχα πει και πιο παλιά οτι το σπίτι μου είναι απέναντι απο τα γραφεια του ΚΚΕ αλλα δεν είχα αναφέρει ποτέ οτι είναι επισης παραδίπλα απο το πολιτικό γραφείο ενος πρωην βουλευτη της ΝΔ και πλέον υποψήφιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ,το εκλογικό κέντρο της ΝΔ,τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και τέλος είναι επίσης κοντά στην κεντρική πλατεία που γίνονται όλες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις!

Είναι κεντρικό το σημείο και παρότι ο ένας ρίχνει αυγα στο γραφείο του άλλου(εννιοτε μουτζοπιάνονται και λίγο) συνεχίζουν να βρίσκονται στα ίδια μέρη εδω και χρόνια! Το θέμα ειναι γιατι εγω βρίσκομαι εδω,αλλα αυτο ειναι μια άλλη ιστορία που καλύτερα να μην τη συζητήσω!

Θεωρητικά οι εκλογές είναι κάθε 4 χρόνια,πρακτικά μας έχουν βάλει να διαλέξουμε ποιος βλαμμένος θα  μας κυβερνήσει κάμποσες φορες!
Συγκεκριμένα:
16 Σεπτεμβρίου 2007

Τότε έγιναν οι βουλευτικές εκλογές που εμενα με πέτυχαν στο 2ο έτος σπουδών μου μέσα στην εξεταστική του Σεπτέμβρη! Με έχουν βάλει στόχο λέμε!



  • Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ


Την επόμενη μέρα απο αυτή τη συγκέντρωση εγω έδινα java! Έχω κατεβάσει θεους και δαίμονες σε καντήλια γιατι απο τις 5 το απόγευμα ,είχαν βάλει στο τερμα τα μεγάφωνα με μουσική! Θα μπορούσα να το έχω απολαύσει καθοτι fan του θεοδωρακη αλλα με πέτυχαν σε αδύναμη στιγμή! Άσε που μετά σταμάτησαν οι μουσικές και μιλούσαν κιόλας!Μεγάλη φρίκη είχα ζήσει εκείνο το βράδυ!


  • Συγκέντρωση στο πολιτικό γραφείο της ΝΔ

Η επόμενη μέρα είχε για μένα εξέταση σε τηλεπικοινωνίες,ομως αυτο άφησε παγερα αδιάφορους τους ψηφοφόρους της ΝΔ! εκείνη τη μέρα έμαθα και το hitακι
Περιττό επίσης να πώ οτι ΚΚΕ-ΝΔ έκαναν αγώνα για το ποιος θα ακουστεί περισσότερο! οπότε παρότι δεν είχαν ταυτόχρονα συγκεντρώσεις,έβγαζαν ένα μεγαφωνάκι να παίξουν λίγη μουσικούλα να γουστάρουμε! Οπότε μπορεί να ακούγαμε υμνο ΝΔ αλλα είχαμε και έναν Μπιθικωτση απο πίσω μουσικό χαλί! 

  • Ημέρα εκλογών
       Αυτη η μέρα με βρήκε μπροστά απο ένα βιβλίο κυκλωμάτων! Τους ψηφοφόρους της ΝΔ τους βρήκε στο εκλογικό γραφείο να πανηγυρίζουν απο τις 7 που είχαν βγει τα exit polls! Η μουσική επένδυση της βραδιάς ηταν η ίδια μόνο που τώρα είχε επιπλέον και τύπους με σφυρίχτρες και κορνες αυτοκινήτων!  Αυτη η δουλειά συνεχιζόταν απο τις 7 μέχρι τις 12! Και κάπου εκει πιστευετε,ανόητοι αναγνώστες, οτι τελείωσαν τα βάσανα έ??? χα χα χα 
      Ολοι οι βλαμμένοι τη κάνανε για το γραφείο του βουλευτή που κατα πάσα πιθανότητα είχε βγεί! Το πρόβλημα ήταν οτι δεν ήξεραν σίγουρα αν είχε βγει,να χαρουν μια και καλη να ησυχάσουμε! Η ώρα ήταν 2 τα ξημερώματα και αυτοι ακόμα σφύριζαν και κόρναραν! Εγώ μπροστά απο τον διαιρέτη τάσης να έχω πάθει μια απελπισία! Κάτι λοιπόν τα κυκλώματα,κάτι οι πανηγυρισμοι  ΘΟΛΩΣΑ!!! 
Κατεβαίνω κάτω στις 2 και πλησιάζω έναν μπάτσο και ακολουθεί ο εξής διάλογος

Σαλιάγκι: Θα συνεχιστεί πολύ ώρα αυτο το πανηγυράκι?????
Εκπληκτος Μπατσος: ποιο πανηγυράκι?
Σαλιάγκι: Αυτο με τις κόρνες και τις σφυρίχτρες!! Απο το απογευμα χαίρονται! είναι ώρα κοινής ησυχιάς! Έχουμε δουλειές αυριο!
Εκπληκτος Μπάτσος: Δε μπορούμε να τους πούμε τίποτα! μια φορά στα 4 χρόνια γίνεται!
ΣαλιάγκιΤοΕξοργισμένο: Αυτες ήταν πρόωρες! Δε πιάνονται!

     Και αποχωρώντας βλέπω ένα αυτοκίνητο με σημαίες παντού να στρίβει κορνάροντας και φωνάζω στο μπάτσο σαν άλλος Αρτέμης Μάτσας     "Νααααααα και αυτός κάνει φασαρία!"

     Ο μπάτσος σταμάτησε το αυτοκίνητο και γω γεμάτη ικανοποίηση επέστρεψα στον διαιρέτη τάσης μου!

4 Οκτωβρίου 2009
        Τους την έσκασα! Η εξεταστική νομίζω είχε τελειώσει και όποτε έβλεπα οτι έπαιζαν συγκεντρώσεις και τέτοια την έβγαζα στο σπίτι του πλυντηρίου! Για να μη σχολιάσω οτι βγήκε το ΠαΣοΚ που είχε τα γραφεία του 2 τετράγωνα πιο κάτω οποτε οι ΝΔ και έτσι είχαν λουφάξει και τους Πασοκατζήδες δεν τους άκουγα τόσο!!!!


Εκλογές 2012

      Σας την έσκασα ξανά! Θα πάω να ψηφίσω στη Σαλιαγκοπόλη οποτε όποιος κι αν βγεί, τουλάχιστον δε θα με ενοχλήσει ηχητικά! Μέχρι στιγμής έχω ζήσει μόνο μια συγκέντρωση της Δημοκρατικής συμμαχίας που ομολογώ οτι με έκανε να γελάσω πολύ! Είχε έρθει και η Ντορα καλε εδω και είχαν κλείσει και το δρόμο!!! Τρεις κι ο κούκος μαζεύτηκαν έτσι για να γουστάρουμε! Αλλα έκαναν και αυτοι πολύ κέφι! Λυσσάξανε απο τις 7 και είχαν φέρει και τοπικό συγκρότημα για παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί!!! 

      Και που λέτε,έπαιζαν τα παραδοσιακά εδω τραγούδια, που εμενα μου γυρνάει και λίγο το μάτι οταν τα ακούω παραπάνω απο 15 λεπτά χωρίς αλκοολ να τρέχει στις φλέβες μου(αντιλαμβάνεστε που πήγε το μάτι!) και εμβολιμα έπαιζαν και σποτακια με τη Ντόρα να μας λέει διάφορα! Το καλύτερο όμως ήρθε οταν ξεκίνησε η ομιλία που βγήκε μια και άρχισε να λέει τα ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου με τέτοια χάρη...με τέτοιο σκέρτσο... που νόμιζες οτι παρουσιάζει καλλιστεία και αυτες ήταν οι φιναλιστ!

     Ε μετά τα ξέρετε! Βγήκε η Ντόρα,μας χαιρέτησε,πέταξε και μια μπιχτή για τον Σαμαρα και την κυβέρνηση του πατέρα της! Εγω θέλοντας και μη την άκουγα και όποτε με σύγχιζε έριχνα και ένα βρίσιμο μόνη μου στο σπίτι! Οι γείτονες πρέπει να με έχουν περάσει για τρελλή αλλα δε μας πολυπειράζει αυτο! Και στο τέλος φώναξε και αυτή όλα τα ονόματα των υποψηφίων της και τους κάλεσε στη σκηνή! Πλέον στη φαντασία μου η εικόνα των υποψηφίων-καλλιστεια είχε καρφωθεί για τα καλά!
Απο δω τα κορίτσια μας!!! ψηφίστε τα!!!

 Άντε να δούμε τη συνέχεια!θα σας κρατώ ενήμερους! κάπου πρέπει να πω τον πόνο μου και γω!

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς
--Σαλιάγκι

12 σχόλια:

  1. Ρε σαλιάγκι, τι παράδεισος που ήταν το σπίτι μου? Μακρυά από τα πάντα!Την ιστορία με τον μπάτσο την θυμόμουν προχθες αρτεμάκη μου.. Το δε χιτάκι της ΝΔ είχε διαγραφει (δυστυχώς) από το μυαλό μου..
    (ασχετο, αλλα το είδα στον ύπνο μου ότι θα έγραφες ανάρτηση...Το χάρισμά μου ξαναχτύπησε. Αλήθεια τι λέει για αυτό ο ονειροκρίτης της σαλιαγκοΜαμας?)
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Σαλιαγκομάνα λέει : ΠΟΤΕ ΜΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ! δεν την άκουσα όμως!!!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  2. Ρε σαλιάγκι, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν.
    Εσύ γιατί συνεχίζεις να μένεις εκεί με τους τρελούς;
    Με μπερδεύεις....χεχεχε
    Πάντως διαβάζοντας το κείμενο γέλασα πολύ...
    Εσύ πάλι που τα ζούσες δεν το νομίζω...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκλογές είναι λές,κάθε 4 χρόνια γίνονται,θα τελειώσουν! Αλλα έχουμε ξεσκιστεί στις πρόωρες!
      Να σου πώ όμως την αμαρτία μου,τη γουστάρω και λίγο αυτη την τρέλλα η ανωμαλιάρα! Μου προσφέρει ιστορίες να χω να λέω!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  3. μ να σου πω καλυτερα να μενεις εκει παρα , κει που εμενα εγω που μονο πακιστανικα ακουγες , αφου οταν ακουμε ελληνικα παιρναμε αγκαλια τον ελληνα τον φιλαγαμε σταυρωτα , πατριδα ελληνας φωναζαμε χαχα
    εκλογες ειναι θα πεερασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις και δω που μιλάνε ελληνικά πάλι λένε κάτι άγνωστες λέξεις: δομημένα ομόλογα,PSI,spreads,οπορτουνισμός!!
      Κόλαφος σου λέω η κατάσταση!! Κόλαφος!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Είναι κάτι που γίνεται κάθε 4 χρόνια θεωρητικά μια Κυριακή και γιαυτο τα σχολεία που είναι εκλογικά κέντρα μένουν κλειστά την παρασκευη και το Σάββατο!
      (Ας κρατήσουμε το θετικό των εκλογών!)

      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  5. ΣΥΓΓΝΩΜΗ έχετε εκλογές και δεν μου έχει πει κανείς τίποτα??? Θα σας σκίς ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήθελα να το μάθεις απο μένα και μάλιστα μαυτο το τρόπο...αλλα ναι! είναι αλήθεια! Έχουμε εκλογές! Βουλευτικές κιολας,μη μπερδευτείς!
      --Σαλιάγκι
      Και μη ξεχάσω: Η Μενεγάκη πλέον κάνει μεσημεριανή εκπομπή και όχι πρωινο!Σε τάραξα? πές μου!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
  6. φονικέ μπανανοσάλιαγκα γιατί δεν έμενες με το πλυντήριο? νόμιζα ότι μένατε μαζί από την αρχή
    αφού δεν πέταξες τίποτα από το μπαλκόνι τόσα χρόνια μιλάμε ότι έχεις μεγάλη αυτοσυγκράτηση, θα έκανες υπερήφανο τον μίστερ Μιγιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω αυτοσυγκράτηση,απλά δε ξέρω καλή βολή απο παράθυρο! άσε που έχω και 1 πολυκατοικία λίγο στη γωνία και με εμποδίζει!
      Με το πλυντήριο φέτος μείναμε μαζί,ουσιαστικά βέβαια μέναμε μαζί πάντα αφου την έβγαζα στο σπίτι της μερα και νύχτα για βδομάδες!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή