Κυριακή 22 Απριλίου 2012

To θεριό vol2!!!

Helloooooo!!!!! Μας θυμάστε? Όχι, ε? Καλά θα το δεχτώ, εδώ κοντέψαμε εμείς να μας ξεχάσουμε... Χαθήκαμε ελαφρώς, αλλά γινήκανε πολλά στο ενδιάμεσο (συμπεριλαμβανομένης μιας εκδρομής στα χιονισμένα όρη την οποία απειλήστε το σαλιάγκι να σας την πει, θα την απολαύσετε πιστέψτε με, και μιας αποφοίτησης και φυσικά του Πάσχατος, της ετήσιας γιορτής της γενοκτονίας αρνιών και κατσικιών) Και μιας και το θυμήθηκα χρόνια πολλά να ζήσουμε να τρώμε τετράποδα και να πίνουμε τον κ***, ουπς, το κρασάκι μας ήθελα να πω!



Παρένθεση
Μαζί με εμάς φέτος έκανε ανάσταση και το ομορφόσκυλό μας που λες σαλιάγκι και, μεγάλη παρασκεύη, μαζί με τα διάφορα άντερα, συκώτια, ξεπετσιασμένα κατσίκια και κομμάτια σκέπης (εγώ δεν ήξερα τι είναι αυτό, αλλά έμαθα φέτος! Τελικά δεν ξέρω αν ήθελα να το μάθω..) κυκλοφορούσε στην κουζίνα και ένα κεφάλι (μάντεψε τίνος) με μια γλώσσα να βγαίνει στα πλάγια από ένα στόμα με πανστραβα δόντια. Και αυτό εγώ τώρα έπρεπε να το δώσω στο ομορφόσκυλο. Φυσικά και ανέλαβε η πλυντηριομαμά (γιατί ούτε και η τζαζλοΑδερφή θα το ακουμπούσε) και το ομορφόσκυλο έμεινε μόνο του στο μπαλκόνι με το κεφάλι να τα πούνε τετ-α-τετι.. Μετά από ούτε μισάωρο είχαν μείνει μόνο η γνάθος, κάτι δόντια και ένα κόκκαλο από το καπάκι του κεφαλιού... Μετά από αυτό αποφάσισα να διατηρούμαι σε απόσταση από το ομορφόσκυλο. Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα τι κάνει η Γάτα?
Κλείνει η παρένθεση

Παρόλα αυτά το θεριό στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι το ομορφόσκυλο. Κατα την διάρκεια των φοιτιτικών μου χρόνων είχα μαζέψει κάτω από το κρεβάτι μου το μισό δάσος του Αμαζονίου σε περιοδικά, εφημερίδες, σημειώσεις, βιβλία, κούτες από υπολογιστές και τετράδια. Προσωπικά υποστήριζα ότι ζούσε και μια μεγάλη μπλε δράκαινα εκεί κάτω (το θεριο!). Μέχρι που μια μέρα έσπασε ένας σωλήνας και έγινε του Νώε στο σπιτικό μου.. (Φήμες λένε ότι έπεσε τόσο νερό στο σπίτι εκείνη τη μέρα που επηρέασε την στατικότητα του κτιρίου!!) Εκείνη την μέρα, μαζεύοντας τα νερά με την σφουγγαρίστρα και σιχτιρίζοντας συνάμα όλα τα θεία που ήξερα και δεν ήξερα, αποφάσισα ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω ποτές ως αποθήκη τον χώρο κάτω απο το κρεβάτι.. Ανόητη παιδούλα...

Και ήρθε η αποφοίτηση και η επανασύνδεση με το πατρικό σπίτι και το εφηβικό δωμάτιο.. Δωμάτιο, που λέει ο λόγος γιατί τα τελευταία χρόνια είχε γίνει η τέταρτη(!!!!!!!) αποθήκη του σπιτιού μας..Υπήρχε χώρος μόνο για να κάνεις ένα βήμα μέσα και να πηδήξεις στο κρεβάτι από την πόρτα..
Με πιάνει η απελπισία μου η μαύρη που λες σαλιάγκι ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ το πάτωμα του δωματίου μου μέχρι που έρχεται ο πλυντηριοΜπαμπάς και πετάει την φαεινή ιδέα: Ας καθαρίσουμε την αποθήκη Νο2!! Και να μπουν εκεί τα πραγματά μου. Ούτως ή άλλως η αποθήκη εχει μέσα παζλ και παιχνίδια από τα βρεφικά μου και της τζαζλοΑδερφής μου χρόνια. Μου φάνηκε καλή ιδέα στην αρχή, θα το ομολογήσω. Και το δέχτηκα. Επρεπε κάποια στιγμή να πεταχτούν κι εκείνες οι συφοριασμένες οι μπάρμπι που ποτέ δεν εκπλήρωσαν τον ρόλο ύπαρξής τους (τουλάχιστον όχι στα δικά μου χέρια). Και φοράω που λες το φακιόλι (στην μούρη για να μην εισπνέω την σκόνη) και κάνω βουτιά στο χρονοντούλαπο!

Ετσι την θυμάμαι την σκηνή πλέον όταν προσπαθώ
να θυμηθώ πώς αρχισαν όλα...


Απολογισμός αποθήκης Νο2:

  • Ενα αποξηραμένο μπανανόφλουδο
  • Ένας άμοιρος χρυσομπούμπουρας που πέθανε μπλεγμένος στις τρίχες μιας πριγκήπισσας
  • Ενα σωρό πανάθλιες μπομπονιέρες γυάλινες/πήλινες/ξύλινες/πλαστικές που, μα τον τουτατη, θέλω να ανακαλύψω ποιός τις είχε διαλέξει για τα τέκνα του και να τους τις φέρω στο κεφάλι για την ασχήμια με την οποία με φέραν σε επαφή
  • Κομμάτια από τουλάχιστον 15 παιδικά πάζλ ανακατεμένα μεταξύ τους 
  • Επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ, τετράδια ακουαρέλας (μα τι υπέροχη λέξη), 2 κουκλόσπιτα, ενας σκασμός λούτρινα ζωάκια και κούκλες
  • Φωτογραφίες από τα λυκειακά χρόνια της πληντυριοΜαμας
  • Όλα τα σχολικά βιβλία της πληντυριοΑδερφής
  • Περιοδικά του '88 και βγάλε...
  • Βιβλία για αναγνώστες από 2 έως 102 χρονων
  • Κασετες με παιδικά παραμύθια και όχι μόνο
  • Και φυσικά ενας τόνος ΣΚΟΝΗ!!!!!!!
Στην μέση της εξόρμησης στην αποθήκη είναι που η πλυντηριοΜαμα λέει την άλλη καταπληκτική ιδέα! Πρεπει να καθαρίσουμε και την αποθήκη Νο3 γιατί είναι μεγαλύτερη και θα χωράει περισσότερα πράγματα να βάλεις. Και πάλι εγώ δεν το σκέφτηκα πολύ και όρμηξα μέσα.


Απολογισμός αποθήκης Νο3:


  • Όλα τα σκεπάσματα των επικών Χριστουγέννων του 2008!
  • Όλα τα δικά μου σχολικά βιβλία (και στεναχωρέθηκα που δεν τα βρήκα στην αποθήκη Νο2..)
  • Όλα τα πρόχειρα ρούχα του πλυντηριοΜπαμπά, της πλυντηριοΜαμας, της τζαζλοΑδερφης και τα δικά μου από το 1996
  • Κουρτίνες να καλύψουμε όλη τη Βουλή και να περισσέψει και ύφασμα για το υπουργείο παιδείας.
  • Τα μαξιλάρια από έναν 3θέσιο, έναν 2θέσιο καναπέ και μία πολυθρόνα (χωρίς τους καναπέδες και την πολυθρόνα)
  • Βαλιτσες που τους έλειπε το ένα ροδάκι, το ένα χερούλι, το ένα φερμουαρ, τσάντες ταξιδιού, σακοι, γύλια, δισάκια, σχολικές, και όλων των ειδών οι τσάντες.
  • CD, περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες
  • 2 καραμπίνες των παππούδων μου και κάτι σφαίρες. Η μία εκ των οποίων ήταν και μεγαλύτερη απο εμένα σε ύψος. Εκεί είναι που αποφάσισα να βγω και από την αποθήκη Νο3 και να θαυμάσω το χάος που είχα δημιουργήσει.


Παρένθεση
Αυτό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι είχα ήδη βγάλει έξω από το δωμάτιο μου έξι κουτιά και πράγματα για να ανοίξω χώρο. Και το δωμάτιο μου είναι δίπλα στην αποθήκη Νο2, που είναι δίπλα στην αποθήκη Νο3...
Κλείνει η παρένθεση

Σε αυτήν την φάση λοιπόν, όλος ο χώρος έχει καταληφθεί από τα παραπάνω (και άλλα τόσα) πράγματα σε στοίβες παντού! Τα μικρά χάη της κάθε αποθήκης ενωθήκανε σε ένα τιτανοτεράτιο και έτοιμο να μας καταπιεί όλους μέσα του, Χαος! Άρχισα να καταλαβαίνω τις θεωρίες που άκουγα μέχρι τώρα για αυτό. Το ένιωσα να με κοιτάζει. Το πλησίασα παραπάνω από όσο έπρεπε και με βεβαιότητα μπορώ να δηλώσω ότι αν παραπλησιάσεις σε καταλαμβάνει ένα αίσθημα απελπισίας και κατάθλιψης συνάμα. Και μέσα σε όλα αυτά έχω αποκτήσει μόνιμο αναπνευστικό πρόβλημα από τον όγκο της σκόνης που έχει μπει στο πνευμόνι.. Προσπάθησα να το βγάλω και φωτογραφία με μια αναλογική φωτογραφική που βρήκα μέσα στην αποθήκη Νο3 και, αν όντως είχε φιλμ και βγηκε κάτι, θα σας το ανεβάσω να το δείτε κι εσεις.. Είναι εμπειρία!





Και ενώ βίωνα όλον αυτόν τον χαμό και πάλευα με το θεριό που είχε καταπνίξει το σύμπαν, μαθαίνω και τα του Μητροπάνου!! Πληγώθηκα ρε σαλιάγκι! Και για τον αναγνώστη που δεν έχει διαβάσει ποτέ το πρώτο μας ποστ να αναφέρουμε ότι δεν λένε καμία από εμας Ροζα, αλλά το όνομα το πήραμε εξαιτίας του τραγουδιού, όταν η φράση 'συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λενε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί' δεν ήταν άλλος ένας στίχος, αλλά πια βίωμα! 

Είχα ονομάσει το 1ο μου φλασάκι Ροζα, είχαμε οραματιστεί τις πράσινες κουρτίνες που θα έβαφε το σαλιάγκι αν μαλώναμε γιατί είναι το χρώμα που μισώ, είχαμε φανταστεί να τραγουδάμε με φόντο τον λευκό πύργο το σ'αναζητώ, είχα κάνει ταξίδι με ένα καρπούζι αγκαλιά μέσα σε ένα αγροτικό με μουσική υπόκρουση το ακόλουθο:


Για να μην σχολιάσω τον πλυντηριοΜπαμπά και την δικιά του αγάπη για τον Μητροπάνο. Τραγούδησε το σάουντρακ σε πολλές στιγμές της ζωής μας..

Και εδώ λέω να σταματήσω με το σεντόνι (βρήκα και από αυτά στην αποθήκη Νο3) και θα σας αφήσω με την υπόσχεση να μας ξαναδείτε σύντομα και πιο συγκροτημένες σε σκέψεις από ότι σήμερα. (Μάλλον το Χάος κατέλαβε και το μυαλό μου!!!!Βοηθειαααααααααα)

ΥΓ1: Λες σαλιάγκι να κάνω ηλεκτρονικό παζάρι? Να βγάλω φωτογραφίες από τα πράγματα στις αποθήκες και όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει? Μπας και βρεθεί και λίγος χώρος για τα άμοιρα τα πραγματάκια μου που έχω αποχωριστεί εδώ και ένα χρόνο και δεν βρίσκω που να τα βάλω..

ΥΓ2: Σου έχω πει ποτέ την θεωρία της πληντυριοΜαμας, ότι ο Λαζόπουλος είναι κατσικοπόδαρος και όποιον έχει βγάλει στην εκπομπή του τον κλαίμε μετά από λίγο καιρό? Και ο Παπάζογλου και ο Ρασούλης μόλις είχανε περάσει απο αφιέρωμα τσαντιριού πριν τους χάσουμε! Να ενημερώσουμε τον Θοδωράκη να προσέχει, μην απαντήσει σε καμιά τέτοια πρόσκληση θετικά και μετά έχουμε και αλλα...

ΥΓ3: Το ξαναδιάβασα, είναι χάος, αλλά δεν το διαγράφω. Τόση ώρα το έγραφα. Σας ζητάω συγγνώμη για αυτό!

ΥΓ4: Μοιάζει σαν να ζω σε κάστρο με τόσες αποθήκες και πράγματα!!! 

ΥΓ5: Κουίζ! Πόσες φορές έγραψα την λέξη 'χάος'?




11 σχόλια:

  1. α οχι επειδη εσυ ελειπες τοσο καιρο νακαθησω να διαβασω ολο αυτο, θα σε διαβασω σε συνεχειες.
    αντε τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις και εσύ τα δίκια σου! Και καθόλου να μην το διαβάσεις δεν πειράζει μανα μου. Αρκεί που πέρασες μια βόλτα.. (Μήπως να το χωρίσω σε ενότητες με τίτλους να διαλέγεις ποιό σε βολεύει?)
      --πλυντήριοΤοΦλύαρο

      Διαγραφή
  2. Απ' όλο το σεντόνι μου έμεινε πολύ σκόνη:P ναι καλέ αφού βήχω!
    Αγχος γιατί και γω έχω πράγματα για πέταμα...
    Και φυσικά ο Μητροπάνος που τον έκλαψα σα δικό μου άνθρωπο.
    Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτα τα, είναι λυτρωτικό!!!!
      Και που να δεις (μαλλον ακουσεις) τι φτάρνισμα έχω ρίξει τις τελευταίες μέρες...
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  3. Είναι στάνταρντ πράγματα αυτά...
    Και εγώ μόλις επέστρεψα την ίδια κατάσταση αντίκρισα, για αυτό με το που βρήκα δουλειά την έκανα με συνοπτικές διαδικασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστος!!!!! Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξε το partali!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε και νεότερη εξέλιξη! Μόλις μου ανακοίνωσε ο πλυντηριοΜπαμπάς ότι μια ιδέα που πέταξα κάποια στιγμή υπό την επήρεια των πρώτων 487 κιλών σκόνης του άρεσε και θα κάνουμε την αποθήκη Νο2 σκοτεινό θάλαμο!! Καλά να πάθω, να μάθω να μιλάω!@#$ Όχι τίποτα άλλο, αν γίνει αυτό και πάλι δεν θα υπάρχει χώρος για τα πραγματάκια μου! Δεν χωράω πουθενα...
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χωράς πουθενά!! Το χαν ζήσει και οι τρύπες πριν απο σένα! Για το ηλεκτρονικό παζάρι ήδη κάνω προσφορά για τα σκεπάσματα των τιμημένων χριστουγέννων του 2008 και για αντάλαγμα κερνάω τιμημένο μαχλέπι με την αυθεντική ghost busters συνταγή!!!
      Στην μάνα σου το είπατε οτι θα κάνετε σκοτεινό θάλαμο την αποθηκη νο2? χαχαχαχαχα Ζω για τη στιγμή που θα το μάθει!!!!
      --Σαλιάγκι

      Διαγραφή
    2. Τα σκεπάσματα δικά σου! Κατοχυρώθηκε! Δεν θα ξανακρυώσεις ποτέ.
      Και ομως η πλυντηριομαμά το πήρε ψύχραιμα! Μάλλον παίρνει και αυτή κρυφά ναρκωτικά...
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν, κράτα τις καραμπίνες και πέτα ΟΛΑ τα άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας χρειαστούν σύντομα λες, ε? Ψήνομαι!
      --πλυντήριο

      Διαγραφή