Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Play play play!!!!!

Με το σαλιάγκι είχαμε αποπειραθεί να δούμε κάποτε την ταινία over the hedge. Μείναμε στην απόπειρα μόνο, γιατί δεν είχαμε καλούς υπότιτλους, αλλά αυτό που έχουμε δει και θυμόμαστε από αυτήν είναι αυτή η σκατόφατσα:



να φωνάζει: play play play (δεν ξέρω αν μπορείτε να το ακούσετε..)
Αν την έχετε δει ξέρετε και πώς κάνουμε κάθε φορά που μας καλείτε να παίξουμε. Αν όχι, να την δείτε!!

Μας κάλεσες λοιπόν Αμερικλάνε και εμείς δεν θα σε απογοητεύσουμε.

Πλυντήριο:


Αγαπημένη στιγμή: Βράδυ. Ο ουρανός είναι κοκκινωπά φωτεινός. Το κρύο, όχι ανυπόφορο, αλλά έντονο. Η μυρωδιά του χιονιού ενισχύεται από κάθε 'φλουπ φλουπ' της νέας νιφάδας που πέφτει πάνω στο ήδη δύο μέτρα στρωμένο χιόνι. Κι εγώ ένας όρθιος χιονάνθρωπος (γιατί δεν θα προσβάλω ποτέ το χιόνι με το να ανοίξω ομπρέλα!) να περπατάω και να ακούω τον υπόκωφο ήχο του χιονιού που υποχωρεί κάτω από το βάρος κάθε βήματός μου.
Εναλλακτικά μια πιο καθημερινή στιγμή (που η τελευταία φορά που την έζησα δεν ήταν προ 8ετίας ) η πρώτη γουλιά του καφέ στον οργανισμό το πρωί!


Αγαπημένο Φαγητό: Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο.. Και μετά κάστανα στο τζάκι.. (σαλιάγκι, μου λειπουν τα χριστούγενναααααα) 

Αγαπημένο Άρωμα: Ό,τι μυρίζει γιασεμί.

Αγαπημένο γλυκό: Είμαι ταγμένη στην αναζήτηση της καλύτερης συνταγής μηλόπιτας ή οτιδήποτε γλυκού με μήλο (έχω μια για στρουντελ να δοκιμάσω και θα σας πω αποτελέσματα!) Και αναγκάζω και τους φίλους μου να τρώνε τις απόπειρές μου..


Αγαπημένο ποτό: Καφές!!!!!



Αγαπημένο βιβλίο: Απ ότι κατάλαβα μιλάμε μόνο για το έτος που μόλις πέρασε γιατί αν αρχίσω να απαριθμώ τις αγάπες την πατήσαμε.. Λοιπόν, το 2011 δεν διάβασα πολλά, αλλά ξεχωρίζει το άρωμα του ονείρου.

Αγαπημένη Έξοδος: Αυτή που είχε όλους τους φίλους (σχεδόν), κάτι πτυχία, γενέθλια, κρασί, γιαουρτλού, ρακόμελο, κορίτσια με μπικίνια, μπύρα και κάτι λίγα ακόμα που το κρασί δε με αφήνει να θυμηθώ.. Και του χρόνου!

Αγαπημένο Τραγούδι: Γιατί μου φτιάχνει το κέφι!



Αγαπημένη σειρά: House MD! Εχω μια μικρή αδυναμία στον Hugh (και ναι, ξέρω ότι ήταν ο πατέρας του ποντικομικρούλη!! Μην με πληγώνετε άλλο!)

Αγαπημένη διαδρομή: Ένα ξημέρωμα που με βρήκε στον δρόμο Λονδίνο-Εδιμβούργο! Μαγικές εικόνες από άλλη εποχή και αγαπημένος άνθρωπος στο τέλος αυτής.

Παίξτε το κι εσείς λοιπόν NamNaira, Vickyyy, Sewsome. Και όσοι υπόλοιποι επιθυμείτε. (το σαλιάγκι θα γράψει κι άλλους μην μου αγχώνεστε)

ΥΓ: Σαλιάγκι, έχει ξεκινήσει πάλι η χειμερινή κατάθλιψη!! Ετοιμάσου για τρελά γλέντια!

11 σχόλια:

  1. Θα παίξω! Θα παίξω! θα παίξω! (πλυντήριο, μη συγκίνησες. Και με το ζόρι συγκρατιέμαι να μη με πάρουν τα ζουμιά και αρχίσουν να τρέχουν οι μύτες και ξυπνήσω έναν από τους ελάχιστους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους...)

    Αγαπημένη στιγμή σε παλαιολιθική εποχή λίγο πριν την αρχή σιχαμένου πρωινού (μιλάμε για - 7παρά το πρωί... λίγο έλεος πια!)ταξιδιού:
    Η βαλιτσάρα μου αραγμένη δίπλα στο λεωφορείο. Ακόμη νύχτα, κρύο, ανάσες στον αέρα και τσούπ! Η από-πάνω-υπναρού να εμφανίζεται για τελευταία αγκαλιά, λίγα λεπτά για να μιλάμε βλέπωντας μάτια λίγο ακόμη και μια τελευταία αγκαλιά σφιχτή γιατί στριμώγνονταν όλα όσα δε χώρεσαν στα τελευταία λεπτά (έλα!παραδέξου το. Το ξέραμε πως ποτέ δε θα μας έφτανε η ώρα.)

    Αγαπημένα έβερ-γενέθλια:
    Πυρετός καταραμένος στο κορμάκι μου (οκ, το 'χω εύκολο. Κανείς δεν είναι τέλειος!!) έξοδος από το σπίτι με μαμά-κέρβερο το λιγότερο έναυσμα για 3ο παγκόσμιο (ο 4ος ξεκίνησε όταν αποφάσισα πως δε θα σπουδάσω σε πόλη 1ώρα μακρυά απ'το σπίτι.... σπαραγμός λέμε!). Πανελλήνιες στα σκαριά και διακανονισμός για εορτασμό γενεθλίων με ταξι-μεταφορά στο ήσυχο σπίτι του πλυντηρίου. Φίλοι που άλλοι μείναν και άλλοι… όχι κρυμμένοι στον πάνω όροφο να σκάνε μύτη τραγουδώντας και κουβαλώντας λουκουμαδότουρτα με κεράκια (νήστευα λέμε! Και μαζί μου…. Και αυτοί)

    Αγαπημένα μελαγχολική στιγμή στο Εδιμβούργο:
    Κλασσικό βρετανικό ταξί σταματημένο, ψιλόβροχο και μουντάδα και μια απ’ τις κλασσικές ασφυκτικές αγκαλιές. Ματιά γελαστά τις μαζί-Εντιμπρομέρες (συγνώμη για το λαχανόρυζο. Υπόσχομαι κάποια στιγμή να βελτιωθώ). Μάτια που ακολουθούν το ταξί. Στροφή. Μεταβολή και σπίτι, αγκαλιά με μια γραμμένη-ζωγραφισμένη καφέ πυτζάμα (δεν επέστρεψε ποτέ). Ρε πλυντήριο. Μη φεύγεις. Σαλιάγκι, σου τάζω πώς θα μαζευτούμε και θα κάνουμε βαρελάκια.

    Αγαπημένη στιγμή καλοκαιριού:
    Θάλασσα Χορευτού και βράδυ. Μπύρες που παγώνουν. Σλίπινγκ-μπάγκς για το ξημέρωμα. Γέλια. Μάτια να αλληθωρίζουν να πιάσουν 180 εύρος (μα είναι τόσο ωραία απόψε! Τόσο ωραία. Γίνεται να μην παγώσουμε όλοι μας;)

    Αγαπημένη επιστροφή από βιβλιοθήκη:
    2.15π.μ. Τελευταία ειδοποίηση για τους ενοχλητικούς (2-3 ήμασταν. Μη φανταστείς!) που καθυστερούν τους φύλακες της βιβλιοθήκης (Το ξέρω πως είχαν έναν ακόμη καλό λόγο να μισούν το ελληναριό που κατέκλυσε την πόλη τους. Αλλάάά ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΑΑΑΑΑΖΕΙ!! Ντιν-ντίίίίίν!!) Κρύο πολύ αλλά το άντεχα και ουρανός πορτοκαλί. Πλυντήριο: Χίονιζε!! Και ένα ολόκληρο πάρκο απλωνόταν μπροστά μου. Περπατούσα μόνη και ένιωθα κάτι που δεν ήταν χαρά. Ήταν γαλήνη. Ισορροπία. Άδειασμα. Μηδένιζα (ρισέτ να το πώ; :Ρ). Μηδένιζα ότι είχα ζήσει μέχρι τότε. Γύρω κανείς. Ήχος κανένας και το μόνο που ακουγόταν ήταν ο ήχος του χιονιού και μια ευγνωμοσύνη για το απλό και το όμορφο. Ναι. Άξιζε ότι ζούσα.

    Αγαπημένη στιγμή μηδενισμού:
    Λαπωνία. Τυλιγμένοι πατώκορφα με ρούχα σκι (όχι! Δεν ξέρω σκι. Παίζει να είμαι ο πιο επικίνδυνος και σκουντούφλης άνθρωπος σε τούτο το ντουνιά. Δε γλιστρώ με χάρη τις πλαγιές. Κουτρουβαλώντας μπορεί… χαριτωμένα και αέρινα όχι. Άσε που ούτε θέλω να σκεφτώ πόσο κόσμο θα αποζημίωνα για σωματική βλάβη. Ήμαστε για τέτοια τώρα; Εδώ μιλάμε για άνθρωπο με υπόλοιπο διαθέσιμο 0.28…Όχι! Μη λυπάστε! Τα ‘χω κάνει τα κουμάντα μου!! http://www.youtube.com/watch?v=E86a0ucfvDo Η φουρνάρισσα ήδη με συμπαθεί!) Επιστρέφω λοιπόν: Βράδυ. Μετά τις 12. Οδηγός για να μη χαθούμε και βήματα που βουτάν’ στο χιόνι μέχρι το γόνατα. Απομακρυνόμαστε τεχνητά φώτα. Πηγαίνουμε και πηγαίνουμε ώσπου για λίγο σκοτάδι και μετά όλοι ξαπλωμένοι για να χωρέσουν τα χρώματα τα σχήματα και όλη εκείνη η στιγμή μέσα μας. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσους πολλούς ανθρώπους να είναι τόσοι ήσυχοι. Νόμισα πως είχα δει πολλά σε ετούτη τη ζωή. Πώς στιγμές δυνατές υπάρχουν μα πως εκπλήξεις μεγάλες όχι. Πόσο λάθος. Πόσο. Βόρειο Σέλας και πίστη για άλλη μια φορά πως αξίζει τόσο πολύ να ζεις. Αρχίζω τη ζωή μου απ’ την αρχή.

    Αγαπημένο … όνειρο:
    Ρόουντ τρίπ με το αυτοκίνητό ΜΟΥ, το σκύλο στο πίσω κάθισμα, (Ναι. Το θυμάμαι πως ακόμη δεν έχω τίποτα απ’ τα δύο. Είναι θέμα χρόνου λέμε!) ανεξάντλητα αγαπημένους στα υπόλοιπα, μουσική, χάρτης και …. Βουρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ω ναι! Ξέχασα ακόμη 2!

    Αγαπημένη μέρα:
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Αγαπημένες ώρες της ημέρας:
    Από τη δύση και μετά!!!! Απανταχού νυχτοπούλια... ενωθείτε!

    σημ: Δεν είναι ανάγκη αγαπητοί πολυάριθμοι μπλόγκερς να διαβάσετε ετούτη την ανάρτησοσχόλιο. Είναι που απλώς εκμεταλλεύομαι τα κονέ με την εξουσία σε τούτο το ντουνιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει που στεγάζουμε τους δικούς μας τρελούς φίλους σε αυτό το μπλογκ! Σας υπόσχομαι να μάθω στη γυάλα να γράφει κανονικά ποστ, γιατί προφανώς και για αυτήν θα υπάρχει ένας φρουδικός, γιουνγκικός ή κληρονομικός λόγος για τον οποίο το να γράφει της κάμει καλό! Μην την παρεξηγήτε, δεν είναι ΗΜΜΥ, είναι όμως που κάνει πολύ παρέα με τα ΗΜΜΥ (εμάς ντε!) τελευταία και έχει γίνει έτσι.. (εσύ να τα βλέπεις αυτά Vickyyy που πας και μπλέκεις..)
    1ον, εμείς τρώγαμε και μιλφέιγ, σιγά μην νυστεύαμε μαζί σου..
    2ον, βαρελάκια! βαρελάκια! Και το λαχανόρυζο ήταν επιτυχία! Συγκλόνισε την Αμερικανίδα, δεν το άντεξε το πολιτισμικο σοκ!
    3ον, σαλιάγκι, εγώ της το έμαθα το ρισέτ!!! Ακολουθεί μάθημα για δυαδικό σύστημα!
    4ον, θα πάω κι εγώ ρε Λαπωνία! Θα τα καταφέρω! Θα είναι τότε που δεν θα ξανακουσετε από εμενα γιατί δεν ξαναγυρνάω από εκει!
    5ον, και απόχες να κρέμονται έξω από το παράθυρο για το σαλιάγκι...
    Όποιος άλλος αναγνώστης θέλει να παίξει με τις απο πάνω ερωτήσεις ή και με δικές του ας οργιάσει! Στο τέλος της βδομάδας θα σας κάμουμε ψυχολογική ανάλυση..
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε έλεος! Έχετε κ εσείς το κολπάκι με την απάντηση στα σχόλια??? Πε ρε, τελείωνε πε πως μπαίνει!!!

      Διαγραφή
  4. Αμερικλάνε αλήθεια σου λέω, ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!! Αν δεν το παρατηρούσες εσύ δεν θα το έβλεπα! Σήμερα μπήκε! Περίμενε και θα σου έρθει μάλλον.. Κάνε και κανένα update του browser σου ( εγώ χρησιμοποιώ firefox) (τι ΗΜΜΥικη απάντηση θέ μου!)
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη Πλυντήριο,αν έχεις νοσταλγήσει το κρύο απλα έλα στο σπιτικό μας!Τουτη τη στιγμή που σου γράφω φοράω ένα πουλόβερ,μια μάλλινη ζακέτα,μια ρόμπα,μια κουβερτουλα και τα γαντάκια που μου κανε δώρο η μάνα σου!
    Πόσο μου άρεσε το τραγούδι για τον καφέ! Όσο για την αγαπημένη σου έξοδο,όπως την περιέγραψες πιο πολύ για ομαδικό όργιο μοιάζει παρά για εορτασμό γενεθλίων/πτυχίων!
    Φίλη Γυάλα, δικαίωμα στο "Γιατί έτσι"! Αλλα ρίξε και κανέναν ύπνο γιατί δε σε βλέπω καλά! Τώρα ξεκίνησες με το ρισετ και το σχόλιο 1500 λέξεων,σε λίγο θα σου μάθει η άλλη δυαδικό συστημα! θα λαλήσεις εντελώς η δόλια η απλήρωτη δασκάλα! Ασχετο αλλα εμένα μου άρεσε η αγαπημένη μελαγχολική στιγμή στο εδιμβούργο,ήμουν τόσοο κοντα στο να τη ζήσω και ταυτόχρονα τόόόόσο μακρια!!! Δε πειράζει περιμένω τη βόλτα με το αυτοκίνητο το σκύλο και την απόχη!
    --Σαλιαγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξέχασα να πώ: Αγαπημένη μερα η Παρασκευή???και γω αν την παρασκευη πήγαινα δεληβοριά,αγαπημένη μέρα θα την είχα! Σας κάρφωσα και τις 2 για να μάθετε! Σας μισώ!πάω να κρυφτώ κάτω απο το πάπλωμα,μπας και ζεσταθω! Άσχετο: Πλυντήριο,το σφουγγαράκι για τα πιάτα το αγόρασες εσύ κόκκινο ή κοκκίνησε απο την ντροπή του που έμεινε στην κουζίνα μου?

      Διαγραφή
    2. Κόκκινο ήτανε και το αγοράσαμε μαζί στο τζάμπο ανόητο σαλιάγκι! Δευτέρα πάμε Σωκράτη, μόνο αυτό σε λέω!! Το σλίπινγκ μπάγκ το πήρες? Μπες και σε αυτό να ζεσταθείς καλά! Κουράγιο, έρχομαι! (Κάποια στιγμη.....) Και παίξε κι εσύ!!!!
      --πλυντήριο

      Διαγραφή
    3. θα παίξω!!!
      Πληντύριο φέτος έφαγα πρώτη φορά σελινάτο και ξετρελάθηκα! Σαν να ξεπρόβαλλε δειλά δειλά και η ρομαντική σου πλευρά με την "αγαπημένη διαδρομή"!

      Διαγραφή
    4. Εγώ χρόνια δηλώνω ρομαντική, κανείς δεν με πιστεύει.. Ασε που πιστεύω ότι και τον πιο σκληροπυρηνικο τον λιώνει η θέα της σκωτσέζικης εξοχης!
      --καταθλιψιασμένοΠλυντήριο

      Διαγραφή
  6. Θα παίξω! Ω γιές! Πλυντήριο το πρασοσέλινο είναι ωραίο και με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ αντί για χοιρινό! Σαλιάγκι είσαι θησαυρός, σε ευχαριστώ, έχω κολλήσει με αυτό που ήταν αναμενόμενο να κολλήσω, άφησα και τα goo για λίγο (αλλά θα είναι πάντα εκεί)
    Πλυντήριο τι γαμάτο το τραγουδάκι για τον καφέ! Γλυκά μου HMMY θα τα ξαναπούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή