Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μωρή κακομοίρα...



Εσυ κακομοίρα που αγόρασες 10 κιλά μακαρόνια το Σαββατο για να έχεις καβάτζα σε περίπτωση πτώχευσης,θέλω να μου απαντήσεις: πιστευεις οτι αν τα πράγματα πάνε τόσο σκατά που να σου χρειαστούν οι προμήθειες για τον πόλεμο,θα χεις λύσει το πρόβλημά σου με 10 πακέτα σπαγγετι νο6??? Τις ίδιες γάτες θα τρώμε,μωρή κακομοίρα, αλλα επειδή εσυ είσαι και ηλίθια δε θα σου δώσω απο τις δικές μου! Να πας να βρεις δικές σου!

Εσυ,κακομοίρα, που τρέχεις πανικόβλητη σα τη κατσαρίδα που τη κυνηγάς για να τη ψεκάσεις. Δείξε λίγη ψυχραιμία! Αλήθεια! Μόνο λίγη ψυχραιμία χρειάζεται!

Ναι,ναι! Για σένα λέω..για σένα που χθες παραδέχτηκες οτι τα χρήματα που έτρεξες να σηκώσεις απο τα ΑΤΜ ήταν τα 800 ευρώ του μισθού σου που μπήκε και οτι δεν έχεις τίποτε άλλο στη τράπεζα γιατί πληρώνεις και το δάνειο. Τι ακριβώς πήγες να σηκώσεις και γιατί? Θελω να μάθω το γιατί στήθηκες για ώρες έξω απο τα ΑΤΜ και γιατί ξόδεψες όλη τη βενζίνη, με την οποία φούλαρες το αυτοκίνητο για να μη ξεμείνεις τώρα που θα γίνει το μπαμ, στο να ψάχνεις μηχάνημα που έχει λεφτά στο λεκανοπέδιο.

Εσυ η άλλη η κακομοίρα εκει στον Περισσό...για τον Βελουχιώτη περίμενες 60 χρόνια για να τον αποκαταστήσεις. Τώρα πόσα θα περιμένεις? Μια φορά ,γαμώ τη πουτάνα μου γαμώ, συγχρονίσου με την ιστορική αναγκαιότητα και μη γίνεσαι κατώτερη των περιστάσεων.

Μπορείς να αποφασίσεις οτι θα μείνεις σταθερός στη καθαρότητα των αποψεων σου.Μια καθαρότητα για την οποία μιλάς κάθε βράδυ πίνοντας μπύρες στη πλατεία Μαβίλη με αλλους 5 ομοιδεάτες σου. Είναι η ίδια καθαρότητα που σου δίνει το προνόμια να πεις "εγω τα έλεγα..." και να βγεις για άλλη μια φορά εσυ άμεμπτος. Άμεμπτος αλλα και ατσαλάκωτος όμως, γιατί ποτέ δε μπλέχτηκες σε τίποτα! Γιατί εκτός απο την καθαρότητα που σου κάνει παρέα,ζεις σε μια απέραντη μοναξιά! Και ναι! Ο αγώνας σου είναι μάταιος και χαμένος γιατί δεν δόθηκε ποτέ! Δόθηκε μονάχα μέσα στο μυαλό σου ή με σχόλια στο youtube. Συγχαρητήρια!

Σε μένα η μπίλια της ρουλέτας έκατσε να είμαι σε αυτή τη ζωή με τη πλευρά των γραφικών! Πάντα με αυτούς ήμουν και για αυτό δε φοβάμαι και κυρίως δε ντρέπομαι να είμαι με τους ηττημένους και με τους λάθος! Υπάρχουμε και κάποιοι τρελλοί σε αυτόν τον κόσμο! Αλλοι είναι λογικοί κι άλλοι τρελλοί! Τι να κάνουμε τώρα? Το σίγουρο είναι πως μήτε οι τρελλοι,μήτε και οι λογικοί όμως έχουν το αλάθητο!

 Κι αν το γράφω αυτό σήμερα,είναι γιατί θέλω να υπάρχει κάπου η απόδειξη οτι σε αυτή την ιστορική συγκυρία ήμουν με το οχι κι ας αποδειχτεί οτι ήταν το ολέθριο σφάλμα και λάθος. Θα ζήσω αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτης της αποφασής μου! Εγω τουλάχιστον θα την αναλάβω αυτη την ευθύνη και δε θα ξεγλυστρίσω μη παίρνοντας θέση. Γιατί αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα και για τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης μόνο η ιστορία θα αποφανθεί σύντομα ή αργά, αν είναι θετικά ή αρνητικά . Αλλα εγω θα έχω τη πολυτέλεια να πω οτι ήμουν με τους λάθος ή με τους σωστούς,έχοντας αυτό το κείμενο για απόδειξη. Εσυ,κατα πάσα πιθανότητα,θα διαλέξεις μετά απο χρόνια τη θέση που έπρεπε να είχες πάρει και θα λες στα παιδιά σου την εκδοχή που σε βολευει!Δε πειράζει! Ξεγλύστρισε όσο μπορείς. Να θυμάσαι όμως οτι δεν είναι κακό να φοβάσαι,αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλα το να είσαι λαμόγιο και κακομοίρα που περιμένει άλλους να βγάλουν το φίδι απο τη τρύπα για να καπηλευτεί μετά τα όποια κεκτημένα τους,είναι!


--ΣαλιάγκιΤοΕκνευρισμένο
ΥΓ.Αυριο στο Μένουμε Ευρώπη στο Συνταγμα,να ξέρεις οτι θα με βρεις κάπου εκει γύρω να καγχάζω με τη τρομοκρατημένη πάρτη σου! Κακομοίρα!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Νικησέ με,αν τολμάς! (vol3)


Είχα καιρό να φωτογραφήσω τις αηδίες αλλα οι αηδίες ήταν πάντα εκεί και περίμεναν τα κλίκ μου.

Ας ξεκινήσουμε με τις αηδίες που μου έφεραν οι φίλοι απο τις διακοπές. Άνθρωποι καλόγουστοι ,που πάνω απο όλα με ξέρουν καλά και που δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο με τα φαγώσιμα αναμνηστικά που καταναλώνονται ευχάριστα και δε πιάνουν και χωρο!

Για παράδειγμα,ένα πιάτο με αναγλυφο ένα μπουζούκι απο τη Συρο! Καλοκαίρι του 2002 μαρτυρεί ο bic στυλο απο πίσω και αφου το έγραψα τότε,θα το πιστέψω.


Ανήκω στον ζωδιακό αστερισμό του Καρκίνου.Οπότε τι πιο ταιριαστό για μένα απο το κούφιο (ευτυχώς) κέλυφος ενος αγνωστου υδρόβιου οργανισμού με το σήμα του ζωδίου μου επάνω, απο τη Μύκονο!(άγνωστη η χρονολογία παραλαβής). Γιατί ποιος δεν είναι περήφανος για το ζωδιό του και δε θα ήθελε να το κάνει και διακοσμητικό με αυτό το φινετσάτο οστρακοειδές.


Καβάλα στο δελφίνι το κόσμο γύρισα έλεγε το γνωστό άσμα της εποχής του νέου κύματος και προφανώς αυτό είχε στο νου της η φίλη, που μου το έφερε το 2006 απο την Ιταλία. Φτιαγμένο απο αυθεντική ηφαιστειογενή πέτρα της Αιτνας! Απορίας άξιο βέβαια δεν είναι μόνο το οτι κάποιος το διάλεξε αλλακαι οτι οι γηγενεις λαικοί τεχνίτες σκέφθηκαν να κάνουν διακοσμητικά δελφίνια απο την Αιτνα!

Το μπρελόκ με βαλσαμωμένη πεταλούδα μέσα σε γυαλί απο τη Ρόδο,δε το έχω αυτη τη στιγμή ευκαιρο γιατί εκτος του οτι μου το έσπασε κατα λάθος μια ψυχή,σιχαίνομαι και τις πεταλούδες! Τις φοβάμαι και τις σιχαίνομαι! Το οτι πήγες στη Ροδο που έχει το δάσος με τις πεταλούδες(κάλλιστα εφιάλτης μου) δε σημαίνει οτι πρεπει να μου φέρεις και αυτό το σιχαμερό λεπιδόφτερο έντομο να το έχω στα κλειδιά μου!

Στην επόμενη ανάρτηση,θα έχουμε αποκαλύψεις απο το κλασσικό ντουλάπι με τα δώρα που μας φερνουν και είναι τόσο φρικτά που τα πετάμε εκεί. Αλλα προς το παρόν ας πάμε στο σαλόνι και ας θέσουμε τις κύριες υποψηφιότητες για το νικησέ με αν τολμάς Ιουνιος 2015.


Μα τη Παναγία σας μιλώ,μου το έχει κάνει δώρο μια θεία μου απο το χωριό,προσωπικά σε μένα για το σπίτι που θα ανοίξω.Χαριτωμένο κηροπήγειο,εκ των ουκ ανευ σε ενα συγχρονο νοικοκυριό.


Συλλογή απο Φοντανιέρες! Πιάνει περισσότερο χώρο απο τη συλλογή με τα γραμματοσημα, είναι η αλήθεια αλλα δεν έχεις ποτέ το άγχος του πως να προσφέρω τα σοκολατάκια!


 Αγαπημένο μπουκάλι τσολιάς με λικέρ απο κουκουτσια βερύκοκων,δώρο μιας συνυφάδας της μάνας μου σε μια χρονολογία που χάνεται στα τέλη του περασμένου αιώνα. 1980 να ήταν? 1978? Θα σας γελάσω!


Αγαλματάκια με αγνό κορίτσι κι αγόρι,όπου το μεν αγορι κουβαλα ενα ταψί με φρούτα και το κορίτσι ένα καλαθι με λουλουδια. Επιβίωσαν με μικρές αμυχες απο το σεισμό του '99 και ομολογώ οτι παροτι είναι έτσι όπως είναι,τα αγαπώ γιατι μικρή έπαιζα μαζί τους και είχα φανταστεί και ιστορίες με αυτά!


Οσοι με ξέρουν,γνωρίζουν οτι αυτο το απόκτημα-δώρο απο επιδειξη τάπερ την δεκαετία του 90 είναι ο,τι πιο μισητό υπάρχει σε αυτό το σπίτι,μετά τον πίνακα με τον καταρράκτη. Κάθε μου κύτταρο και κάθε σπιθαμή της ψυχής μου,το σιχαίνεται!Στην απειλή οτι θα κάνω τον πίνακα,κορδέλες απο καμβά και αυτό το σίχαμα,σκόνη και θρύψαλλα...ήρθε ο συμβιβασμός και εξαφανίστηκαν και τα δυο! ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν πετάχτηκαν...απλά εξαφανίστηκαν.


 Βάζο που είχε και ασορτί τασάκια,τα οποία έσπασαν ένα καλοκαιρινό βράδυ του '98 αν θυμάμαι καλά, που είχαμε πλύνει τις μπαλκονόπορτες και είχε μπεί λίγο νερό μέσα στο σαλόνι. Γλυστράω εγω στο νερό,πέφτω κάτω,τινάζω με το γόνατο το τραπεζάκι του σαλονιού στον αέρα,πέφτουν κάτω τα τασάκια και το βάζο ήρθε αγκαλιά μου! Επειδή λοιπόν το έσωσα με ασπίδα το σώμα μου,δε μου πάει η ψυχή να το σπάσω και γιαυτό υπάρχει ακόμα στο τραπεζάκι του σαλονιού μόνο του,χωρις παρέα!

--ΣαλιάγκιΤοΠεριτριγυρισμένοΜεΒδελύγματα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οδηγίες για επιβίωση.(Ημμοκατάσταση)

Αν έχεις υποψίες οτι κάτι δε πάει καλά με τον υπολογιστή σου τότε ίσως τα παρακάτω βήματα σε βοηθήσουν!!( Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις,δεν είναι συμπτωματική)

1) Εγκατεστησε το hard disk sentinel για να δείς σε τι κατάσταση είναι ο σκληρός σου δίσκος που χουρχουρίζει. Επουδενί όμως,μη το κάνεις στις 4 το πρωί αν δεν είσαι έτοιμος να δείς αυτό το μήνυμα στην οθόνη σου:

9% υγεία και 10 μερες ζωής ακόμα,είναι μια καλή εκτίμηση για να βάλεις τις φωνές και στις 4 όλοι κοιμούνται!

2)Κάνε τα κονέ σου με άγνωστους αλλα φιλότιμους και ευγενικούς συναδέλφους και ξεκίνα την έρευνα αγοράς σου για τον δίσκο.

3)Μούρλανε τον υπάλληλο στο πλαίσιο λέγοντάς του απνευστί ποιον συγκεκριμένο δίσκο ψάχνεις και όλα τα χαρακτηριστικά του.

4)Δες ο,τι βιντεάκι υπάρχει και δεν υπάρχει, οπου να ξαντεριάζουν υπολογιστές.

5)Αποφάσισε οτι δεν έχεις το ψυχικό σθένος για κάτι τέτοιο και ζήτα τη βοήθεια ενος μεγαλύτερου(μάστορα...όχι ηλικιακά μεγαλύτερου!)

6)Κλείστε ραντεβού σε ένα καφέ και δώσε του την ευκαιρία να κάνει ζωντανή διαφήμιση της δουλειάς του! Γιατί πόσες φορές είχες την δυνατότητα να δεις live σε μαγαζί αλλαγή δίσκου? Απονομή δίσκου ίσως,αλλαγή όμως ποτέ!!!

7)Παρακολούθησε την όλη διαδικασία με το διερευνητικό βλέμα του γύπα πάνω απο την περιοχή του.

8)Νιώσε σαν βοηθός χειρουργού πάνω απο το κρεβάτι του πόνου, όταν ακούγεται το
"φέρε κατσαβίδι"
"βίδα"
"πληκτρολόγιο"
ή το μεγαλειώδες "ωχ! ξέχασα να βάλω μια βίδα,ας τον ξανανοίξουμε!!!"

Και κάπως έτσι... 30 βίδες αργότερα,το αποτέλεσμα θα είναι αυτό

Το συναίσθημα μετά απο όλα αυτά:

Κι έτσι απλά για το τέλος ας πούμε ακόμη ένα Ευχαριστώ!

--Σαλιάγκι

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ζήτω στις Αρκούδες!!!!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΑΦΙΝΕΣ!!!!



Κι έτσι επειδή είμαι και μεγάλη ψυχή,θα τους αφιερώσω κι ένα τραγούδι να χουν να σφυρίζουν,αντι να μιλάνε!