Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Big in Japan!

Αρχικά,θέλω να μου υποσχεθείτε οτι δε θα πείτε στο πλυντήριο οτι αντι να διαβάζω κάθομαι και γραφω στο blog! Εντάξει;;;Γιατι αν το μάθει, μαύρο φίδι που με φαγε!και επειδή είμαι και εκδικητικός τύπος θα καρφώσω και σας παλιορουφιανακια και τότε θα φαγωθούμε όλοι μαζι!

Που λέτε ,λοιπόν, δε ξέρω πως τη φάγαμε τη πετρια με τον γιαπωνέζικο τον πολιτισμο και δει με τα origami αλλα ξέρω σίγουρα οτι μας έκανε μεγάλη ζημια!Τον έχουν μεγάλο το πολιτισμό οι άτιμοι οι γιαπωνέζοι και γιαυτο τρέμω στη σκέψη μήπως κανένα άλλο βραδυ πάρουμε σκαλιστήρια και τσάπες και ασχοληθούμε και με τις αρχαιες τέχνες του ikebana και του bonsai!
  Πεμπτη βράδυ: βαριόμασταν πολύ και φάνηκε. Ταυτόχρονα όμως με το αίσθημα της βαρεμάρας,θέλαμε να γίνουμε δημιουργικές!Δε θυμάμαι πως αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την αρχαια τέχνη του τσαλακώματος χαρτιού,αυτό που θυμάμαι όμως σίγουρα είναι οτι βρήκαμε καταπληκτική αυτή την ιδέα! Και όπως γίνεται με όλες τις καταπληκτικές ιδέες ,το ξεφτυλίσαμε μέχρι αηδίας! Φτιάξαμε γερανούς,καλαθακια,λουλουδακια με τη βοηθεια της διαβολοσελιδας και μετά ανακαλύψαμε αυτή τη διαβολοσελιδα! Γιατί όταν έχεις όρεξη να μαλακιστείς...τα πάντα είναι εμπνευση!!! Όμως η ώρα είχε πάει 4 έπρεπε να ξεκουράσουμε τα δαχτυλάκια μας!!
 
Παρασκευή πρωί: ξεχυνόμαστε στους δρόμους να βρούμε υλικά για να φτιάξουμε τα amigurumia

Παρασκευη μεσημέρι:μαθαίνουμε βελονάκι

Παρασκευή απόγευμα: έχουμε ήδη φτιάξει 1 amigurumi η καθεμια και 2 packman,1 κουκουβάγια και 1 πεταλούδα με το τσαλάκωμα του χαρτιού!

Παρασκευή βράδυ: έχουμε τελειοποιήσει πλέον τη τεχνική αμιγκουρουμι οποτε έχουμε φτιάξει άλλα 2 ,τα οποία αγνοούνται αυτή τη στιγμή!(μη φωνάζεις πλυντήριο...η γάτα τα έχει βάλει κάπου!!θα τα βρούμε!) Το βάτραχο,τις σαιτες,τα κουτάκια και την νερόβομβα τα ανέφερα;; όχι,ε; Και απο αυτά,λοιπόν, φτιάξαμε! Ειδικά την origami νερόβομβα, τη τεστάραμε κιόλας! την γεμίσαμε νερό και τη πετάξαμε στους τοίχους του μπάνιου μου! Το πλυντήριο πέταξε με περισσότερο μίσος τη δικιά του και εκεί που αναφωνεί "WOW κάνει ζημιά!!!" είναι που σκάει η λάμπα απο το νερό που έπεσε πάνω της!! έκανε ζημιά!!

Σάββατο πρωί:το πλυντήριο έφυγε!!! ΟΟΟΟΧΙ για πάντα!! θα έρθει σήμερα!! αλλα όπως καταλαβαίνετε μόνη μου δεν είχα όρεξη να μαλακιστώ!!
Οι φωτογραφίες θα έρθουν μαζι με το πλυντήριο,οπότε μέχρι τότε θα τα αφήσω όλα στη φαντασία σας!!!


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συμπλήρωσε τη φράση!

Δουλειά δεν είχε ο διάολος....

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ας ξανασυστηθούμε...

Γιατί το χάσαμε  το παιχνίδι. Και έχουμε αποκτήσει πλέον κοινό, δεν γίνεται να το σοκάρουμε έτσι και να πιστεύει ότι έχει να κάνει με μία τρελή με πολλαπλή προσωπικότητα...

Ε, λοιπόν όχι!! Είμαστε δύο τρελές με πολλαπλή προσωπικότητα. Αλλά γράφουμε με τον ίδιο λογαριασμό. Η πολυπλοκότητα των πιθανών συνδυασμών που μπορούν να προκύψουν από αυτό το πάντρεμα είναι εκθετική...

Η συγγραφική μας ομάδα απότελείται από το φρικαρισμένο πληντύριο και τον φονικό μπανανοσάλιαγκα [καμία σχέση η ίδια με το ΗΜΜΥ-ζωντανό που περιγράφεται και απεικονίζεται στο ποστ..] που σπουδάζουμε την ίδια καταπληκτική επιστήμη.... ΗΜΜΥ!!!!! (εδώ φανταστείτε ότι σκάνε πυροτεχνήματα γύρω από το ΗΜΜΥ, φωτάκια νέον κίτρινα, κόκκινα, μπλε (από εκείνο το μπλε που κάνει τα μάτια σου να πιστεύουν ότι δεν θα ξαναδουν ποτέ σωστά τα χρώματα) αναβοσβήνουν και μελωδία παραδείσια από 256 σάλπιγγες πλημμυρίζει τους αιθέρες..)

"Αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο μεγάλη επεξήγηση λέω για τους λίγους αδαείς ακόμα στον κόσμο των ΗΜΜΥ να δώσω μια μικρή περιγραφή του τι είμαστε. Λοιπόν, ΗΜΜΥ == Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών. Όπου αντί για Ηλεκτρολόγοι βγαίνει και σε Ηλεκτρονικους και αντί για Μηχανικοί υπάρχουν και οι Μηχανολόγοι. Έχουμε λοιπόν όλους τους συνδυασμούς που βγαίνουν από αυτές τις λεξούλες." (Για παραπάνω πληροφορίες πάνω στους ΗΜΜΥ μπορείτε να διαβάσετε διάφορες αναρτήσεις που κατα καιρούς έχουν εμφανισθεί σε αυτο το βλόγιον. Είμαστε περιγραφικές και έτοιμες να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία.)

Υποσχόμεθα λοιπόν, όταν γράφουμε και σχολιάζουμε να φαίνεται ποιά από τις δυο μιλάει. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε..


Καλημέρα από το πληντύριο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το κλουβί με τις τρελλές!

        Ιστορίες πολυκατοικίας ζητήσατε,ιστορίες πολυκατοικίας θα λάβετε! Αρχικά θα ήθελα να τονίσω οτι οι περιγραφές που ακολουθούν είναι πραγματικές και για του λόγου μου το αληθές ,υπάρχει και το πλυντήριο που μπορεί να τις επιβεβαιώσει!Δεν έχω παραφουσκώσει,ουτε παραποιήσει τίποτε....Ποιος ο λόγος άλλωστε;;;αφου οι λατρεμένοι μου γείτονες προσφέρουν πλήθος ξεκαρδιστικών και σουρεαλιστικών σκηνικών!!
        Δε θα μιλήσω σήμερα για τη "Νάξο",το δωμάτιο που νοίκιαζα το μισό πρώτο έτος μου,γιατι αυτό είναι ένα κεφάλαιο μόνο του!Θα σας μιλήσω για το διαμέρισμα που κατοικώ τα τελευταία 5 χρόνια!Πρόκειται για ένα ωραιότατο δυάρι, στο 4 όροφο μιας ωραιότατης πολυκατοικίας,με τα εξής προτερήματα:
  1. Δεν έχει μπαλκόνι!
  2. Μέχρι πριν 2 χρόνια,είχε χαλασμένο καζανάκι!
  3. Εχει φωτιστικό-πολυέλαιο στο σαλόνι
  4. 1 σάπιο ντουλάπι
  5. Εξαιρετική θέα!!Συγκεκριμένα η πολυκατοικία έχει σχήμα     |_|    ,το σπίτι μου δεν είναι ούτε στο δεξιο αλλά ούτε και στο αριστερό μαρκούτσι,θα μπορούσαμε να πούμε οτι πιάνω τη δεξιά γωνία!Κατα συνέπεια ,λοιπόν, απο το σαλόνι βλέπω μόνο παράθυρα και τοίχους και στο τέλος του ακάλυπτου έχω φάτσα τα γραφεία του ΚΚΕ! Απο το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας  έχω θέα το παράθυρου του στριμμένου γέρου του 3 ορόφου.
Και κάπου εδώ θα πρέπει να παρουσιάσω τους γειτονές μου:

Στριμμένος γέρος 3ος όροφος:
 Ο συγκεκριμένος γέρος,όπως και όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας,δε λένε ποτέ καλημέρα στο ασανσερ! Το έχουν σε κακό να σε χαιρετήσουν γιαυτο και το αποφευγουν! Επίσης κάνει γκρίνια για τα ποδήλατα στην είσοδο,βρίζει τον πρωην διαχειριστη γιατι έτρωγε λεφτά,δε συμπαθεί τα αντερά του και τέλος παρακολουθεί πόσοι μπαίνουν στο ασανσέρ(αν είναι πάνω απο 2 άτομα τους βρίζει!). Αυτός,λοιπόν, έχει την χειμερινή φορεσιά του που δεν είναι και τόσο αποκαλυπτική....και την καλοκαιρινή φορεσιά του:
Ασπρο Minerva στανταρ!
Με το που βαρέσει το θερμόμετρο 30 βαθμούς,λές και εχει θερμοστάτη,πετάει ρούχα και κυκλοφορεί με το άσπρο σώβρακο!Μαυτό τρώει,βλέπει τηλεόραση,κοιμάται στο καναπέ,πλένει τα πιάτα.....Και δε τον κατηγορώ γιαυτό,καλα κάνει!Ζεστάθηκε και τα πέταξε όλα έξω,αλλα τράβα βρε χρυσέ μου 75χρονε και μια κουρτίνα!!!


Ραφτρα 4ος οροφος(η διπλανή):
Μάλλον είναι πολύ καλα κρυμμένη και γιαυτό συχνά μου χτυπούν τη πόρτα διάφοροι δίνοντας μου τα παντελόνια τους για μαντάρισμα!Έχει ένα κωλόσκυλο τον Ίωνα, που κάνει την ανάγκη του στο χαλάκι της εισόδου.Πριν 3 χρόνια μάλωνε καθημερινά με το γιό της για την Αλίκη!Δεν την ήθελε τη νύφη,δεν την ήθελε!Τελικά,ο γιός τη πήρε την Αλίκη και ζούν ευτυχισμένοι μακρυά απο τη πολυκατοικία μας.Η ράφτα αγνοούσε την υπαρξή μου για 2-3 χρόνια μέχρι που απέκτησε υπολογιστή και είπε να εκμεταλευτεί τον ΗΜΜΥ που είχε διπλα της για να της βάλει το ιντερνετ και να της δώσει
 τα φώτα του για τη χρήση του διαδικτύου! Πλέον δε μπορεί να αγνοήσει την υπαρξή μου και γιαυτό περιορίζεται σε ένα γεια μέσα στο ασανσερ!

Κοντή οικογένεια 4ος οροφος:
Αυτοί δε με ενοχλούν, παρά μόνο όταν αποφασίζουν να πλακωθούν στα βρισίδια στις 3 το ξημέρωμα!Το πρόβλημα είναι οτι βρίζονται συχνά και εκτονώνονται σπάζοντας γυάλινα αντικείμενα!Προβλήματα με το γιό βλέπεις!

Μανωλάκης 3ος οροφος:
Το μελαχρινό αγοράκι που μετά απο 5 χρόνια ενηλικιώθηκε!Χρωστάει σε μένα χάρη αν και δε το ξέρει,γιατι φρόντισα να κρύψω την επιστολή απο το σχολείο του που ενημέρωνε για τις απουσίες του!

Γκόμενα 3ος όροφος:
Η παρουσία της γίνεται αντιληπτή απο 2 πράγματα: α)απο το άρωμα της που μένει στο ασανσέρ,ακόμα και όταν αυτή έχει φτάσει σε ακτίνα 100 μέτρων απο τη πολυκατοικία β)απο το τακα τουκα που κάνουν τα τακούνια της κάθε φορά που διασχίζει τον όροφο για να πάει σπίτι της!θα την δείς μόνιμα με ένα κινητό στο χέρι και θα τη ξεχωρήσεις μεσα στο πλήθος απο τα διακριτικά χρυσα ή τιρκουάζ γυναικεία αξεσουάρ που φορά!Ούτε αυτη μας ενοχλεί! 

Αλκοολικός γέρος πιθανότατα 3ος όροφος:
Ακόμα δεν έχω σιγουρευτεί αν μένει στο 5ο ή στον 3ο ,αφού κάθε φορά που θα τον πετύχω στο ασανσέρ είναι σκνύπα και μου λέει μαντινάδες!Άκακος και αυτός μέχρι αποδείξεως τουναντίον!



Αυτοί είναι κάποιοι αξιοσημείωτοι μόνιμοι ένοικοι,όμως, ένα πλήθος -αξιοσημείωτων επίσης- ενοικιαστών έχει κατοικήσει κατα καιρούς το κλουβί με τους τρελλούς μας!

Κινέζα μασέζ 4ος οροφος(η απέναντι):

Μεταξύ μας είμαστε,ας πούμε την αλήθεια, ούτε και σύ ακόμα αγνωστε αναγνώστη δε πιστευεις οτι η κινέζα ήταν μασέζ και καλά μου σιάτσου!
φαντάσου τη κάπως έτσι!
Και αφού δε το πιστευεις εσύ,φαντάσου εγώ που ήμουν και απέναντι...!Άκακη και αυτή και σχεδόν αθόρυβη...έφυγε μετα απο κάνα χρόνο!


Εθνικότητες 4ος οροφος(οι παραδίπλα):
    Ίσως έχεις ακουστά το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών μετάξυ πανεπιστημίων(ERASMUS), αν όχι δε πειράζει!! Σαυτό το διαμέρισμα ,λοιπόν, μένουν καθε εξάμηνο καμια 5αρα άτομα απο διαφορετική χώρα!Μέχρι στιγμής έχουν έρθει Ισπανοι(2 φορές κιόλας),Τσέχοι(νομίζω),Βέλγοι,Γάλλοι,Νορβηγοί και Λιθουανοί!! Αυτοί οι Λιθουανοί μας έκαναν μεγάλη ζημιά! 
         Έχει έρθει η μάνα μου να με νταντέψει σε περίοδο εξεταστικής...είπα να τη βγάλω μια βόλτα η κακομοίρα!!! Τι το θελα η πουτάνα;;; 
          Στο πήγαινε μας ακολούθησε ένας που τον έπαιζε δημόσια και η μητέρα καταλαβαίνεις οτι συγχίστηκε και άρχισε τα γνωστα "Μη κυκλοφορείς τη νύχτα μόνη σου,μη ξαναπας απο αυτον το δρόμο κτλ κτλ ". 
         Στη επιστροφή....μπαίνουμε στην είσοδο καλούμε το ασανσέρ...αρχίζει να κατεβαίνει το ασανσερ...ακουμε κατι μπανγκα μπουνγκου και κάτι φωνές αλλά ο νους μας δε πηγαινε σε αυτό που αντικρύσαμε! Με το που φτάνει ισόγειο η σκοτώστρα, ανοίγουμε τη πόρτα και αντικρύζουμε έναν λιθουανό με κατεβασμένα τα βρακιά και τους άλλους 2 Λιθουανούς να γελάνε! Μας βλέπει ο ξέκωλος(κυριολεκτικά ομως) Λιθουανός και προσπαθεί τρέχoντας να ανεβάσει τα βρακιά του και ταυτόχρονα να φωνάξει "SORRY,SORRY"! Εκείνο το βράδυ,με τη γκαντεμιά που μας έδερνε, παρα τρίχα γλυτώσαμε συνάντηση και με έμπορο ναρκωτικών και έτσι ο  Murphy δε πρόσθεσε έναν ακόμη νόμο στη λίστα του!


Ματακιδες 4ος όροφος(διπλα στη κρεββατοκάμαρα):
Ντάξει,προκάλεσε λίγο και μια φίλη που φιλοξενούσα για μια βδομάδα και έβγαινε με τη πετσέτα απο το μπάνιο!Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να έχω επι ένα εξάμηνο 3 ζευγάρια μάτια να κοιτούν στο παράθυρο του σαλονιού!Ακόμα και τη μανούλα μου παρακολουθούσαν που άπλωνε τα ρούχα!Τελικά φύγαν και έτσι ξανανοίξαμε το παράθυρο!

Βιτσιόζοι 4ος οροφος(διάδοχοι των ματάκιδων):
Δε κρυφακούω,αγάπη μου!!! Ήταν δίπλα στη κρεβατοκάμαρά μου και οι τοίχοι είναι "χάρτινοι"!! Δε με πείραζε που το έκαναν φωναχτά,αυτό που με πείραζε ήταν οι καυγάδες τους!! Μάλωναν συνέχεια! Μια φορά εκτός απο τις φωνές,τη χτύπησε κιόλας! Τα ακούω εγώ απο δίπλα και αρχίζω να φορτώνω! Κλάμματα, φωνές,πάει στο μπάνιο γιατι είχε ματώσεικαι αρχίζει δευτερο σκηνικό! Πάω εγώ να πάρω την αστυνομία, να χτυπήσω κουδούνια για να τη σώσω( εχω δει και πολύ κόκκινο κύκλο η πουτάνα) και εκεί που είμαι έτοιμη να επέμβω....Δεν ακούω πια κλάμματα αλλα βογκητα! ΟΚ!!! Προκαταρκτικά ήταν τελικά! 
Οι εραστές του 5ου ορόφου(οι αποπάνω μου):
   Πολύ καθαρά παιδιά αλλα να μη μπορούν να κάνουν τις γλύκες τους με κλειστά παράθυρα....Και πάει στο καλό με τα κανονικά παράθυρα...Το φωταγωγό γιατί τον έχεις ανοιχτό μάνα μου;;Αφού ξέρεις οτι επικοινωνεί με κουζίνα και σαλόνι του απο κάτω!! Κάθε που βράδιαζε άκουγα τσόντα ή απο τους απο πάνω μου ή απο τους απο δίπλα! Και γώ καθισμένη μπροστά στη τηλεόραση βλέποντας 10η εντολή να μονολογώ την επική ατάκα απο τη ταινία "Θηλυκή εταιρία" : everybody fucks in this town except me !!

Βρωμύλοι 5ου οροφου(διάδοχοι των εραστών):
Αυτοί καταλαμβάνουν τη δευτερη θέση στη κατάταξη των πιο ενοχλητικών γειτόνων που είχα ποτέ!( Τη πρώτη θέση επάξια κατέχει η γειτόνισσα στη "Νάξο" που έμενα παλιά) Εκτός απο το οτι τηγάνιζαν συνέχεια και έτρωγαν με την ένταση του ραδιοφώνου στο φουλ , έπλεναν καθημερινά τα τσίτια που φόραγαν για ρούχα και κάθε φορά που θα τα άπλωναν θα έριχναν και ένα ρούχο πάνω στη μπουγάδα μου! Κάθε μέρα η ίδια δουλειά! Όποτε άνοιγα το παράθυρο, έβρισκα καλσόν,κάλτσες, βρακιά,μπλούζες, φούστες!Και ερχόντουσαν να μου τα ζητήσουν ό,τι ώρα ήθελαν....3 το μεσημέρι,12 το βράδυ,9 το πρωί!Κοιμάμαι κούκλα μου! Το καλύτερο ήταν οταν ένα μεσημέρι ήθελα να φάω ένα τοστάκι : βαζω τοστάκι στη τοστιέρα - χτυπάει κουδούνι μου ζητάν μια φουστα! βγάζω τοστάκι απο τη τοστιέρα-χτυπάει κουδούνι μου ζητάν ένα πουλόβερ! Πάω να βάλω μια μπουκιά στο στόμα μου-χτυπάει κουδούνι μου ζητάν καλσόν! Ε άντε να χαθείτε, κρετίνοι! Μια άλλη μέρα εκτός απο τα ρούχα είχα και έκπληξη στο μάρμαρο του παραθύρου, κατι γόπες και μια πατάτα με τζατζίκι απο το τασάκι που άδειασαν τα ζώα! Τον αριθμό τους δεν τον έχω προσδιορίσει ακόμα μπορεί να ήταν 4-5 μπορεί και 6 νοματαίοι! Ακόμα όμως κρατώ για ενθύμιο μια μπλούζα που τους έπεσε και γατζώθηκε σε ένα καρφί κάτω απο το παραθυρό μου! Σιγά μη σκύψω να τη πιάσω! Ας ερχόντουσαν να τη πιάσουν αυτοί!

Αλλα όλοι αυτοί ήταν μόνο οι φυγούρες της πολυκατοικίας μου...για τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει κατα καιρούς θα σας μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση γιατι αυτή μου βγήκε λίγο μεγάλη....
Θα σας αφήσω όμως με ένα τραγούδι κατάλληλο για τη περίσταση:

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη τρέλλα,αδέλφια!!

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο Τράκτορας!!!





       Έχω τόσες ιστορίες με καράβια,λεωφορεία,Κτέλ και κάτι λίγο απο τραίνα!Είναι γνωστό οτι τραβάω τους βλαμμένους...αλλα και ποιός δε τους τραβάει;;; Το πρόβλημα είναι οτι οι άλλοι έχουν βρεί τρόπους να ξεκολλάν τα στρείδια-ενοχλητικούς συνταξιδιώτες απο πάνω τους,εγω παρότι φονικός μπανανοσάλιαγγας έχω μια φυσική δειλία-ευγένια και δε μπορώ να τους απωθήσω!!

 Υποψήφιοι συνταξιδιώτες:

Δε θα αναφερθώ λοιπόν σε όλους τους βλαμμένους συνταξιδιώτες μου (ούτε σε αυτόν που μου άφησε το μπάσο του γιατι θα πήγαινε τουαλέτα και επέστρεψε μετά απο 5 ώρες αφου είχε απολαύσει έναν υπνακο σε έναν καναπέ του καραβιού...(ξέρεις εσύ  ποιός είσαι!)) αλλα στον συνταξιδιώτη ΉΜΜΥ!

το Ημμυ δεν είναι σχολή...είναι μια ιδέα!Η ιδέα του έχω-άποψη-για-ολα-και-αυτή-η-άποψη-είναι-και-σωστή! Όταν ταξιδευει μόνος του ένας ΗΜΜΥ,θα τον δείς να κουβαλάει τον υπολογιστή του,το πολύμπριζό του,τον σκληρό του δίσκο,το βιλίο "HTML for Dummies" και θα ψάχνει απεγνωσμένα για ιντερνετ και μπριζα! Αν ομως κάνεις το λάθος να είσαι μαζί του on board,τότε θα σε δεί σαν ευκαιρία για κοινωνικές επαφές!! Οπότε θα σου πρίξει τα σκώτια και τις ωοθήκες ταυτόχρονα!

Αν τους δείς στο διάβα σου,φύγε μακρυα!


   Αυτό το λάθος έγινε και πρίν λίγο καιρό οταν ταξίδευα μαζί με το πλυντήριο και τον τύπο με το μπάσο που περιέγραφα πριν(ναι του μιλάω ακόμα!)! Το πλυντήριο ήταν προνοητικό και έτσι αποφάσισε να ρίξει έναν υπνακο και να γλυτώσει το πρίξιμο! Ο τύπος με το μπάσο ήταν απλά κακός και έκανε οτι διάβαζε βιβλίο...Σε ποιον λοιπόν έμεινε αμανάτι ο Ημμυ να του κάνει παρέα το βράδυ??Στον μαλάκα(εμένα)!!!
Ερωτήσεις που τέθηκαν απο τον ΗΜΜΥ εκείνο το βράδυ:

Ξέρεις:
  1. Τι είναι ο τράκτορας?
  2. Πως ζυγίζονται τα φορτηγά στα πλοία?
  3. Πόσο πληρώνουν τα φορτηγά στα πλοία?
  4. Τι τρώνε στη Κίνα,που πήγε πρόσφατα?
  5. Οτι υπάρχει εστιατόριο στη Κίνα που σερβίρει γάιδαρο?
  6. Οτι υπάρχει επίσης εστιατόριο στη Κίνα που είναι ζωολογικός κήπος και μπορείς να διαλέξεις ποιο ζωντανό απο όλα θα φάς.(Αν και πλέον έχει απαγορευθεί η κατανάλωση τίγρης γιατι είναι υπο εξαφάνιση)?
  7. οτι το ΙΚΑ μετράει ποσοστιαία?
  8. οτι στο ΤΣΜΕΔΕ πληρώνεις 2000 το χρόνο ανεξάρτητα απο το άν έχεις εισόδημα ή όχι?
  9. Πλήθος παραδειγμάτων που καταδείκνυαν ποιο ταμείο σε συμφέρει ανάλογα με το εισόδημα?
  10. Πόσο στοιχίζει να αγοράσεις μια μεζονέτα στο Βόσπορο?
  11. Πόσο στοιχίζει η ίδια μεζονέτα στα περίχωρα του Πεκίνο?
  12. Οτι η ισοτιμία Γεν-ευρώ είναι 1 προς 10?
  13. Πόσο στα αλήθεια στοιχίζει η coca-cola στη Κίνα??8 γεν μόλις!
 Απαντήσεις που θα ήθελα να δώσω:
  1. χέστηκα
  2. χέστηκα
  3. χέστηκα
  4. χέστηκα
  5. χέστηκα
  6. χέστηκα
  7. χέστηκα
  8. Τους πούστηδες!
  9. χέστηκα
  10. χέστηκα
  11. χέστηκα
  12. χέστηκα
  13. χέστηκα
Απαντήσεις που έδωσα γιατι είμαι δειλή:
  1. Για πές μου!
  2. Για πές μου!
  3. Για πές μου!
  4. Για πές μου!
  5. Για πές μου!
  6. Για πές μου!
  7. Για πές μου!
  8. Τους πούστηδες!
  9. Για πές μου!
  10. Για πές μου!
  11. Για πές μου!
  12. Για πές μου!
  13. Για πές μου!
 Μετά απο 3 ώρες,δεν άντεξα άλλο!Άνθρωπος είμαι και γώ και λυγίζω!Πήρα δραμαμίνη...Αλλά τη πήρα μπροστά του!!Γιατί???Έμαθα πληροφορίες και για τη δραμαμίνη!!!!ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

ΥΓ1:Ο τράκτορας είναι το μπροστά μέρος του φορτηγού και ζυγίζει 5 τονους!!!
ΥΓ2:Αγαπητή NamNaira,ζήτησες ιστορίες πολυκατοικίας γιαυτο και η επόμενη ανάρτηση θα είναι αφιερωμένη σε σένα και θα έχει πολλές-πολλές-πολλές ιστορίες καθημερινής τρέλλας!!!

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η σκοτώστρα..

Κατα καιρούς, έχουμε βιώσει επικές στιγμές στο σπίτι του σαλιαγκιού. Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για τις επικες στιγμές που οι γείτονες ζήσανε εξαιτίας μας (Weeeeee are the champions ma friend!!!!), αλλά για αυτές που ζήσαμε εμείς εξαιτίας της διοικήσεως της σαλιαγκοπολυκατοικίας (οι ιστορίες για την προηγούμενο σπίτι-ποντικότρυπα είναι κατηγορία ξεχωριστή από μόνη τους και θα τις αναπτύξουμε ίσως μελλοντικά <όταν η νοσταλγία θα έχει υπερνικήσει την τραγική ανάμνηση της διαμονής στην μαγευτική Νάξο>)

Η διοίκησις λοιπόν στο σαλιαγκόσπιτο (θυμίζει κλικλικόσπιτο...) θες λίγο από την ζέστη, θες από το γεγονός ότι είναι Ελληνες νεόπλουτοι που η κρίση τους στέρησε δια παντώς τα όνειρα για μια ζωή μέσα σε πλούτο μεγέθους Σκρουτζ (φήμες λένε ότι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είχε ήδη αγοράσει το χρυσό σωβρακομαγιουδάκι για να ταιριάζει με τα νομίσματα στα οποία πίστευε ότι θα κολυμπούσε εν ευθέτω χρόνω) διακρίνεται από μεγάλη κακία και απειλητική διάθεση.



Εδώ θέλω να κάμω μια ερώτηση σε σένα σαλιάγκι, αλλά και στους αγαπητούς αναγνώστες.. Είναι σοβαρό και μην με κοροιδέψετε που δεν ξέρω, ένα ταπεινό πληντυριάκι είμαι!! Δείξτε έλεος. Τί σκατά είναι η διοίκηση σε μια πολυκατοικία; Τι αναλαμβανει; Ήξερα για τους διαχειριστές, αλλά για διοίκηση δεν ήξερα τίποτα. Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.

Συνεχίζω λοιπόν την αφήγησή μου. Κατα καιρούς στον πίνακα ανακοινώσεων (που μετά από την μυστηριώδη εξαφάνιση ορισμένων πολύ σημαντικών ανακοινώσεων που είχαν να κάνουν με ζητήματα ζωής και θανάτου, αντικαταστάθηκε από μια γυάλινη προθήκη με μια κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας) έχουν εμφανισθεί ορισμένες πολύ ευφάνταστες ανακοινώσεις.

Έχουμε δει τις γνωστές του στυλ 'ελάτε όλοι μαζί να μαζέψουμε λεφτά να φτιάξουμε το γλυκό μας ασανσερ που χάλασε για άλλη μια φορά, εκ νέου' ή 'παρακαλώ να εξοφλήσουν όλοι οι ένοικοι τα υπόλοιπα που έχουν σε κοινόχρηστα', αλλά η αλήθεια είναι ότι περάσανε μια περίοδο αχαλίνωτης φαντασίας και κακίας που δεν προλαβαίναμε να διαβάζουμε ανακοινώσεις.

Εκ της διοικήσεως λοιπόν έχουν δεχθεί απειλές:

  •  οι ένοικοι που έχουν μπαλκόνια και κοιτάνε στον δρόμο ότι αν συνεχίζουν να πλένουν τα μπαλκόνια τους εν ώρα λειτουργίας των μαγαζιών θα κινηθεί (η διοίκησις) δικαστικώς εναντίων τους.
  •  ο ένοικος που χαλάει το φως του ασανσέρ είναι γνωστός και αν το επαναλάβει, θα κινηθούν δικαστικώς εναντίον του. 
  • αυτός που πειράζει την πόρτα του υπογείου είναι και αυτός γνωστός και θα κινηθούν εναντίον του. Δικαστικώς πάντα. 
  • (Νομίζω ότι κάποια στιγμή εμφανίστηκε και κάποιος που πείραζε το φωτοκύτταρο, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη.) 
  • Τέλος, οι ίδιοι οι σπιτονυκοκυραίοι δεχτήκαν απειλές ότι αν δεν ξοφληθούν τα λεφτά για τους καυστήρες δεν θα ανάψουν ποτέ τα καλοριφέρ. Και αυτή η απειλή έγινε τον Νοέμβρη. Και φυσικά οι σπιτονυκοκυραίοι που αποφασίσανε ότι η πολυκατοικία τους πέφτει πολύ μπανάλ για να ζήσουν σε αυτήν, οπότε είχαν κάνει τα σπίτια τους αλλού και νοικιάζανε τα διαμερίσματα σε καημένους φτωχομπινέδες φοιτητάκους θεωρήσανε περιττό να ξοφλήσουν τα χρωστούμενα. Ας βάλει άλλη μια κουβέρτα πάνω του ο φοιτητάκος, που θέλει και καλοριφέρ χειμωνιάτικα...


Πρόσφατα λοιπόν, μια γνωστή άγνωστη οικογένεια (ο παππούς, η γιαγιά, η μάνα και το εγγόνι) μπήκε μέσα στο ασανσέρ/σκοτώστρα της πολυκατοικίας. Η διαδρομή ξεκίνησε ευχάριστα μέχρι που το ασανσέρ σκάλωσε στη μέση και αρνήθηκε να συνεχίσει. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου, τίποτα. Και εντάξει, μπορεί να χωράει συνολικά 3 άτομα μέσα, αλλά το εγγόνι είναι βαριά βαριά 10 κιλά. Μετά από αυτό λοιπόν είναι που σε 4 διαφορετικά σημεία μέσα και σε κάθε όροφο από έξω από το ασανσέρ γράφει την λακωνική φράση : 3 ατομα μόνο, με όλους του πιθανούς συνδυασμούς στην σειρά των λέξεων (μονο 3 ατομα, 3 μόνο άτομα κλπ)



Εδώ να σημειωθεί επίσης:

  • δεν έχουμε μπαλκόνι που να κοιτάει στο δρόμο. Λάθος!! Δεν εχουμε μπαλκόνι!
  • δεν πειράξαμε ποτέ το φως του ασανσερ (προσωπικά το φοβάμαι και δεν το πειράζω για να μην με πειράξει, σχεδόν δεν αναπνέω εκει μέσα σε λέω)
  • δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με την πόρτα του υπογείου (πιστεύουμε ότι βγαίνουν ποντίκια από εκεί μέσα και δεν πλησιάζουμε)
  • (δεν φτάνω μάνα μου να πειράξω το φωτοκύτταρο, δεν είμαι 4 μέτρα ψηλή)
  • δεν είμαστε σπιτονοικοκυραίοι!
  • εντάξει, ίσως να ξέρουμε την οικογένεια των γνωστων αγνώστων λιγουλάκι...
Σήμερα λοιπόν, και πάνω σε ένα ασανσέρ που αγκομαχά και κριτσινάει κάθε που επιβιβάζεται ένας άνθρωπος (1 μόνο άτομο, μόνο 1 άτομο, 1 άτομο μόνο, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε δηλαδή) βρίσκεται η εξής ανακοίνωση:



ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΣΥΡΜΑΤΟΣΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ
Ή
ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ-ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΚΑΛΕΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 
ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΥΓ: Σε περίπτωση που ένοικος βρεθεί μαζί με το ασανσέρ στο υπόγειο, θα κινηθούμε δικαστικά!!!



ΥΓ: Αυτό το φετίχ της διοικήσεως με τις δικαστικές κινήσεις είναι πολύ καλό!
ΥΓ1: Επίσης αφού ξερουν ποιοί κάνουν την μαλακία, γιατί δεν τους πιάνουν προσωπικά να τελειώνουμε; Ή τέλος πάντων ας πούνε και σε μας που τους έχουμε βγάλει όλους ένοχους, μέχρι και το δίχρονο κοριτσάκι του πρώτου ορόφου (τα έχεις δει πόσο ψηλά μπορούν να πηδήξουν άμα θέλουν; το έχει άνετα το φωτοκύτταρο!)
ΥΓ2: Σήμερα ξύπνησα κακιασμένη!Αμέ!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τζίτζικας. Ο μεγάλος ανάρχας!

Λοιπόν το αποφάσισα σήμερα. Μου ήρθε σαν όραμα στον ύπνο μου.

Δηλαδή όχι ακριβώς στον ύπνο μου. Αυτό το στάδιο μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Εκεί ανάμεσα στις τελευταίες σκιές των ονείρων που δημιούργησε το υποσυνείδητό σου όσο εσύ κοιμόσουν στην προσπάθειά του να βάλει σε σειρά τις νέες πληροφορίες (κυρίως άχρηστες) με τις οποίες το φόρτωσες στην διάρκεια της ημέρας.

Και ξέρεις τι ασυνάρτητο που είναι το δικό μου μυαλό όταν θέλει. Ξεκινάει το indexing  και κάνει fetch την πληροφορία από τον αντίστοιχο buffer με σκοπό να την επεξεργαστεί. Αλλά είναι τόσο άκυρη η πληροφορία που αποφασίζει να με εκδικηθεί και έτσι ξεκινάει ένα δικό του πείραμα.

Έχεις δει το κουρδιστό πορτοκάλι; Τουλάχιστον την σκηνή με τον πρωταγωνιστή που τον βάζουν να βλέπει ταινίες; Έτσι νιώθω κι εγώ κάθε βράδυ. Σαν το πειραματόζωο του μυαλού μου που δεν χρειάζεται καν να μου βάλει μανταλάκια στα μάτια για να τα κρατάει ανοιχτά αφού τον βολεύει περισσότερο να προβάλει την σημερινή πρεμιέρα σε κλειστά βλέφαρα.



Έτσι λοιπόν και σήμερα ανάμεσα στον διαγωνισμό τραγουδιού και το τεστ χημείας μου ήρθε η εικόνα ενός τζίτζικα. Την είχε αράξει σε μια γωνία με την φραπεδούμπα του και έπαιζε την εδώ και αιώνες αγαπημένη μελωδία του.

Κάποια στιγμή κάτι F-16 περάσανε πάνω από το κεφάλι του και αυτός με τεντωμένο ένα μόνο δάχτυλο από το πενταδάχτυλο χέρι του (ναι γιατί να μην μπορώ να τον φανταστώ με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά; Ποιός με εμποδίζει;) φώναξε λίγο πιο δυνατά την άποψή του για τον καπιταλιστικό πόλεμο που αντιπροσωπεύουν. Και μόνο αυτός από όλα τα πλάσματα που εκείνη την ώρα μιλούσαν ή δημιουργούσαν ήχους με οποιοδήποτε τρόπο ακούστηκε. Κατόρθωσε να νικήσει και το τεχνητώς ενισχυμένο σήμα που έβγαινε από τα εξαντλημένα από την προσπάθεια να ακουστούν ηχεία του υπολογιστή μου.

Όταν φεύγουν τα αεροπλάνα συνεχίζει να κοινοποιεί το δικό του μανιφέστο και τις απόψεις του για τον κόσμο που ζούμε και την δημοκρατία που πρωτοπόρος, ήδη από τα χρόνια του Αισώπου, προσπαθούσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του ενάντια σε αυτήν αδιαφορώντας για τη ζέστη, τα πουλιά, την ώρα και τους κανόνες που εμείς της φορτώσαμε (δεν πιστεύω ότι ούτε ένας θα αποφάσιζε να σταματήσει σεβόμενος την ώρα κοινης ησυχίας) καθώς και για τα εχθρικά σχόλια που θα ακούσει από εμάς.

Άσχετο, αλλά μόλις σκέφτηκα μια άλλη εναλλακτική: λες ο τζίτζικας να είναι απλά ένας κακιασμένος γκρινιάρης που μας φωνάζει για την ζέστη που κάνει και φταίμε εμείς; Αν είναι έτσι είμαι και πάλι μαζί του:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΖΙΤΖΙΚΑ!

ΥΓ: Ο μέρμηγκας δεν φαντάζει πολύ καπιτάλας, επιπέδου Βαρδινογιάννη ξάφνου?


ΥΓ1: Έλλειψη οξυγόνου και φυσικού φωτός είπε ο γιατρός..
ΥΓ2: Δεν έχω κάνει λάθος, τα υστερόγραφα τα γράφω σε c και όχι σε matlab
ΥΓ3: Τα ρούχα μου στεγνώσανε;
ΥΓ4: Δεν έχω πρόβλημα να ενστερνισθώ και την εξής θεωρία: http://frikipaideia.wikia.com/wiki/
ΥΓ5: Οι εικόνες και η μουσική είναι άσχετες περίπου, αλλά ούτε τον Alex με τα μανταλάκια στα μάτια θα ήθελες να δεις, ούτε και μια ανατριχιαστικά κοντινή φωτογραφία ενός τζίτζικα..

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

L.A Woman..

Σήμερα που λες σαλιάγκι ενημερωθήκαμε για το Λ.Α από έναν ΗΜΜΥ. Όχι βρε από τον φωτεινό παντογνώστη - τράκτορα (αυτην την ιστορία ήθελα να ξεκινήσω να γράφω, αλλά νομίζω ότι σου αξίζει δικαιωματικά να την γράψεις εσύ για αυτά που έζησες μαζί του. Ασέ που δεν έχω και πολύ έμπνευση σήμερα..)

Από τον άλλον λοιπόν ενημερωθήκαμε, αυτόν που ξενιτεύτηκε πέρσι στας Αμέρικας. Αυτά που μάθαμε είναι τα εξής:

  • Δεν μας αρέσει (και πολύ καλά να πάθουμε, που θέλαμε να ζήσουμε και το αμέρικαν ντριμ σε όλο του το μεγαλείο!!!! Πολύ το χαίρομαι, γιατί ειμαι και κακός άνθρωπος)
  • Έχει ίδιο καιρό με εδώ την μέρα, αλλά το βράδυ θέλει πάπλωμα όλο το χρόνο (και ούτε αυτό μας αρέσει και καλά να πάθουμε που θέλαμε να ζήσουμε το αμέρικαν ντριμ .... ουπς, το ξανάπα, επαναλαμβάνομαι!!!)
  • Το πλήρες του όνομα είναι El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula. (αυτό το έμαθα μόνη μου από τον γουγλή! Να ξεκαθαρίζουμε τις πηγές..)
Και επειδής έχω κάμει ήδη ένα μίνι αφιέρωμα στο φατσοβιβλίο είπα να οργανώσω μια συλλογή με όμορφα τραγουδάκια και να τα αφιερώσω στους ξενιτεμένους στο Καλιφόρνια:

Μια σταθερή αξία στον χρόνο (οι doors πρέπει να έχουν τραγουδήσει τα πάντα..)

Επίσης αφιερωμένο στο αμερικάνικο όνειρο (όχι απο mamas and papas, όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά επειδή μου είχε λείψει ο πόλ που κόντεψες να μου τον βγαλεις πεθαμένο!!):


Και φυσικά η σκοτεινή πλευρα..


Και ένα ελληνικής παραγωγής:


Ουφ, πάω να πάρω την σανίδα μου και να σερφάρω (στο διαδίκτυο ντε! Αφού με ξέρεις, χωρίς εσένα δεν ξαναπάω θάλασσα, δελφίνι μου!Φαλαινοκαρχαρία μου!!)